J-A-J-O Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Składam znajomemu komp marzeń, a wiadomo ze taki komp nie może być głośny :) Potrzebuje chłodzenie zdolne utrzymać w przyzwoitej temperaturze procesor Athlon64 X2 3800+ Zastanawiałem się nad: Zalman Fatality Zalman 7700 Thermaltake Big Typhoon Thermaltake Tower 112 Cu Recenzjom nie wierze, kilka podobnych wątków znalazłem, ale nie ma jasnej odpowiedzi i przeważnie wszyscy kręcili procki. Ten natomiast będzie nie kręcony. Pewnie bym o to nie pytał, ale ostatnio wypadłem z tematu (patrz podpis) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Fatality napewno nie bierz bo płacisz 50 zeta za nazwę :P Najlepszy wybór IMO to TT Big Typhoon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 I będzie najcichszym rozwiązaniem? Komp musi pracować poniżej 20dB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) może Scythe Ninja + Fander 120 ?? za 200 wyrwiesz spokojnie Edytowane 2 Lutego 2006 przez Serek_s91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ninja z fanderem 120mm sprawdza się świetnie na, nawet podkręconym, x2 3800+, także jest to z pewnością najlepszy wybór jeśli mowa o AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 No ja podawałem najlepszy wybór z tych podanych przez J-A-J-O ;) No a tak wogóle to Scythe Ninja + Fander = Chłód i cisza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 z taj bandy, ktora podales to BT,ale za 10-20pln wiecej masz juz ninje + fandera u Zenfista i to rozwiazanie jest chyba najlepszym wyborem jezeli chodzi o AC, bo jest bardzo wydajne i stosunkowo tanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ok, dzięki za odpowiedzi, w takim razie będzie ninja + fandera (jeżeli dostane na giełdzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 http://allegro.pl/show_item.php?item=84769665 - ninja+fander - 179zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 wesprzyj polską gospodarke i kup coś od Pentagrama :) a tak serio to oni robią naprawde dobre i ciche wiatraki, polecam wersje Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 wesprzyj polską gospodarke i kup coś od Pentagrama :) jasne, made in china or taiwan a tak serio to oni robią naprawde dobre i ciche wiatraki, polecam wersje Cu no niestety tu sie nie zgodze, mozna znalesc lepsze propozycje w ich cenie. poza tym JAJO pytal o najwydajniejsze z najwydajniejszych a nie o klase srednia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Pentagrama to ja moge mieć u siebie, bo kieruje się kasą. Pentagram to przecież taka podróba Zalmana i kto powiedział że produkowana w polsce?? Mój znajomy kieruje się ciszą i wydajnością więc może wziąć coś lepszego Edytowane 3 Lutego 2006 przez J-A-J-O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Ja wzialbym BT, cichutki i wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 J-A-J-O, na forum spcr sporo ludzi chłodzi ten procek pasywnie + Ninja (w cooling.pl jest teraz za 159zł), ale wszystko zależy od przewiewu w budzie. Tylko że pasyw ma sens wyłącznie w przypadku wyciszenia reszty gratów. @Chemik4 - co do wersji Cu wszelkich coolerów: jeżeli ma być cicho = przy małym nawiewie / pasywnie, to na wersji miedzianej możesz mieć nawet wyższe temperatury niż na aluminiowej, więc nie rzucaj się na miedź tylko dlatego, że cooler jest droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...