monster21 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Witam Chce złożyć taki układ: jak myślicie będzie OK czy mam coś zmienić ? Nie jestem jeszcze pewien co do czujnika temp. czy powinien być tam gdzie go narysowałem czy gdzieś indziej ? Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Jezeli pytasz sie o kolejnosc elemantow to nie ma to zadego znaczenia, a co do czujnika to najwazniejsze zeby nie wiał na niego wentylator zadnen bo wtedy przekłamuje. po co Ci ten bix1? mysle ze bix3 sam wystarczy :] (btw nie narysowałes w ktora strone woda płynie ;) no i fajnie te krocce w bixe 3 wygladaja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monster21 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Jezeli pytasz sie o kolejnosc elemantow to nie ma to zadego znaczenia, a co do czujnika to najwazniejsze zeby nie wiał na niego wentylator zadnen bo wtedy przekłamuje. po co Ci ten bix1? mysle ze bix3 sam wystarczy :] (btw nie narysowałes w ktora strone woda płynie ;) no i fajnie te krocce w bixe 3 wygladaja) myślę ze ułożenie ma znaczenie ponieważ po przelocie wody na bloku CPU ciecz się nagrzewa i nie chłodzi juz tak efektywnie kolejnych bloków ... z ta chłodnicą to chyba przesądziłem - zamiast bixa3 wsadzę 2 i też będzie OK :lol2: water płynie w stronę bixa 3 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) tzn ze z bixa do cpu bo z tego co narysowałes to bardziej wynika ze najpierw do gpu z pompki aha i bixy mają krucce z jednej strony ;) Edytowane 1 Lutego 2006 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 myślę ze ułożenie ma znaczenie ponieważ po przelocie wody na bloku CPU ciecz się nagrzewa i nie chłodzi juz tak efektywnie kolejnych bloków ... z ta chłodnicą to chyba przesądziłem - zamiast bixa3 wsadzę 2 i też będzie OK :lol2: water płynie w stronę bixa 3 :wink: ja kupułem bixa3 nedługo do mnie przyjkdzie do tej porymiałem łąde i kadetta, mysle ze duza chlodnica ma swoje zalety. Kolejnosc nie ma zadnego znaczenia, uwierz, szczegolnie przy mocnej pompie, bo woda bardzo mało sie nagrzewa, teoretycznie najlepsze ustawianie to cpu --> gpu --> nb, zeby najzimniejsza woda chłodziła cpu, ktory sie najmocniej grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monster21 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) tzn ze z bixa do cpu bo z tego co narysowałes to bardziej wynika ze najpierw do gpu z pompki aha i bixy mają krucce z jednej strony ;) chodziło mi o to żeby uzyskać najlepsze chłodzenie tzn. z pompki do bixa3 > blok CPU > NB > bix > GPU > pompka - jak dla mnie to wydaje mi się OK. ale może da się to zrobić lepiej z narysowanych czesci? Układ króćców jest teoretyczny czyt. zmyślony :) Edytowane 1 Lutego 2006 przez monster21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 moim skromnym zdaniem to całkiem nieżle zaplanowałesz ... jak to zmieścisz w budzie to ja niewiem :P chyba że masz chiefteca :P a to niebieskie to jest Flow Indicator ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (...) aha i bixy mają krucce z jednej strony ;)Hwlabs ma w ofercie bix3xflow :) z kroccami wyprowadzonymi na przeciwleglych rogach chlodnicy :) a kolejnosc ulozenia elementow daje roznice na poziomie bledu pomiaru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jak dla mnie OK! Jeśli tak Ci pasuje w budzie to buduj! A jeśli nie bardzo to możesz (bez zauważalnej utraty wydajności) zmieniać BI 120 i BI 3x120. IMO wychodzę z założenia, że im więcej chłodnic ( im większa ich powierzchnia) tym lepiej ;-) więc jeśli wszystko pasuje do budy to buduj i pochwal się rezultatem !! ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ale czujnik wypada dac za bix3, przed cpu, tak abys mogl sprawdzic czy chlodnice daja rade ( lol... bix + bix3 ma nie dac rady ) jak rowniez ocenic wydajnosc bloku na cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...