lfanek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Mam mobo Asusa P4P8X, na niej pamieci 3200/400mhz na dualu, no ale niestety pracuja tylko na 266mHz. Co mam zrobić zeby pamieci dzialaly na 400mhz ??? Na tej stronie >>> http://pl.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=...182&modelmenu=1 <<< jest pokazana ta płyta i zaraz na poczatku po prawej stronie pisze "Amazing 800FSB overlocking", czyli da sie ja podkrecic. Prosze o szybką pomoc. Pozdrawiam !!! Edytowane 2 Lutego 2006 przez lfanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Mam mobo Asusa P4P8X, na niej pamieci 3200/400mhz na dualu, no ale niestety pracuja tylko na 266mHz. Co mam zrobić zeby pamieci dzialaly na 400mhz ??? Na tej stronie >>> http://pl.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=...182&modelmenu=1 <<< jest pokazana ta płyta i zaraz na poczatku po prawej stronie pisze "Amazing 800FSB overlocking", czyli da sie ja podkrecic. Prosze o szybką pomoc. Pozdrawiam !!!nie ma w tym nic dziwnego ponieważ taktowanie pamięci jest liczone na podstawie FSB, z uwzględnieniem dzielnika częstotliwości FSB:DRAM która zwykle jest ustawiona na 1:1, w przypadku FSB 400 sprawa się nieco komplikuje ponieważ dochodzi jeszcze zmienny mnożnik częstotliwości DRAM ale można go pominąć (BIOS płyty prawdopodobnie skoryguje go sama) wiec żeby pamięć mogła pracować z nominalną częstotliwością, potrzebujesz odszukać w BIOS opcji do zmiany podziałki FSB:DDR i ustawić inna proporcje tak aby osiągnąc zamierzony efekt Edytowane 3 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Miałem takiego procka na takie płycie, przy celku nothwood niestety nie zmusisz tej mobo aby pociągnęła pamięci na 400. fizyka Panie... nie przeskoczysz... Możliwość zmiany dzielnika będziesz miał, jak zmienisz procesor. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...