Skocz do zawartości
kinglion

Toshiba Z Serii M70

Rekomendowane odpowiedzi

co sadzicie o tym lapku ? konkretnie o Toshiba Satellite Pro M70-198 . chodzi mi głownie o jakość matrycy i obudowy ( apropo obudowy: czy zewnętrzna część obudowy jest lakierowana ? chodzi mi o tylknią część obudowy matrycy ). czy jakiś posiadacz mógłby jakiejkolwiek M70 mógłby się wypowiedzieć

pozdro for all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam ten model tylko 132, nie zauwazylem roznicy miedzy 198, pewnie detale ;)

Matryca jest bardzo ladna, jest to moj pierwszy laptop wiec nie mam duzego doswiadczenia w ocenianiu notebookow ;) porownywalem z Asusem A6Va i gdy matryce sa wylaczone to asusa jest lekko zielonkawa, a toshiby czarna :) po wlaczeniu nie widze roznicy, moze toshibowska jest nieco ladniejsza.

Obudowa mi sie podoba, nie ma sie do czego przyczepic, prawy alt zbindowalem sobie tam gdzie powinien byc (jest jeden dodatkowy pusty klawisz) chyba jest lakierowana, nie znam sie na tym. Jesli jest lakierowana to bardzo starannie i dokladnie bo wyglada solidnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawy alt zbindowalem sobie tam gdzie powinien byc (jest jeden dodatkowy pusty klawisz)

Mógłbyś napisac jak to zrobiłeś,bo ten alt to jest jedyna denerwująca mnie rzecz w mojej toshibie [m70-110]

Oprócz tej małej wady,do niczego innego nie mogę się przyczepic,ładny,estetyczny wygląd,bardzo dobrze wykonany,nic nie piszczy,skrzypi,puka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam ten model tylko 132, nie zauwazylem roznicy miedzy 198, pewnie detale ;)

Matryca jest bardzo ladna, jest to moj pierwszy laptop wiec nie mam duzego doswiadczenia w ocenianiu notebookow ;) porownywalem z Asusem A6Va i gdy matryce sa wylaczone to asusa jest lekko zielonkawa, a toshiby czarna :) po wlaczeniu nie widze roznicy, moze toshibowska jest nieco ladniejsza.

Obudowa mi sie podoba, nie ma sie do czego przyczepic, prawy alt zbindowalem sobie tam gdzie powinien byc (jest jeden dodatkowy pusty klawisz) chyba jest lakierowana, nie znam sie na tym. Jesli jest lakierowana to bardzo starannie i dokladnie bo wyglada solidnie :)

A ile w praktyce wytrzymyje bateria ? tak przy normalnym korzystaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wytrzymal 2:20 minut podczas przegladania internetu, wlaczonym serwerze Apache + MySQL + programowanie + ogladanie filmikow :P

Spokojnie takze mozna obejrzec film na DVD i jeszcze zostanie troche minut w zapasie :) ale tego dokladnie juz nie mierzylem.

Edytowane przez Pyrfee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak w Toschibach serii M70 (z R X700) wygląda chłodzenie (tzn czas po jakim sie ono włącza przy zasilaniu AC, DC:

-- pracy biurowej,

-- graniu, obliczeniach).

U konkurencji (Asus A6Va) bez zmian napiecia dosyć hałasuje;].

Edytowane przez krzychuzw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi