Skocz do zawartości
Majdan

Prometeia

Rekomendowane odpowiedzi

To cudo jest do zamówienia w Niemczech: www.pc-cooling.de.

Razem ze wszystkim (przesyłka+VAT) kosztuje około 3500 PLN.

Jest to zaufany sklep, zamawiałem u nich kilka razy, a teraz czekam właśnie na Prometeię :lol:.

Jak dostanę paczkę podam ile dokładnie mnie to wyniesie i jak się sprawuje 8)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duncan- jak ja dostaniesz prosilbym cie bardzo o 1 rzecz- moglbys sprawdzic jakos za pomoca termometru jaka jest temp. parownika rzeczywista bo bardzo duzo osob podejzewa ze promeetia klamie z temp.

najlepszym przykladem jest THG gdzie ich promeetia zeszla do -52C co na R134A jest po prostu nie do osiagnicia na normlanym agregacie chyba ze w parowniku panuje bardzo wysoka proznia czego nie mogli osiagnac na danfoss'ie NL11F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duncan- jak ja dostaniesz prosilbym cie bardzo o 1 rzecz- moglbys sprawdzic jakos za pomoca termometru jaka jest temp. parownika rzeczywista bo bardzo duzo osob podejzewa ze promeetia klamie z temp.

najlepszym przykladem jest THG gdzie ich promeetia zeszla do -52C co na R134A jest po prostu nie do osiagnicia na normlanym agregacie chyba ze w parowniku panuje bardzo wysoka proznia czego nie mogli osiagnac na danfoss'ie NL11F

A mam takie pytanie do ciebie czy przez FC dało by się dobrze chłodzić ciecz w WC ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ale to jest malo oplacalne chyba ze zrobisz system direct die i jeszcze oprocz tego bedziesz chlodzil nim wode, takie 2 in 1

znaczy tak chciałem zrobić szczelny pojemnik z płynem to zamknięte w osłoniętym i izolowanej obuodwie a na obudowe podłączony parownik co by chłodził płyn ale nie chce by działało to cały czas tylko jak płyn się juz za bardzo nagrzeje to na zasadzie lodówki włącza się FC na jakiś czas by schłodzić płyn a potem się wyłącza chciałem to wszytko umieścić w BIG tower

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nie, ale Prometeia raczej nie kłamie to po prostu THG daje głupie teksty w stylu" po naszej modyfikacji " cokolwiek by to nie oznaczało.

Zajrzyj TU. Tam pddają juz sensowną temperaturę -35, ale nadal wspominają o jakiejś swojej modyfikacji, o której ani słowa szczegółu nie podali :twisted:

THG to ściemniacze straszni, albo do ich tekstów zakradł sie bakcyl marketingowy ! :twisted:

Dla mnie i tak liczyć się będzie temperatura odczytana z diody termicznej !

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera drogie to jest :(  , myślałem że to kosztuje 500Eu ! czyli 2000zł + vat =2440zł a tu qrwa az 1000zł więcej cholera niemam tyle :( . Nic chyba zrobie sobie denne WC :(

Ja zamówiłem tą czarną, która jest droższa !

Można kupić białą, albo nawet samą podstawę z tym co najważniejsze :twisted: wtedy cena wynosi według pc-cooling :600 euro :evil: (uups właśnie spostrzegłem, że nie ma już białych,ale może tylko wyszły z magazynu. Chcesz to mogę się dowiedzieć?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byl filmik i bylo widac te -52C. nie sadze ze sie tak wyglupiali by robic faki.

Specjalnie ściągnąłem ten filmik ponownie.

Nic na nim nie ma jeśli chodzi o tą modyfikację! Dlaczego nic się na ten temat nie pochwalili ?

To, że na starcie na lcd pojawiło się -52 o niczym nie świadczy. Aby uzyskać taki wynik mogli uruchomić Prometeię bez obciążenia i tyle.

Na tym filmie nie widać czy przy -52 jest tam w ogóle jakiś kompletny czy działający system!

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie w tym sek ze nawet bez obciazenia na r134a osiagniecie -52C byloby cudem na tym kompresorze (co wcale nie mowi ze jest zly- wrecz przeciwnie) ktory po prostu ze wzgledu na swoa budowe nie jest w stanie tak wysokiej prozni osiagnac

W takim razie panowie z THG coś kręcą bo według nich (na początku tej strony ), teoretycznie można uzyskać -100 8O :?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi