aftershocK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 dopiero zobaczyłem że ttaki topic jest ;D pisałem dziś i powiem że mam mieszan e uczucia co d otej rozprawki... nie mogłem znaleść argumentu a jak wyszedłem z sali to mi 30000 różnych przyszło do głowy... ;) ale dobrze bedzie ;) licze na 40pkt... jutro matma ;) [babcie wam powiedziały że dostaniecie jakąś kase za XX punktów?? :P] teraz trzeba czekać to 17 czerwca w niepewności.... :P btw złożyliście podania już do szkół?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 JA spytoliłem rozprawke, i te wersy do tego wiersza ;/, i jedo zamkniete źle z leonardem :). Kur... z zaproszenie pewnie z 2 pkt mi utną :/ :/. Licze tak więc na 37 jak na próbnym. :blink: Lol dokładnie mam tak samo jak Ty :lol: Nie dość, że zwaliłem rozprawkę, to zwaliłem też wersy, tylko jedno zadanie zamknięte z Vincim, no i w ogłoszeniu też coś tam zwaliłem z adresem itp. A najlepsze jest to, że z próbnego tez miałem 37 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 no zlozyli jak bedzie 80pkt z egzaminu tata jedzie po skuter do niemiec xD :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) zwaliłem z wersami ;p zamkniete na fulla rozprawka i reszta ok o ile się doczytają (rozpisałem się i zapominiałem żem dysgrafem... :P) co do wzorów to rzeczywiście jeśli zamieniasz to zasada taka:np W=Fs= 10=5*2 i odrazu wszystko wiadomo :D Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez C!@zzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Słyszałem, że najlepiej podstawiać sobie liczby, jak się nie umie wyprowadzać. True? Wzory to możesz z definicji wyprowadzić... A na liczby to sie najłatwiej przekaształca bo mozna sobie zobrazować ładnie :D Ale wcale nie jest to konieczne - mozna pojechać z trójkąta albo normalnie matematycznie wyłączyć.. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 zobaczymy co bedzie jutro panowie.... ;) [macie jakieś przecieki...? ;)] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 To dobrze że nie tylko ja zwaliłem to :). Mi chyba rodzice nie dadzą nic za dobre napisanie egzaminu, ale jak dostane się do dobego LO to może mmi do WC dołożą troszke(co by się przydało:)). Ja wydreukowałem podanie i pewnie jutro je zaniose, wy też macie w tym naborze.pcss.pl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 babka mówi że jak bede miał 70pkt to dostane stówe, a mama że jak 90 to 300 xD...... 90pkt........ >L<>O<>L< xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 http://nabor.pcss.pl/ Poznańskie Centrum SUPERkomputerowo-sieciowe :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Przecież jak można składać podania, skoro oficjalnie nie masz jeszcze punktów? Co to klepanie miejsc? Jeśli jestem w błędzie to proszę mnie oświecić :P Ja w rozprawce mam tylko jeden argumet: o Arnoldzie w przedszkolu (ten film LOL) - jedyne co mi przyszło do głowy. Jakbym qqqqq nie mógł o tej bajeczce Vinciego. A tak to zrypałem właśnie Leonarda, wersy i cechy (wady/zalety) więc -4, za rozprawkę spokojnie 10 (to tak minimum :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 http://nabor.pcss.pl/ Poznańskie Centrum SUPERkomputerowo-sieciowe :D :D :D dobra ale o co chodzi bo jakos nie kapuje :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 mozesz złożyć [chyba] podanie przez neta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 A jakie bylo te zadanie z rozprawka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 A jakie bylo te zadanie z rozprawka?Porabane!! :lol: A tak szczerze to temat rzeczywiscie niewygodny. Ale jak sie juz zaczelo to polecialem z gorki. Zawalilem cytaty (niedoczytalem ze to cytaty :oops: ) Zawalilem Zalety i wady (Niedoczytalem ze kupca i napisalem mnicha :oops: ) itp. itd. Mysle ze bede mial kolo 37-39. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Przecież jak można składać podania, skoro oficjalnie nie masz jeszcze punktów? Co to klepanie miejsc? Jeśli jestem w błędzie to proszę mnie oświecić :P Ja w rozprawce mam tylko jeden argumet: o Arnoldzie w przedszkolu (ten film LOL) - jedyne co mi przyszło do głowy. Jakbym qqqqq nie mógł o tej bajeczce Vinciego. A tak to zrypałem właśnie Leonarda, wersy i cechy (wady/zalety) więc -4, za rozprawkę spokojnie 10 (to tak minimum :) ). A mozna składać podania ja już złozyłem u siebie... Chodzi o to że składasz podania do 28 kwietnia (moge sie mylić) a później dostarczasz (w czerwcu) świadectwo i zaświadczenie o wyniku z egzaminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) czy śmiech może być nauką czy coś w tym stylu :? ... Ogólnie źle napisałem rozprawke i mam głupie błędy w teście - ale vincziego mam dobrze :D (ah ten lionheart - [ciach!]o a sie przydało ;p). Będe miał koło 40 ---> na Matematycznej części liczna na na 48-49 :D Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 To ja jako tematy do rozprawki podałem Gwiezdne Wojny;) Mroczne Widmo - a co nie wolno mi. A dokładniej to ten moment gdy koledzy Anakina wyśmiewają go ze nie wygra w wyścigu, a on następnie wygrywa bo się zawziął(mniejw więcej tak to szło) Podałem też cudaczka - wyśmiewaczka to z jakiejś bajki dla dzieci którą czytałem jak byłem malutki;) No i oczywiście podałem fragment Krasickiego który był na arkuszu jako tekst IV. Nikt z was tak nie zrobił?? Tu pomyślunku trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Denaturatos Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 proponuje wypic szklanke denaturatu przed testem, rozjasnia umysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 to ty matematyk jesteś ;) krótki teścik mama ma 30 lat , córka 40 ile ma tata, wzory strukturalne, wzory sumarycznie itp , masz 3 min czas start Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Jak liczysz na 48-49, to nie zapominaj pisać odpowiedzi :lol: A na serio jeśli znasz budowę cepa to nie wyobrażam sobie byś napisał na mniej 35 pkt. (sam miałem 3 z matmy i 44 pkt.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) na próbnym miałem też 44 ;) Teraz musze sie postarać bo polski zawaliłem (mam nadzieje, że zadania będą mi sprzyjać ;) ) P.S. Niezły speed pisania postów :D 6postów na 5 minut ;p Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Shakell to był moja pierwsza rozprawka w życiu - nigdy mi sie nie kciało uczyć tego i ze stresu nie mogłem nic wymyśleć to wziałem 4 argumenty z 4 textów źródłowych i tak dolałem wody że było ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Na swoim teście pamiętam kompletnie zaskoczyło mnie zadanie Jaką należy dostarczyć energię grzejnikom, żeby temperatura pokojowa wynosiła 25 stopni? Tam były jeszcze jakieś dane itd. Fakt, że zamknięte ale nie sądzę by wielu z Was to policzyło w pamięci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Na swoim teście pamiętam kompletnie zaskoczyło mnie zadanie Jaką należy dostarczyć energię grzejnikom, żeby temperatura pokojowa wynosiła 25 stopni? Tam były jeszcze jakieś dane itd. Fakt, że zamknięte ale nie sądzę by wielu z Was to policzyło w pamięci :P eee... zmieniam zdanie i zabieram się do nauki :P P.S. jak to powinno się obliczyć? Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik90 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) a odnosnie jutrzejszego egzaminu moze mi ktos powiedziec co oznacza znak delta przed symbolem? Podaje przyklad z jednej ze stron z wzorami i opisem. Ruch jednostajnie prostoliniowy Prędkość s = V · t V = Δx/Δt V – prędkość [1m/s] Δx – przemieszczenie [1m] Δt – czas trwania przemieszczenia [1s] chodzi mi o te trojkaciki np. przed znakiem czasu t Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez kondzik90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Tylko bez paniki :P Ale fakt, że trafisz taki kruczek i kolejne, a punkty lecą... [edit] Delta jest symbolem różnicy lub zmiany. Na przykład jechałeś 20m/s, a teraz 30m/s. Delta to 30-20=10 m/s. Co do rozw. tamtego... To zdaje się że podane były objętość wody, gęstość (ale to każdy z nas zna ;), temp. wody i temp. wody jaka ma być osiągnięta. I podstawiasz do wzoru na pracę ;) Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) a odnosnie jutrzejszego egzaminu moze mi ktos powiedziec co oznacza znak delta przed symbolem? Podaje przyklad z jednej ze stron z wzorami i opisem. Delta jest to różnica np. deltaV to jest różnica prędkości Omg coraz więcej postów ;p nie nadążam czytać :D :D Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) `fdl`; zacząłeś to powiedz jak rozwiązać , a nie ;p dawaj, dawaj.. odświerz pamięć ;) btw, z fizyki NIC kompletnie nie umiem bo ten h*j marian je***y nie umie nawet lekcji przeprowadzić i spie*****ł 90 osobom całą fizyke w głowie zabierając szanse na dostanie sei do jakiejs szkoly a wsrod tych 3 klas ktore uczył (w tym ja) sa laureaci mat konkursów ogólno PL i wojewódzkich ale na fizyce leżymy panowie Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Już napisałem w edycji posta u góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X800 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Takie pytanie z ciekawości. :) Ile punktów na próbnych miała u was najgorsza osoba w szkole?? U mnie w szkole 22 (pol-15, mat-7) :blink: Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez X800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...