MirV Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Witam, Czy tą metodą można wyznaczyć maxymalne taktowanie pamięci oraz gpu? Czy ten program nie spali mi pamięci lub gpu ? Pytam bo używam tego programu i pamięci na x700 kręcą mi się o jakieś 100 mhz i nie widać końca :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 sam program nie wyznaczy ci dokładnej granicy bezpiecznego i stabilnego O/C. musisz sam znaleźc, program podaje ci tylko przybliżone wartośći dla których nie może się nic stać. a karty raczej nie powinien ci spalić, no chyba że masz badziewne chłodzenie, ale gdy gpu by się przegrzewało i były by arty, to programik chyba zablokował by możliwośc dalszego podkręcania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Najlepiej jeśli będziesz podkręcał co pare Mhz'ów i sprawdzał jakimś 3DMarkiem lub grą czy nie ma jakiś przekłamań w obrazie, czy się nie zawiesza itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 U mnie on nie zdał egzaminu, np. wywala błędy przy 590mhz core, a w grach, przy 600mhz chodzi bez artefaktów przez kilka godzin. Ja tam zawsze sprawdzam na teście Kanion w Marku05. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 To jest zgrubne ustalenie maxa , nie spali tobie karty ,ale kartę trzeba sprawdzać czy się nie przegrzewa.U mnie na testach z ati toola karta jest cieplejsza niż w 3dmarku 03. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...