Skocz do zawartości
Piotr W

Sb Live! 24-bit External Usb - Pilot

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znam ktoś sposób na to, aby za pomocą pilota (RM-1500) dołaczonego do karty

Creative Sound Blaster Live! 24-bit EXTERNAL USB

można było sterować aplikacjami nie powiązanymi z jej oprogramowaniem (czyli z Creative MediaSource).

Chodziło by mi np. o obsługę foobar, odtwarzacza DivX (np. Cinema Player) itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję za odpowiedź, zaraz spróbuję...

mam jeszcze jedno pytanie, czy ten Girder musi być w jakiejś konkretnej wersji (np. nie starszej niż jakaś)

albo inaczej, z którą wersją na pewno to będzie działać

kiedyś używałem go w wersji 3.2, darmowej (ale z oddzielnie dokupionym czyjnikiem na COM) - muszę zdobyć nowszą, czy będzie też OK

UPDATE:

znalzałem w dokumentacji:

* Required Girder 3.2 (NOT Test with, but it should work, I tested with 3.3.4 and above only)

UPDATE 2:

Dziękuję za wskazówki, dzięki nim udało mi się osiągnąc dokładnie to co chciałem

Edytowane przez Piotr W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche odkopie temacik. Otoz interesuje mnie obsluga za pomoca tego pilota 2 progsow - Subedit oraz Winampa. Wyzej pisze ze trzeba sciagnac Gridera - tu to OK, bo wiem co to jest, ale jest jeszcze opisany jakis plugin ktory pasuje takze do Audigy. O jaki plugin chodzi? Do pilota? A jezeli do pilota to prosze o jakis pomocny link, bo szukalem i niestety nie znalazlem ;/ No i oczywiscie co pozniej zrobic z tym pluginem? Uruchomic go w Griderze? Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi