Mociak Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ja się tak na stałe nauczyłem procentów dopiero jak nam kazano zgłębić proporcje. Powodzenia wszystkim :) I nikomu nie dziękuję. Zaraz wychodzę uuuhhh :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) no coś takie 20............................3 ____.........=........._____ 100%.....................x% [tyle że bez kropek potem liczysz 20x=300 , dzielisz przez 20 i wychodz i Ci w ~ ile % ;)] ale %%%% nie w tym słowa tego znaczeniu - tzw wzmacniacze ;) Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Ok znalazłem C%=ms x 100%/mr ms-masa substancji rozpuszczonej mr-masa roztroru EDIT: Czas na drugie zderzenie z komisyją kaczystowską Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Powodzenia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jeszcze co do fizy, to ja np. miałem prąd w gimnazjum, transformatory itp. i było to chyba 2 lata temu na egzaminie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ciekawe jak im idzie?? i co było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ciekawe jak im idzie?? i co było.niom :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 a ja mam pytanie do osob ktore zdawaly podobne egzaminki pare lat temu... pamietacie cos jeszcze? :D bo ja matme/fizyke/chemie w tym momencie bym sromotnie uj***l :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ja jeszcze przed sobą mam rok:DI też bedę się tak męczył:) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karololszewski Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 jestem pierwszy napisałem ale trudno było była beczka piwa w nagrode heheh trzeba było bliczyć objętość wzór był podany panele solarne były procenty i cała reszta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 jestem pierwszy napisałem ale trudno było była beczka piwa w nagrode heheh trzeba było bliczyć objętość wzór był podany panele solarne były procenty i cała reszta Był trudny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karololszewski Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 troche ale na mnie nie patrz bo ja mam między 2 a 3 na kniec także nie sugeruj się moją opinią dla jednych to mogło być proste jak kopnięcie piłki a dla mnie było troche trudne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) troche ale na mnie nie patrz bo ja mam między 2 a 3 na kniec także nie sugeruj się moją opinią dla jednych to mogło być proste jak kopnięcie piłki a dla mnie było troche trudne Rozumiem :) Mam nadzieje, że będziesz zadowolony z wyników i inni również :) Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez remiky@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 łosz tam.. raczej łatwy był. Czekamy na odpowiedzi i na konkrety w czerwcu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 banalne z fizyki, banalne z chemii i geografii. troche trudniejsze z bioli. ogolnie latwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) ja stwierdzam iż częsc zamknięta banalna ale za to zadania otwarte były trudne. A najbardziej podobało mi się zadanie z beczką (które już teraz wiem że część źle zrobiłem) Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Ur6aN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 No to mamy test z glowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Łatwe to było :) Troche sie zaciąłem na pytaniach z gegry ale wkońcu dobrze zaznaczyłem (konstulatcja z innymi który napisali :P ) Dziwne bo pytania zamknięte (niektóre) sprawiły mi większą trudność niż otwarte które były mega łatwe... Do niektórych nawet podali wzory... Oo Teraz czekamy na odpowiedzi [; Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ma ktos link do odpowiedzi?? Btw. wg. mojego kolesia fizyka byla rozjebundowata :lol2: Nie ruszył prądu i ciepła dobra h*j tam juz po :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) ale siw wkur.... niedosc ze babka powiedziala ze juz koniec wtedy jak obliczalem ostateczny wynik w zadaniu z beczka to jeszcze wtedy przypomnialo mi sie o 2 zadaniach zamknietych ktore zostawilem sobie na koniec. Jestem strasznie wnerwiony, 2 punkty psu w dupe. Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez DonCapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 EE no nie byl taki straszny. Gdzie sie dalo to wzory podali gotowe :D Wyniki kosmiczne wychodza i nieco absurdlne (kolektory, beczka piwa) ale jak omawialem z kumplem naprawde dobrym (tak jak i ja :) ) matematykiem to wychodzilo tak samo. Za pare godzin sie przekonamy co i jak jak beda wyniki. Bylo ok, lepiej niz na humanie (jak dla mnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ale wzorów w zadaniach się nie spodziewałem :lol:. "Państwo Kowalscy blablabla(...). Wykorzystaj jeden z podanych wzorów:(...)" :lol:. I bardzo dobrze, że były, bo bym się tu wyłożył, dopiero co zaczęliśmy ten temat kilka lekcji temu :lol:. Test taki średnio na jeża, tu gdzieś trudny, tu gdzieś łatwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Egzamin nawet łatwy, zad. otwarte trudne trochę (za dużo pkt z nich nie będzie) Łatwo o tyle, że wzory podane były :) W sumie liczę na nie mniej niż 30 na 50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Było trochę liczenia. Ogólnie u mnie w klasie jest żałoba po tym teście. Ja tam mam z maty 6 i mi nie było tak trudno. Ma ktos może link do odpowiedzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jak ci z beczką wyszło? bo z kolektorami mi wyszło 74... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Mi wyszło 847 dm3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Hwehwe .... Mi też... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Mi z kolektorami i beczka tak samo jak wam. A sluchajcie? Ten tlen jest potrzebny do oddychania tych organizmow? no ja tak zaznaczylem., A energia potencjalna sie nie zmienila prawda? A kaloryfer daje 25,4 MJ ciepla co nie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 SA juz gdzies odpowiedz????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Mi kaloryfer wyszedł 25,2 mJ a z tlenem tak samo... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...