Skocz do zawartości
kazzussek

Philips 17 '' Co Sie Dzieje ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ! Mam taki problem od jakis dwoch dni ciagle zanika mi obraz na monitorze, gram czy ogladam film i nagle bach czarny ekran monitor wylancza sie posprawdzalem wszsytko i zauwazylem ze kabelek ktory wchodzi do karty graficznej jak sie go zegnie do gory to monitor zadziala a jak sie wyprostuje to znowu zanika obraz.I mam pytanie zwiazane z tym problemem czy warto oddac monitor do serwisu zeby toz robili czy moze kupic sobie np urzywany lcd 15'' . Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też ma problem z Philipsem 17" mam 2 takie monitory i oby dwa się walą. W jednym robi mi się różowy ekran, czasem na chwile czasem na dłużej w miarę eksploatacji jest coraz gorzej. W drugim ekran się trzęsie jakby był namagnesowany albo coś. W obu przypadkach monitory były podłączane do różnych komputerów i stały w różnych miejsca. Jednak nic się nie zmieniało. Obydwa również były wysłane do serwisu poczym ten trzęsący się wrócił z notatką, że jest dobry i nie wykryli opisanej usterki, a w tym "różowy" coś wymienili, ale i tka nie pomogło. Ktoś mi mówił, że to może kabel???

Morał jest taki, że monitory Philips są do d...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam w obu monitach "zimne luty" w "różowym" okolice matrycy i wzmacniaczy video, natomiast

w 2 albo uszkodzony pozystor rozmagnesowania machy lub coś z odchylaniem. Niewiem dlaczego nie

naprawili tego porządnie to są usterki na spoko do naprawy. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam w obu monitach "zimne luty" w "różowym" okolice matrycy i wzmacniaczy video, natomiast

w 2 albo uszkodzony pozystor rozmagnesowania machy lub coś z odchylaniem. Niewiem dlaczego nie

naprawili tego porządnie to są usterki na spoko do naprawy. B)

mam pytanko w philipsie lightframe3 17" mojej kobiety w lewym górnym rogu delikatnie trzęsie się obraz, zmiana odświerzalności i rozdzielczości nie pomaga, zmiana sterów również nie wiesz co to może być? pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi