Skocz do zawartości
dbedzard

Statyw Do Aparatu Ew. Kamery Cyfrowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem ludzi, którzy kupują sprzęt foto za 3k zł i żałują 1/10 na statyw, który będzie solidny, trwały i nie zabije aparatu. Mam Canona 400D i po przypięciu do niego obiektywu 70-210 Chińczyki nie dawały rady. W każdym razie ze stabilnością nie miało to nic wspólnego. Kupiłem Velbon Sherpa 600R i jestem z niego bardzo zadowolony.

http://www.velbon.co.uk/newvelbon/pages/sherpa600R.html

Jeżeli kogoś stać to polecam również Manfrotto lub Slik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w temacie chciał bym kupić statyw do lustrzanki mam Sony A200. Chciał bym dokupić Statyw co by po zmroku można było wyraźne zdjęcia zrobić. Moje pytanie jest następujące czy te statywy z Alledrogo w cenie do 60 zł są w ogóle coś warte. Chciał bm żeby były stabilne i nie drżały zwłaszcza kiedy dokręcę do aparatu obiektyw 75-300 Sony A200 nie jest lekkim aparatem i chciał bym uniknąć rozczarowania.

Jeżeli uważacie, że w statywy z alledrogo są na dobry początek wystarczające powiedźcie jeszcze czym one wszystkie się różnią bo jest ich cała masa rodzajów w podobnej cenie.

Jeżeli podobny temat już na forum występował (nic podobnego nie znalazłem) śmiało możecie usunąć go ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem okazje korzystac ze statywu firmy Hama za ok. 60zł(cos ok. 150cm) wraz z Panasonicem FZ18 - w skrocie nie polecam tego statywu, z kompaktem tez sie raczej nie sprawdzi.

Nie wiem czy prawidlowo to nazywam, ale precyzyjne kadrowanie w poziomie bylo tragiczne. Moze jakis wadliwy sie trafil ten statyw, nie mam pojecia.

W markietach mozna przetestowac statywy, sam przetestujesz i zobaczysz czy spelnia twoje oczekiwania.

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem polega na tym że mieszkam w Białej Podlaskiej gdzie takowych marketów nie ma gdzie można by go wygooglać. A poza tym teraz siedzę zagranicą i chciał bym zamówić przez internet tak żebym miał statyw już w domciu kiedy wrócę z podbojów UK :P. No nic poczekaj może jeszcze ktoś się wypowie a jak nie to coś się zamówi na alledrogo.

W każdym razie dzięki chłopaki za pomoc ^^ :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi