Skocz do zawartości
tazikk

Gdzie Umieścic Wentylatory ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mi sie własnie wydawało z tymi koszczyczkami bo w tescie PC airflow and heat - a cooling guide-była identyczna obudowa.

Ja myśle ze jednak wtłaczanie powietrza ma sens bo jednak chłodzi to podzespoły naszego kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli myslisz, ze jeden cichy wiatrak bedzie tak samo cichy jak 5 wiatrakow w kupie o takiej samej glosnosci to jestes w bledzie. O cichym komputerze mozna mowic gdy zaczyna cie denerwowac monitor i nie chodzi mi tu o jakis piszczacy lub buczacy wynalazek lecz o jego normalna prace.

cichym??? chyba pasywnej obudowie zalmana z miedzi za 5.000zł

a to przód też okleiłeś??? ahaaa:] szczerze... to nie widziałęm jeszcze instalacji z oklejonym przodem generalnie zazwyczaj widziałem oklejone boki, dół i górę

Jeśli mi nie wierzysz co do wzrostu głośności to polecam albo książkę od fizyki albo szybciej będzie jak zacytuje Ci fragment KS ekspert luty 2005

"....Zauważmy że po zainstalowaniu jednego cichego wiatraka temperatury znacznie się obniżają. GDY DOŁOŻYMY WIĘCEJ WENTYLATORÓW, POZIOM HAŁASU NIE WZRASTA, a my możemy zainstalować pasywne chłodzenie procesora czy karty graficznej..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cichym??? chyba pasywnej obudowie zalmana z miedzi za 5.000zł

a to przód też okleiłeś??? ahaaa:] szczerze... to nie widziałęm jeszcze instalacji z oklejonym przodem generalnie zazwyczaj widziałem oklejone boki, dół i górę

zapraszam na prezentacje jak juz skoncze wyciszac moja maszynke.

Oklejanie matami jedynie bokow, dolu i gory powoduje, ze ludzie maja przeswiadczenie, iz maty nic nie daja..

Co sie tyczy wiatraczkow. Ja mowie o praktyce, nie o wiedzy teoretycznej z ksiazki lub od ekspertow z KS, ktorzy przypuszczalnie wszystko co jest w miare ciche okreslaja jako bezglosne..

Edytowane przez SlowsilVa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@SlowsilVa

Pytanie troszke poza tematem... Na jakich serwach CS:S-a grywasz ? Bo jeszcze ani razu cie nie spotkalem :)

hehe faktycznie poza tematem: grywam na compower (byly lfserwis), 187 i virusie. Czasami pierwszy lepszy z listy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapraszam na prezentacje jak juz skoncze wyciszac moja maszynke.

Oklejanie matami jedynie bokow, dolu i gory powoduje, ze ludzie maja przeswiadczenie, iz maty nic nie daja..

NIE ZGODZE SIĘ:] ZALEŻY JAKĄ MASZ BUDE OWSZEM SĄ RÓŻNE EFEKTY ALE TO ZALEZY OD WIELU CZYNNIKÓW OD RODZAJU BLACHY BUDY NA CZUŁOŚCI SŁUCHU SKOŃCZYWSZY

W BUDZIE MAM W CHWILI OBECNEJ 5x80, 1x120, 2x92, wszystko poza 120 puszczone na 5v i jest niesłyszalna z metra przynajmniej bo tyle mam od siebie do obudowy, wyjątkowo założyłem w niej mate jedynie na bok gdzie są miejsca na wentyle, a dziury sątak dupnie zrobione że trzeba tzw "filtr przeciwkurzowy" założyć żeby nie było szumu powietrza

efekt??? ja go nie słysze:]

a widzisz cośo fanless w tym cytacie z eksperta?? bo ja nie, pisze że poziom hałasu nie wzrasta czyli JAKIŚ JEST to nie artykuł jak zbudować totalnie bezgłośny komp

Pojęcie ciszy jest względne dla nich cicha jest przedstawiona tam akasa, dla mnie zupełnie nie bo ją testowałem

i nie widze tam określenia że "wszystko co jest w miare ciche okreslaja jako bezglosne.." no chyba że mówisz o np TT fanless który jest prezentowany na łamach tego czasopisma, ale raczej każdy na 100% powie że to jest bezgłośne

pozdrawiam

Co sie tyczy wiatraczkow. Ja mowie o praktyce, nie o wiedzy teoretycznej z ksiazki lub od ekspertow z KS, ktorzy przypuszczalnie wszystko co jest w miare ciche okreslaja jako bezglosne..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi