Skocz do zawartości
Gość Bio

Gry Mmo

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba takiego tematu nie było :] Prosiłbym o wypisanie mi najpopularniejszych gier MMO. Byłbym wdzięczny, gdyż bardzo mi się to przyda.

Edit: Tu będzie lista tych lepszych (chodzi o darmowe) :]

- Mu Online

- Silkraod Online

- RuneEscape

- Ogame

- Ragnarok Online

- R.O.S.E.

- The Crims

- Lineage 2

- Red Dragon

- Tibi

Edytowane przez Bio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o dzięki :] napewno się przyda ale wolałbym jednak liste tych gier które według Was są dobre i gonde polecenia. Także te, w które gra się w przeglądarce.

Edytowane przez Bio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogame i to jest to!!!

uwazam ze to najlepsza gra jaka powstała;]

ma taka grywalnosc ze gram w nia juz prawie rok i z dnia na dzien coraz bardziej mnie wciaga

wszytskim proponuje sie zarejestrowac na jakies uni i zobaczyc co to jest

miodzio

a co do darmowych ger to jeszcze TIBIA

u mnie w klasie połowa maniaków tej gry grafika z przed 8 lat ale podobno bardzo grywalna i wcigajaca

ale nie tak jak ogame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Dugi_ napisał(a):

jesli to maja byc darmowe to Lineage 2 odpada z listy. w przeciwnym wypadku to mozna tu i WoW wpisac :>

Nie porównuj stopnia emulacji Lineage 2 a WoW.. W Lineage 2 prawie wszystko [ o ile nie wszystko ] jest zemulowane, za darmo masz większość map, itemów itp jak na płatnych serwerach - natomiast w przypadku WoW'a jest bardzo mało zrobione.

edit: tylko Lineage 2 na L2Extreme :)

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andrek napisał(a):

Nie porównuj stopnia emulacji Lineage 2 a WoW.. W Lineage 2 prawie wszystko [ o ile nie wszystko ] jest zemulowane, za darmo masz większość map, itemów itp jak na płatnych serwerach - natomiast w przypadku WoW'a jest bardzo mało zrobione.

Owszem, wszystko z C1 i spora czesc z C2. Z C3 caly czas sa problemy, polowy rzeczy brakuje, polowa nie dziala poprawnie, nowe lokacje swieca pustkami, questy, mimo, ze sa dostepne to i tak nie ma sensu ich wykonywac. Polecam kiedys zagrac na oficjalnych serwerach. Roznice widac juz od samego poczatku i moim zdaniem L2 nie powinno znalezc sie na liscie darmowych gier MMO bo gra na prywatnych serwerach poprpostu mija sie z celem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KrzychuG napisał(a):

Owszem, wszystko z C1 i spora czesc z C2. Z C3 caly czas sa problemy, polowy rzeczy brakuje, polowa nie dziala poprawnie, nowe lokacje swieca pustkami, questy, mimo, ze sa dostepne to i tak nie ma sensu ich wykonywac. Polecam kiedys zagrac na oficjalnych serwerach. Roznice widac juz od samego poczatku i moim zdaniem L2 nie powinno znalezc sie na liscie darmowych gier MMO bo gra na prywatnych serwerach poprpostu mija sie z celem.

Przede wszystkim L2 kladzie duzy nacisk na massive. Polecam kiedys zagrac siege'a w wiekszym gronie - wrazenia niesamowite, szczegolnie jesli w imprezie wezma udzial Artisani ze swoimi Siege Golemami. Opad szczeki gwarantowany :)

PS. przez wieksze grono mam na mysli tak po 30 osob na strone co najmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Przede wszystkim L2 kladzie duzy nacisk na massive. Polecam kiedys zagrac siege'a w wiekszym gronie - wrazenia niesamowite, szczegolnie jesli w imprezie wezma udzial Artisani ze swoimi Siege Golemami. Opad szczeki gwarantowany :)

PS. przez wieksze grono mam na mysli tak po 30 osob na strone co najmniej.

Przy lagach i disconnectach co chwile nawet walka 100vs100 (a takie sobie obserwowalem) nie robi wrazenia. Serwery niestety nie sa w stanie wytrzymac nadmiernego obciazenia a zainteresowanych gra za darmo nie brakuje. Pograj kiedys na oficjalnych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważyłem, że robi się offtop więc proponuję go zakończyć a Admina albo Moderatora poprosiłbym o lekkie wyczyszczenie tematu.

Zauważyłem, że nie wspomnieliście o KAL jak i Knights Online (czy coś takiego) czyżby nie były one za dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KrzychuG napisał(a):

Przy lagach i disconnectach co chwile nawet walka 100vs100 (a takie sobie obserwowalem) nie robi wrazenia. Serwery niestety nie sa w stanie wytrzymac nadmiernego obciazenia a zainteresowanych gra za darmo nie brakuje. Pograj kiedys na oficjalnych :)

Za wolne jak dla mnie. MMO sa zbyt glupawe zeby siedziec nad nimi calymi miesiacami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Za wolne jak dla mnie. MMO sa zbyt glupawe zeby siedziec nad nimi calymi miesiacami.

Musze niestety przyznać rację, mmo to strata czasu, ale ja np jestem uzależniony :plum:

A co do ogame, gra jest fajna dopuki sie nie jest na tyle dobrym że ktoś lepszy potrafi nas zjechać w jednym ataku, a fleetsave to dla mnei lamerstwo, wole jakąś akcję, niż obliczanie gdzie wysłać flote surowców żeby ja zawrócić , poto żeby nikt mi ich nie zabrał jak mnie nie będzie w grze. (wiem bo grałem raz miałem 18 miejsce na uni 18 :P),

a i nie myślcie że ogame to tylko kliknąć raz na jakiś czas i wsio, jak sie człowiek rozkręci to szukanie łupów potrafi trwać godzinami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi