Skocz do zawartości
monster21

Układ Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli pytasz sie o kolejnosc elemantow to nie ma to zadego znaczenia, a co do czujnika to najwazniejsze zeby nie wiał na niego wentylator zadnen bo wtedy przekłamuje.

po co Ci ten bix1? mysle ze bix3 sam wystarczy :]

(btw nie narysowałes w ktora strone woda płynie ;) no i fajnie te krocce w bixe 3 wygladaja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli pytasz sie o kolejnosc elemantow to nie ma to zadego znaczenia, a co do czujnika to najwazniejsze zeby nie wiał na niego wentylator zadnen bo wtedy przekłamuje.

po co Ci ten bix1? mysle ze bix3 sam wystarczy :]

(btw nie narysowałes w ktora strone woda płynie ;) no i fajnie te krocce w bixe 3 wygladaja)

myślę ze ułożenie ma znaczenie ponieważ po przelocie wody na bloku CPU ciecz się nagrzewa i nie chłodzi juz tak efektywnie kolejnych bloków ... z ta chłodnicą to chyba przesądziłem - zamiast bixa3 wsadzę 2 i też będzie OK :lol2:

water płynie w stronę bixa 3 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę ze ułożenie ma znaczenie ponieważ po przelocie wody na bloku CPU ciecz się nagrzewa i nie chłodzi juz tak efektywnie kolejnych bloków ... z ta chłodnicą to chyba przesądziłem - zamiast bixa3 wsadzę 2 i też będzie OK :lol2:

water płynie w stronę bixa 3 :wink:

ja kupułem bixa3 nedługo do mnie przyjkdzie do tej porymiałem łąde i kadetta, mysle ze duza chlodnica ma swoje zalety.

Kolejnosc nie ma zadnego znaczenia, uwierz, szczegolnie przy mocnej pompie, bo woda bardzo mało sie nagrzewa, teoretycznie najlepsze ustawianie to cpu --> gpu --> nb, zeby najzimniejsza woda chłodziła cpu, ktory sie najmocniej grzeje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn ze z bixa do cpu

bo z tego co narysowałes to bardziej wynika ze najpierw do gpu z pompki

aha i bixy mają krucce z jednej strony ;)

chodziło mi o to żeby uzyskać najlepsze chłodzenie tzn. z pompki do bixa3 > blok CPU > NB > bix > GPU > pompka - jak dla mnie to wydaje mi się OK. ale może da się to zrobić lepiej z narysowanych czesci?

Układ króćców jest teoretyczny czyt. zmyślony :)

Edytowane przez monster21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie OK! Jeśli tak Ci pasuje w budzie to buduj! A jeśli nie bardzo to możesz (bez zauważalnej utraty wydajności) zmieniać BI 120 i BI 3x120.

IMO wychodzę z założenia, że im więcej chłodnic ( im większa ich powierzchnia) tym lepiej ;-) więc jeśli wszystko pasuje do budy to buduj i pochwal się rezultatem !! ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi