o-skar Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 jak nie pamietasz lektur, to podaj przyklady z innych ksiazek, ktore niekoniecznie byly lekturami. Cos chyba czytasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Czyżby nauczyciele tak Was straszyli?Przeciez zawsze straszą ;) . Za 3 lata będzie: "Jak wy mature zdacie lenie?!" itp. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 jup popieram Iczke :> zdawalem jako drugi rocznik i tez bez stresu. wyszedlem jako pierwszy z matmy 41pkt z polskiego 31 (bo ja analfabeta jestem [; ) z fizyki zbyt wiele wzorow nie ma w gimnazjium(jak beda dwa zadania z fizy to max). warto umiec twierdzenie talesa i pitagorasa i inne tego typu glupoty. co do przykladow bohaterow literackich komiks to tez literatura [; wiec mozna jako przykladu uzyc batmana czy supermana :> (kolega opisal spidermana :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 A Kaczora Donalda można? :lol: @o-skar, czytam. Ale zawsze jakieś przykłady warto zapamiętać w razie wpadki. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 my mielismy takie zadanie, gdzie trzeba bylo podac po 5 przykladow do kazdego z osmiu motywow (np. kobieta, wojna, rodzina, wolnosc itd.) w ramach powtorzenia z polaka. co najmniej 3 motywy z literatury trzeba bylo podac. jak to zrobilem na bdb, to mysle, ze nie ma sie czym przejmowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 co do przykladow bohaterow literackich komiks to tez literatura [; wiec mozna jako przykladu uzyc batmana czy supermana :> (kolega opisal spidermana :D )Tylko trzeba trafic na sprawdzajacego co to uzna. Bo jak próbne panie sprawdzały(ostateczne tez sprawdzaja) to za poparcie argumentów podobnymi przykladami kazdy dostawał 0pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Moja nauczycielka tez jest dosc doswiadczona i walsnie straszyla nas przemowieniem bo nigdy nie bylo a w gim sie przerabia ..... :) np (na podstawie Antygony) a reportaz gdzie jak co po za jakas czytanka :D Jak sie pisze reportaz i to drugie? plzz :D Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 a ja przeczuwam ze bedzie rozprawka.. jakos 3 razy byla, rok temu byl list (mozna przyjąć ze rozprawka to taki zwyczaj :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Przeciez zawsze straszą ;) . Za 3 lata będzie: "Jak wy mature zdacie lenie?!" itp. :lol: No mnie jak już to będzie dopiero za 4 lata czekać :) Pozatym jutro jak rano się zacznę denerwować to wezmę przed wyjściem posłucham SP, BfMV, FM, Slipknota etc i odrazu będzie człowiekowi lżej, w szkole najwyżej zacznę śpiewać (co przy muzyce jaką słucham to będzie darcie się, mówi się trudno) W sumie każdy nauczyciel straszy, że może się pojawić coś nowego, a zazwyczaj jest to samo (jeszcze nie trafiłem na egzam przykładowy z czymś innym niż rozprawka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Oj biedactwa jutro maja "klasówke" i płaczą ;) To nic innego jak sprawdzian w garniturach... Bez obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Bójcie się!! :blurp: A tak naprawdę niema czego się bać :wink: to taka większa klasówka. Chociaż jak chodziłem do gim to nam mówili, że to taka mała matura :lol2: Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jak ktos ma to za soba to latwo mu powiedziec looz luzik itp :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ty to miales sie uczyc, a nie siedziec przed kompem...:P a ja spadam sie zrelaxowac na rowerku ze znajomą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ja się uczę :D Przed kompem, więc nie musi schodzić z kompa :) (To, że nie mam żadnych materiałów powtórkowych to cicho sza! :P) Zaraz WWP odpalę, poszukam hosta z shoppą i też będe się relaksować :) (przy rykach metalu) Nie ma wspanialszej metody :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meeredith Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 i tak nie zdacie - wszyscy :] - a tak serio to jest kartkówka 2 godzinna a nie test gimnazjalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 jak będzie trzeba jakiś przykład literacki to ja leże. Nie dość, że sam prawie nie czytam książek (tylko prasa) to jeszcze z moją super polonistką nie przerobiliśmy Pana Tadeusza (i nie przerobimy już) <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Najbardziej się boję podania przykładów z lektur, bo wiele przerabiałem, ale to ulatuje i czasem może wypaść z głowy, kto miał takie cechy, o jakie proszę o podanie przykładów. Ma ktoś jakąś małą listę? ;-) nie powtarzać lektur - nie tędy droga! nie przyda się to w ogóle. z humanistycznego z większości otwartych i wszystkich zamkniętych (chyba) będą przecież podane teksty. naprawdę nic trudnego w ich przeczytaniu i odpowiednim przeanalizowaniu nie ma. polecam zaglądnąć jedynie jak napisać porządną rozprawkę, list, sprawozdanie, ogłoszenie (itp.) by później nie zawalić podstaw ) przyda się to z tego co pamiętam do dwóch ostatnich zadań. z mat-przyr może być już trochę trudniej ze względu na różnorodność zadań (geografia, chemia, biologia, fizyka i oczywiście matma). z tych trzech pierwszych niestety może być loteria (od odczytywania z mapy, przez dysocjacje, do dopasowania nazw kości do szkieletu), dlatego raczej zaważy to czy na danej lekcji słuchaliście :) fizyka i matma to oczywiście wzory - naprawdę radzę powtórzyć oraz przygotować sobie jakąś małą ściągę (na wszelki wypadek). tak po za tym z fizyki często katują zadaniami z prądu i ruchu więc proponuje przejrzeć zeszyt właśnie o tym. będzie dobrze, trzymać się i zdać relację jak wam poszło. p.s. bym zapomniał - szczęścia przede wszystkim (bo ono naprawdę się przydaje) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) U mnie na polskim 2 lata obijania były.A na fizyce to dymy na całego. Lekcja fizyki wyglada mniej wiecej tak: 1. Sprawdzenie obecnosci (3 osoby uciekły ale obecnośc jest :lol: ) 2. Sprawdzian/kartkówka (zapowiedzine rano przed lekcjam). Oczywi scie dymy zeby nie było. 3. Poprawa poprzedniego sprawdzianu karkowki(jesli sie chciało poprawic. 4. Zadanie pracy na lekcje(sam temat robisz. 5. Robimy temat samodzielnie(6-7min. do dzwonka) kto nie ma 1. Ja z kumplami sie upłynniam w miedzyczasie. Co do sciagania: 1. Sciaga w domku podpiąc pod rekaw. 2. Na egzaminie do kibelka (kabinka) 3. Sprawdzamy co chcemy i wracamy do sali. UWAGA!!! Pamietac o całej procedurze wyjścia i o nauczycielu przed drzwiami. Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Denaturatos Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 wezcie uwazajcie zeby nie popsucic przed wejsciem na sale ;...; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 heh, widze ze kilka osób sie "sraczkuje" nad testami ;) Ja humana sie wogle nie boje, moze troszeczke majzy, konkretnie to fizy :mur: cienki jestem ale 4 na koniec bede miec. W sumie to nic nie umiem z fizyki. Z biologi tez ale to nie moja wina tylko naszej kolesiówy, co stawia 6 za to jak sie ładnie usmiechniesz do niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X800 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jutro humanistyczny, więc podaje linka do przypomnienia sobie ''co jak się pisze'' :) http://sciaga.szkola.net/?tree=4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Niestety mnie też czeka egzamin... Najbardziej boję sie humanistyka, bo tu jestem bolek, mat-chem-bio-fiz to nie jest większy problem. @X800 z nieba mi spadłeś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 U mnie na polskim 2 lata obijania były.A na fizyce to dymy na całego. Lekcja fizyki wyglada mniej wiecej tak: 1. Sprawdzenie obecnosci (3 osoby uciekły ale obecnośc jest :lol: ) 2. Sprawdzian/kartkówka (zapowiedzine rano przed lekcjam). Oczywi scie dymy zeby nie było. 3. Poprawa poprzedniego sprawdzianu karkowki(jesli sie chciało poprawic. 4. Zadanie pracy na lekcje(sam temat robisz. 5. Robimy temat samodzielnie(6-7min. do dzwonka) kto nie ma 1. Ja z kumplami sie upłynniam w miedzyczasie. Co do sciagania: 1. Sciaga w domku podpiąc pod rekaw. 2. Na egzaminie do kibelka (kabinka) 3. Sprawdzamy co chcemy i wracamy do sali. UWAGA!!! Pamietac o całej procedurze wyjścia i o nauczycielu przed drzwiami. nie beda wypuszczac tak latwo....:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Jutro humanistyczny, więc podaje linka do przypomnienia sobie ''co jak się pisze'' :) http://sciaga.szkola.net/?tree=4 Wielkie dzięki!! rządzisz mistrzu :) Może ma ktos coś takiego z fiz-biol-chem?? Ludzie piszecie normalnie w salach?? Bo ja wylosowałem sale gimnastyczną <_< średnio mnie to cieszy... i jeszcze do kibla daleko... ehi 40 osób i duuuża sala :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 U mnie wszyscy na sali gimnastycznej piszą prócz dyslektyków którzy piszą w klasie... Troche ludzi na sali bedzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Macie już pewniaki na jutro : ) może ktoś ma 100% : ) jak któryś użytkownik przes maturą próbną :D Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez PgX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) nie beda wypuszczac tak latwo.... :(Ja akurat mam wyrobiona renome nerwowego i przejmujacego(sram na to) się człowieka więc, dla mnie no problem. Poza tym ja bedę miał fajna komisje z najbardziej luzacka pania na czele. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No i sie zaraz zacznie ;) powodzenia rocznik 90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No powodzenia ;) ale jeszcze 1h 40 min zostało :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 jeszcze godzinka i 5 minut :) :rolleyes: sramy chłopaki jednym słowem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...