Skocz do zawartości
KaxxL

Test Gimnazjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Kaaban napisał(a):

Moja była dokładnie taka jak Toja (no może potrafiła interweniować ale tylko to) i nie kupiłem nic :) I jest zajebiście! :P Nie szkoda Ci kasy na AGD? :blink: :blink:

Czy szkoda mi kasy? Cała klasa będzie się na to składać, więc nie wyjdzie więcej niż 10 złotych.

Jeszcze odnośnie mojej wychowawczyni. Codziennie mam pierwszy w-f, albo niemiecki z wychowawczynią. W kwietniu opuściłem jeden w-f i dwa niemieckie. Dostałem po tym wpis od wychowawcy na czerwono za nagminne zaspania, a są w klasie osoby, które olewają szkołę totalnie i nic z tym nie robi. Na semestr wychodziło mi zachowanie bdb, jednak żeby dać mi db wpisała mi nieodpowiednie zachowanie za frekwencję, choć nie opuszczam szkoły.

A odnośnie profilu mam wielki dylemat. Nie wiem co chciałbym robić po lo, a z 8 profilów wyeliminowałem tylko 2, mianowicie biol-chem i hist-art. Z reszty przedmiotów uczę się tak samo, nie mam jakiegoś ulubionego, a do wyboru jest:

historyczno-artystystyczne

polonistyczno-historyczne

polonistyczne z wiedzą o społeczeństwie

biologiczno-chemiczne

matematyczno-fizyczne

matematyczno-informatyczne

matematyczne z językiem angielskim

matematyczno-geograficzne

Prawdopodobnie wezmę mat-ang, albo mat-inf.

Edytowane przez koti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koti napisał(a):

Czy szkoda mi kasy? Cała klasa będzie się na to składać, więc nie wyjdzie więcej niż 10 złotych.

Jeszcze odnośnie mojej wychowawczyni. Codziennie mam pierwszy w-f, albo niemiecki z wychowawczynią. W kwietniu opuściłem jeden w-f i dwa niemieckie. Dostałem po tym wpis od wychowawcy na czerwono za nagminne zaspania, a są w klasie osoby, które olewają szkołę totalnie i nic z tym nie robi. Na semestr wychodziło mi zachowanie bdb, jednak żeby dać mi db wpisała mi nieodpowiednie zachowanie za frekwencję, choć nie opuszczam szkoły.

:lol: :lol: jak nie miałeś tylu nieobecności ile na nieodpowiednie wymaga WSO to mogła sobie :lol: było do dyrektora iść [;

koti napisał(a):

A odnośnie profilu mam wielki dylemat. Nie wiem co chciałbym robić po lo, a z 8 profilów wyeliminowałem tylko 2, mianowicie biol-chem i hist-art. Z reszty przedmiotów uczę się tak samo, nie mam jakiegoś ulubionego, a do wyboru jest:

historyczno-artystystyczne

polonistyczno-historyczne

polonistyczne z wiedzą o społeczeństwie

biologiczno-chemiczne

matematyczno-fizyczne

matematyczno-informatyczne

matematyczne z językiem angielskim

matematyczno-geograficzne

Prawdopodobnie wezmę mat-ang, albo mat-inf.

"666 wybieżcie mad-fis" :twisted2: :blurp: :ploom:

^taki napis widniał na tablicy na dniu otwartym w tamtym roku (błąd specjalnie) w jednym z liceów które zwiedzałem ;) Widzicie co matfiz robi z ludźmi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas w szkole już nas męczą o podania(rekrutacja elektroniczna),a ja się dalej zastanawiam pomiedzy mat-fiz a mat-inf (już wiem jaka szkoła). Niby to samo, ale jedna osoba, ktora chodzi do mat-inf mówila mi, że w 3 klasie odchodzi fizyka(?) do matury, więc nie za bardzo mi się to widzi (myślałem, żeby iść na mat-inf, bo będzie łatwiej niż na mat-fiz, a potem na politechnikę, ale na pewno nie na informatykę). No i teraz jestem w kropce... Nie orientuje się ktoś, czy żeby iść powiedzmy na elektronikę i telekomunikację trzeba zdawać rozszerzoną maturę z fizy, albo jak to wygląda w ogóle. Niby jeszcze 3 lata czasu, a tak na serio trzeba podjąć dezyzję już teraz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BArt_X jeśli mogę doradzić, to nie wybierz mat-fiz.

Mat-inf to taka śmieszna klasa, w której wszyscy myślą, że cuś ona da więcej z infy. Prawda jest taka, że na mat-fiz najlepiej Cie przygotują i ludzie mówią, że lepsi nauczyciele zawsze są w mat-fiz.

To tak ode mnie. Tym bardziej, jeśli ma Ci fizyka odejść, a ten przedmiot podejrzewam na jakichś politechnikach będzie bardzo istotny.

I dobrze mówisz - niby 3 lata, ale już trzeba podjąć decyzje, bo potem może być za późno. Choć nie zawsze. LO jest o tyle dobre, że uczy OGÓLNIE tak więc potem możesz wybierać bardzo wiele, jedynie co, jeśli wybierzesz coś sprzecznego ze swoim profilem w LO będziesz musiał to nadrobić, dla niektórych nie ma z tym żadnego problemu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi nie chodzi o to, żeby mieć więcej infy, ale o to, że prościej będzie niż na mat-fiz. Zresztą ta klasa nazywa się raz mat-inf a raz matematyka z elementami informatyki, więc ta druga wersja jest bardziej prawdopodobna. Dowiem się jeszcze co i jak. A na informatykę iść nie chce, bo mnie to nudzi (kiedyś trochę "liznąłem" programowania, ale mi się to znudziło), dużo bardziej mnie interesują komputery, ale jako sprzet, technologie i właśnie w tym kierunku chciałbym się dalej kształcić. Przedtem myślałem, że mat-inf i mat-fiz to prawie to samo, więc pójdę na mat-inf, która wydaje mi się bardziej przyjazna, a oprócz tego na mat-fiz idzie parę osób z mojej szkoły, których nie lubię (tacy "udawani koledzy", których będzie problem sie pozbyć), więc uznałem, że mat-inf będzie ok (wiem, że to żadne kryterium z kim się idzie do danej klasy, ale jeśli jest wybór to...). Z kolei niby są dwie klasy matematyczne, a tak na serio to tylko jedna, bo w takim razie co po mat-inf, jak po tym można iśc chyba tylko na informatykę... Koniec gimnazjum, wszyscy o egzaminie myślą i ocenach, a tu trzeba się jeszcze zaznajomić z maturami i ze studiami. Do tego mało informacji ze strony szkół i już jest mętlik... Z tego co mówiła ta osoba, co chodzi na mat-inf, to chciała tam iść, żeby nie mieć historii w 3 klasie, a ma historie(!), a nie ma fizyki(!!!). Jak dla mnie jest to całkiem nielogiczne i nie powinno tak byc, no ale... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.edu.info.pl/strona.php?3534

Cytat

14.06.2007 r. – przekazanie szkołom przez OKE informacji o wynikach; prezentacja przez CKE wyników krajowych; przekazanie przez CKE sprawozdania Ministrowi Edukacji Narodowej (konferencja prasowa); zamieszczenie wyników na stronach internetowych OKE

/Dzisiaj zaniosłem podanie do LO i wybrałem mat-ang ostatecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BArt_X a nie mówiłem ;)

Wiesz, tak jak mówiłeś, tam pewnie będzie trudniej ALE się więcej nauczysz co na pewno Ci się przyda.

Grzechu where ? ponoć ta informacja z tym małym przeciekiem zapomniał o niej świat...

14.06.2007 ? no to jeszcze troche ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
  Cytat

Grzechu where ? ponoć ta informacja z tym małym przeciekiem zapomniał o niej świat...

Najpierw słyszałem że Podkarpacie ma pisać powtórkę a potem cały kraj, ale widać jakaś plotka, z resztą nie można sobie na to pozwolić moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można...

ale szkoda im kasy, roboty i rozumiesz chyba ;)

No ale co tam, mi to wisi ;)

28 maja ? hmm, ja ciągle słysze o czerwcu. Zobaczymy.

Widze, że większość stąd wybiera się na jakieś mat :) czuje się wyjątkiem eh ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm jako jeden z niewielu chyba idę na Technika Informatyka ;) A na drugiej pozycji podania (już zaniosłem (http://e-omikron.pl/)) wybrałem w tej samej szkole Technik Elektronik a następnie już liceum i klasa Mat-Inf-Geograficzna :damage_wall:

A więc, powodzenia w dostaniu się do wymarzonej szkoły/klasy :)

Edytowane przez piec22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piec22 napisał(a):

Hm jako jeden z niewielu chyba idę na Technika Informatyka ;) A na drugiej pozycji podania (już zaniosłem (http://e-omikron.pl/)) wybrałem w tej samej szkole Technik Elektronik a następnie już liceum i klasa Mat-Inf-Geograficzna :damage_wall:

A więc, powodzenia w dostaniu się do wymarzonej szkoły/klasy :)

Wystarczy na tej stronie , wypełnić podanie i nie muszę już iść do wybranej szkoły ? bo coś mi babka w szkole mówiła ze oni będą w szkole coś wypełniać... ale znam ich tempo ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rejestrujesz sie w Omikronie, wybierasz 3 szkoly potem oddzialy (kolejnosc jest wazna) potem drukujesz podanie ktore bedziesz mial pod koniec wypelniania formularza i zanosisz do szkoly pierwszego wyboru :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za pomoc, to jutro powiem w szkole że sobie sam poradziłem, i wracając z gim zaniosę do średniej :D

EDYTA:

Gadałem dziś w szkole z jedną nauczycielką co się rekrutacją zajmuje, i mówiła że oni mają jakieś inne metody tej rekrutacji :mur: A kumpel który pierwszy poszedł do niej , mówił że to po prostu na omikronie babka go rejestrowała :blink: nic z tego nie czaje .... i powiedziała mi że lepiej przez szkołę bo pewniej :mur:

Czy nie brać tego pod uwagę i wypełniać samemu na omikronie i iść z papierem do pierwszej szkoły średniej ? bo zanim u nas wszystkich zrekrutują :D to miną wieki :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wegorz91 napisał(a):

dzięki za pomoc, to jutro powiem w szkole że sobie sam poradziłem, i wracając z gim zaniosę do średniej :D

EDYTA:

Gadałem dziś w szkole z jedną nauczycielką co się rekrutacją zajmuje, i mówiła że oni mają jakieś inne metody tej rekrutacji :mur: A kumpel który pierwszy poszedł do niej , mówił że to po prostu na omikronie babka go rejestrowała :blink: nic z tego nie czaje .... i powiedziała mi że lepiej przez szkołę bo pewniej :mur:

Czy nie brać tego pod uwagę i wypełniać samemu na omikronie i iść z papierem do pierwszej szkoły średniej ? bo zanim u nas wszystkich zrekrutują :D to miną wieki :lol2:

Zrób u siebie, to w szkole jest dla tumanów którzy sami nie potrafią tego ogarnąć. Jak masz choć trochę oleju w głowie to zrób to sam, oszczędzisz czas i w szkole szybciej przepchają tych niemyślących... Poza tym nie ma żadnych różnic, poza tym że w szkole babka będzie Cię nadzorować lub sama wypełniać a w domu sam to zrobisz [;

"Inne metody tej rekrutacji" :lol: :lol: :lol: Jak dla mnie to obrażanie waszej inteligencji :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
  grzesiu napisał(a):

Ja 74 :S 40pkt/34pkt. Gdyby nie to, ze pod koniec matematycznego zacząłem sie denerwować miałbym spokojnie 80. No cóz;) Podanie do szkoły już złozyłem, miejmy nadzieje, że się dostane tam gdzie chce [;

Tylko nie mów mi że uważasz że jest to mało :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi