Revol Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Witam Jak skonfigurowac zone alarm wersje darmowa, bo nie mam pojecia jak co ustawic... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam Jak skonfigurowac zone alarm wersje darmowa, bo nie mam pojecia jak co ustawic... Pozdrawiam ZoneAlarma jakoś szczególnie się nie konfiguruje, ja też używam go i tak: ->zakładka firewall, main: oba suwaki na High ->zakładka Program control, main: suwak na Medium bo co chwile się bedzię coś pytał i zawracał d... jeżeli zrobisz na High, na tej samej zakladce "Automatic lock" ja mam off ->zakładka Anti-virus protection:ja mam off bo nie mam żadnego anty-vira ale jak masz to możesz włączyć ->zakładka E-mail protection: oczywiście on :wink: B) ->zakładka Alerts&Logs: off bo jak jest on to co chwile wyskakuje komunikat... Poza tym jak zainstalujesz i włączysz to przy przy pierwszym użyciu jakichś innych progów, które korzystają z netu sam zdecydujesz (wyskakuje komunikat Deny lub Allow). Jeżeli używasz jakiegoś programu p2p to koniecznie zrób wyjątek (Allow i zaznacz ptaszka "remember cos tam") :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ->zakładka Anti-virus protection:ja mam off bo nie mam żadnego anty-vira ale jak masz to możesz włączyć Respekcik w dzisiejszych czasach :) a zakładkę z logami lepiej na ON można zrobić że będzie zapisywał do pliku i nie będzie komunikatu :) a lepiej wiedzieć co się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Respekcik w dzisiejszych czasach :) (...) :blink: czyli?! Jeszcze nic mi się nie zalęgło nawet jak na dzisiejsze czasy, poza tym nie oglądam gołych panienek :wink: więc na umur mi się nie ładują shity... (...)a zakładkę z logami lepiej na ON można zrobić że będzie zapisywał do pliku i nie będzie komunikatu :) a lepiej wiedzieć co się dzieje.To fakt ale mam to gdzieś... :wink: B) Edytowane 2 Lutego 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) nie tylko na "panienkach" jest syf a nawet powiem ze sa calkiem normalne witrynki ktore moga cie wkurzyc ( nawet google ^^ ) mozna z nich duzo wyciagnac a jesli chodzi o ZA to cienki jest mocno ( dobry na wychodzace ale przychodzace :::(((((((( ) a "zaleganie" pewnie juz masz ale o tym nie wiesz :P Edytowane 2 Lutego 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 nie tylko na "panienkach" jest syf a nawet powiem ze sa calkiem normalne witrynki ktore moga cie wkurzyc ( nawet google ^^ ) mozna z nich duzo wyciagnac (...)Wiem, że nie tylko na panienkach ale jw napisałem "na umur" czyli w wzmożonych ilościach! a jesli chodzi o ZA to cienki jest mocno ( dobry na wychodzace ale przychodzace :::(((((((( )Taka jest ogólnie przyjęta opinia że cienki, ale ja nie nażekam, nie powiem myślałem o zmianie ale żaden mnie nie przekonuje, a zależy mi też żeby to był tylko firewall i przede wszystkim żeby nie mulił kompa-musi zużywać mało RAM i procka. Może masz jakieś propozcje to chętnie sprawdze :) a "zaleganie" pewnie juz masz ale o tym nie wiesz :PNie mam możesz być tego pewny, ja jestem... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) jesli XP to SP2 + poprawki i masz to samo ( jakis antyspy aktywny, antyvir) i nie musisz zadnego ZA instalowac Edytowane 2 Lutego 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 jesli XP to SP2 + poprawki i masz to samo ( jakis antyspy aktywny, antyvir) i nie musisz zadnego ZA instalowacPrzecież pisałem, że nie mam antyvira i nie chce mieć bo nie chce żeby mi cokolwiek kompa muliło...żadnych antyspy'ów ani antyvir'ów!!! Dobry, lekki firewall...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 niestety......::( jedyna rada: odlacz sie od internetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) niestety......::( jedyna rada: odlacz sie od internetu Ale jesteś inteligentny mmmm :lol2: takie rady to sobie możesz....wiesz mam nadzieje że się domyślasz... Gratuluje elokwencji, jednakowoż gratuluje też ironizmu, doceniam to :lol2: uśmiałem się lubie takie fajne posty... Edytowane 2 Lutego 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 to nie ironia taka jest prawda o dzisiejszym internecie nie chcesz sie chronic to za dlugo w nim nie podzialasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 to nie ironia taka jest prawda o dzisiejszym internecie nie chcesz sie chronic to za dlugo w nim nie podzialasz Spoko to jest twoje zdanie ja tak nie myśle, wystarczy firewall i rozsądne korzystanie z dobrodziejstw :wink: Internetu B) Peace! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) To ty jestes tez intieligentny ;) jesli myslisz ze mozna dlugo tak jechac bez antyvira :lol: Zainstaluj sobie NOD32 on nie muli prawie wogle kompa ,a jest do tego swietny. Peace! :) Edytowane 7 Lutego 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) To ty jestes tez intieligentny ;) jesli myslisz ze mozna dlugo tak jechac bez antyvira :lol:No comment... <_< :lol2: tak mi mów tak mi dobrze :lol2: może rzeczywiście za jakiś czas antyvir bedzie niezbędny ale na dzień dzisiejszy tak nie uważam, wystarczy racjonalne użytkowanie netu, zamknąć porty NetBios, wyłączyć odpowiadanie na pingowanie i firewall + podstawowa wiedza o ochronie i wielki LOOOOZ Peace2! Aczkolwiek spróbuje NOD-a skoro tak zachwalasz :wink: Edytowane 7 Lutego 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Od jakiegoś czasu dostaję taki komunikat: http://img123.imageshack.us/my.php?image=info6xe.jpg Zaczął pojawiać się gdy zainstalowałem Zone Alarm (wersja 6.5.700.000) Gdy wyłączam ZoneAlarm, komunikatu nie ma. Jak w ZA ustawić żeby Atitool mógł zamknąć ten proces? Edytowane 10 Czerwca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Gdy wyłączam ZoneAlarm, komunikatu nie ma. Jak w ZA ustawić żeby Atitool mógł zamknąć ten proces?Hmmm ... moze zezwól ATItoolowi na wszystkie połączenia. Mam takie pytanko ... udostępniam neozdrade na drugiego laptopa i nie moge skonfigurowac tak ZoneAlarma aby net na drugim kompie działał. Wszystko smiga dopoki nie włącze ZA, bawiłem sie z tym troche ale nie mam pojecia jak to zrobic. Mam cały cazs antyvira, ale jakos sie czuje nieswojo jak komp stoi przez noc włączony bez jakiejkolwiek ochrony. Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Hmmm ... moze zezwól ATItoolowi na wszystkie połączenia. (...) Program Controls -> Zakładka Programs? Jak w ZA odblokowuje się poszczególne porty? Jest mi to potrzebne do poprawnego działania Azureusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...