Skocz do zawartości
LQ

Prośba O Pomoc Problem -napiecia Zasilacza-

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam prosbe o pomoc o zdiagnozowanie problemu z zasilczaem MODECOM 350 GTF (PF)

Napiecia takie jak na zalaczonym obrazku :

Bzdura. Kup albo pozycz miernik i pomierz napiecia, jednakze objawy wskazuja na zasilacz, aby miec calkowita pewnosc zmierz te napiecia tak jak sie powinno to robic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura. Kup albo pozycz miernik i pomierz napiecia, jednakze objawy wskazuja na zasilacz, aby miec calkowita pewnosc zmierz te napiecia tak jak sie powinno to robic.

Spoko jutro wezme pozycze miernik z pracy i zmierze ale mimo wszystko prosilbym o bardziej wylewne opinie..

Opinia diabelskiego żołnierza jakos malo mnie przekonuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko jutro wezme pozycze miernik z pracy i zmierze ale mimo wszystko prosilbym o bardziej wylewne opinie..

Proszę bardzo - przykład ze SpeedFana - jeśli napięcie na +12v byłoby chociaż w przybliżeniu takie jak pokazuje program, to komp by nawet nie drgnał :) Miernik pokazuje ładne stabilne 12.11-12.17v :)

klik

Po prostu program praktycznie nigdy nie poda Ci właściwych wartości (rzeczywistych) - takie możesz odczytać wyłącznie z miernika...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby wyrazić swoją opinie na temat twojego posta musiał bym użyć słow niecenzuralnych, obraźliwych itd..., widzę że nie zadałeś sobie trudu aby zapoznać się z problemem, w "Ważne tematy" jest przylepiony temat Zanim Zapytasz O Zasilacz! Przeczytaj!, chyba umiesz czytać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę bardzo - przykład ze SpeedFana - jeśli napięcie na +12v byłoby chociaż w przybliżeniu takie jak pokazuje program, to komp by nawet nie drgnał :) Miernik pokazuje ładne stabilne 12.11-12.17v :)

No i bzdury piszesz!.

Napi?cie:	ZakresMinimumNormalneMaksimum+12V *	±5%+11.40V+12.00V+12.60V+5V	±5%+4.75V+5.00V+5.25V+3.3V	±5%+3.14V+3.30V+3.47V-12V	±10%-10.80V-12.00V-13.20V-5V	±10%-4.50V+5.00V-5.50V+5Vsb	±5%+4.75V+5.00V+5.25V

Prosto ze strony NeoTECa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi