Skocz do zawartości
KaxxL

Test Gimnazjalny

Rekomendowane odpowiedzi

12m - 100%

x - 120%

x=12m*120/100=14,4m

Tak to zrobiłem i wiem, że jest źle ;p

Zrobiłem tak samo :D Ale i tak test był jak na mat-przyr śmiesznie prosty. Próbne były dużo gorsze, paru rzeczy wtedy nie wiedziałem/nie umiałem zrobić, a dzisiaj luz :wink: Też pisałem krócej od humanistycznego. Było trochę geografii, chemii, maty, fizy, ale przyzwoite zadania, większość danych podana :D Natomiast było bardzo mało biologii co bardzo mnie cieszy :D Gera, mimo, ze dość troche jej było i tak mi nieźle wypadła, jak na moją "chęć do nauki" z gery, to nawet bdb (ta chęć to generalnie do wszystkiego, ale gera wyjatkowo mi nie leży). :D

EDIT: Też mi się wydawało, ze mam dobrze, no ale... Zresztą za to zadanie było 4 pkt, jak rachunki mam dobrze (z innymi danymi) to chyba moga odjąć mi max 2-3 pkt, czyli nie jest źle :D

Edytowane przez BArt_X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale było, że wał "straci" 20% swojej wysokości czyli 80% z 15 = 12. Zresztą za chwile będą rozwiązania.

edyta: pomyłka

edyta2: 3 posty w tym samym czasie ;p

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale było, że wał "straci" 20% swojej wysokości czyli 80% z 15 = 12. Zresztą za chwile będą rozwiązania.

edyta: pomyłka

edyta2: 3 posty w tym samym czasie ;p

dokładnie tak było, wiec mysle ze mam dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam że test był banalny jak dla mnie a co do wału to chyba należało zrobić 12 x 1,2 = 14.4 i objętość wynosiła chyba 15840 m3 .... tu tylko mam wątpliwości :D a co do biologi to jak zrobiliście z tymi planktonami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sprawdziłęm wyniki. Naliczyłem coś koło 43-45 pkt (43, jeśli za zadanie z wałem będzie 0 pkt, 45, jesli dostanę za nie 2 pkt, bo na pewno nie więcej). Jak dla mnie to nieźle :D A z planktonem - jest producentem (rośliny są producentami), a na wysokich głębokościach nie występuje z powodu małej ilości światła czy jakoś tak :D

Edytowane przez BArt_X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeliczyłem jeszcze raz i wyszło mi 43. Zrobiłem beznadziejny błąd, bo źle policzyłem skalę. Straciłem 4pkt na wale, 1 na skali i 2 na innych zadaniach.

Aż mi teraz głupio, że po niecałej godzinie skończyłem i coś rysowałem w brudnopisie, gdy jednocześnie popełniłem tak głupie błędy.

Edytowane przez koti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie muszę się wam pochwalić. 48p. Miałem źle dwa zamknięte reszta dobrze :D Tylko ciekawe co z humana będzie...

42 jeżeli dobrze liczę, ale w zadaniu 17 nie powinno być 17 m3 za to z walcem pewnie mi urwą 1 punkt :mur: za złą wysokość... Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie z tym licznikiem powinno być 17m^3

"zaokrąglająć do całości" - z odejmowania - 17,612, zaokrąglając do całości - 18. Nie wiem jak wam tam wyszło 17...

http://www.cke.edu.pl/images/stories/gimn_07/co_spraw_mp.pdf oficjalne źródło

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mialem racje odnosnie tego zadania z wałem -> wysokosc ma byc 15m a nie 14,4 ;]

kurde zle pomnozylem tylko 15x22 lol ...

wiecie ile punktow sie traci jak zle wykonam dzialanie pisemne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 zadanie mnie zdenerwowało.... 108,593 to w zaokrągleniu 109. jest jakaś zasada, że zaokrągla się wynik a nie składniki? Popełniłem takie żałosne błedy, że szkoda gadać: w zadaniu z czajnikiem źle pozamieniałem waty na kw (jedno zero za mało uciąłem :/), zadanie z wałem źle zrozumiałem, a te z gliną to pierwiastek z 169 napisałem =17 <żal> + 3 błędy w zamkniętych wychodzi mi 34 pkt, ale chyba coś dojdzie za obliczenia/dane w zadaniach 30,32,33... więc coś około 38. W OGóLE NIE JESTEM Z SIEBIE ZADOWOLONY!

@greg 50 + 50

EDIT: czy wiecie jak to jest z naliczaniem pkt za osiągnięcia sportowe? 2pkt są za 1 miejsce w powiatowych, czy podium? pytam bo miałem 2 miejsce na powiatowych...

Edytowane przez pawelekmal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi