Skocz do zawartości
Till

Problem Z Internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie wiem czy wybrałem odpowiednie podforum ale... Od trzech dni mam problem z netem, nie działają mi żadne strony (oprócz tego forum i gogli, chociaż z nimi i tak się łączy conajmniej 15 minut), gg również mi nie działa, a jak już to w ogóle nie dochodzą do mnie wiadomości albo przychodzą z opóźnieniem 15-20 minut Zdarzało mi się to już kilka razy i zawsze pomagało to, że na jakiś czas odłączyłem modem, a teraz nawet to nie działa Dzwoniłem do firmy z której mam internet, ale powiedzieli, że w takich sytuacjach się nie dzwoni bo internet chodzi tylko, że wolno i poza tym u nich wszystko jest ok i wina nie leży po ich stronie :?

Czy ktoś wie jak i czy w ogóle jest sposób by mi pomóc? :(

Edytowane przez Till

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nie wiem czy wybrałem odpowiednie podforum ale... Od trzech dni mam problem z netem, nie działają mi żadne strony (oprócz tego forum i gogli, chociaż z nimi i tak się łączy conajmniej 15 minut), gg również mi nie działa, a jak już to w ogóle nie dochodzą do mnie wiadomości albo przychodzą z opóźnieniem 15-20 minut Zdarzało mi się to już kilka razy i zawsze pomagało to, że na jakiś czas odłączyłem modem, a teraz nawet to nie działa Dzwoniłem do firmy z której mam internet, ale powiedzieli, że w takich sytuacjach się nie dzwoni bo internet chodzi tylko, że wolno i poza tym u nich wszystko jest ok i wina nie leży po ich stronie :?

Czy ktoś wie jak i czy w ogóle jest sposób by mi pomóc? :(

Sprawdź pingi i jakie masz transfery. Jeżeli to masz ciach!owe zadzwoń do nich i powiedz że nie zapłacisz za neta jak go nie naprawią. Ja u mojego ISP tak robiłem i zaraz się net naprawiał w cudowny sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

U mnie także 3 dni temu opera przestała ładować poprawnie strony http://www.hotofoto.pl/images/bolek666/ivi...6time215500.jpg

http://www.hotofoto.pl/images/bolek666/ivi...6time215626.jpg

Nie pomaga wyczyszczenie cache'u, odinstalowanie i powtórne instalowanie.

Podejrzewam że może mieć to związek z wprowadzeniem przez popularne polskie witryny czarno-białej szaty graficznej.

Beznadzieja, przesiadłem się na FF i wszystko OK tak jak i w IE i Flock'u.

Nie wiem co jest grane

Edytowane przez borbas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź pingi i jakie masz transfery. Jeżeli to masz ciach!owe zadzwoń do nich i powiedz że nie zapłacisz za neta jak go nie naprawią. Ja u mojego ISP tak robiłem i zaraz się net naprawiał w cudowny sposób.

Pingi i transfery fatalne, jeśli do piatku nic sie nie zmieni chyba posłucham Twojej rady...

napisz cos wiecej o swoim sprzecie/systemie/oprogramowaniu. czy i jaki firewall/antyvir itp. jakiego masz neta?

Semp 2600+, Abit NF7, 256 ram, Ti4200 system Win 98, Firefox, firewalla brak, jako antywirus NOD a net to poprzez kablówke 128/56 kbps.

Co najciekawsze dziś wieczorem gg zaczeło działać na pół godziny a potem znów nie dochodziły do mnie żadne wiadomości... a ze stron ładuje sie to forum i google jak juz wspomniałem. Wcześniej miałem podobne przypadki ale mijało po jednym, dwóch dniach a teraz trzeci dzień sie męcze i nie wytrzymuje, więc szukam rozwiązania problemu... :(

Edytowane przez Till

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... byc moze masz jakies ukryte programy ktore "zawalaja" pasmo. uruchom NETSTAT przy całkowitym braku uruchomionych programow sieciowych - obserwoj czy nie ma jakichs podejzanych polonczen. sproboj tez "ipconfig /flushdns" - czasami pomaga ale to w mniej groznych wytuacjach (jak zamula necik ale nie tak permanentnie).

btw.: winXP lepiej sobie radzi z siecia a sprzet masz wystarczajacy do niego. rozwaz tez ewentualna aktualizacje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uruchom NETSTAT przy całkowitym braku uruchomionych programow sieciowych - obserwoj czy nie ma jakichs podejzanych polonczen. sproboj tez "ipconfig /flushdns" - czasami pomaga ale to w mniej groznych wytuacjach (jak zamula necik ale nie tak permanentnie).

btw.: winXP lepiej sobie radzi z siecia a sprzet masz wystarczajacy do niego. rozwaz tez ewentualna aktualizacje :P

Zrobiłem to i z podejrzanych procesów mam coś takiego:

64.94.137.66 :80 stan syn_sent

c170-12icpnet.pk:3816 stan fin_wait2

Czy ktos ma jakieś propozycje co ja jako uzytkownik moge z tym zrobić? :(

win xp narazie niestety odpada :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi