kazzussek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam wszystkich ! Mam taki problem od jakis dwoch dni ciagle zanika mi obraz na monitorze, gram czy ogladam film i nagle bach czarny ekran monitor wylancza sie posprawdzalem wszsytko i zauwazylem ze kabelek ktory wchodzi do karty graficznej jak sie go zegnie do gory to monitor zadziala a jak sie wyprostuje to znowu zanika obraz.I mam pytanie zwiazane z tym problemem czy warto oddac monitor do serwisu zeby toz robili czy moze kupic sobie np urzywany lcd 15'' . Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam. Masz uszkodzony kabel sygnałowy, w serwisie wymiana ok 20 zeta. Sprawdz przed oddaniem monita czy kabelek nie ma przypadkiem niekontaktu w gnieździe dsub. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Też ma problem z Philipsem 17" mam 2 takie monitory i oby dwa się walą. W jednym robi mi się różowy ekran, czasem na chwile czasem na dłużej w miarę eksploatacji jest coraz gorzej. W drugim ekran się trzęsie jakby był namagnesowany albo coś. W obu przypadkach monitory były podłączane do różnych komputerów i stały w różnych miejsca. Jednak nic się nie zmieniało. Obydwa również były wysłane do serwisu poczym ten trzęsący się wrócił z notatką, że jest dobry i nie wykryli opisanej usterki, a w tym "różowy" coś wymienili, ale i tka nie pomogło. Ktoś mi mówił, że to może kabel??? Morał jest taki, że monitory Philips są do d... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Podejrzewam w obu monitach "zimne luty" w "różowym" okolice matrycy i wzmacniaczy video, natomiast w 2 albo uszkodzony pozystor rozmagnesowania machy lub coś z odchylaniem. Niewiem dlaczego nie naprawili tego porządnie to są usterki na spoko do naprawy. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Podejrzewam w obu monitach "zimne luty" w "różowym" okolice matrycy i wzmacniaczy video, natomiast w 2 albo uszkodzony pozystor rozmagnesowania machy lub coś z odchylaniem. Niewiem dlaczego nie naprawili tego porządnie to są usterki na spoko do naprawy. B) mam pytanko w philipsie lightframe3 17" mojej kobiety w lewym górnym rogu delikatnie trzęsie się obraz, zmiana odświerzalności i rozdzielczości nie pomaga, zmiana sterów również nie wiesz co to może być? pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Witam. A czy przypadkiem w tych okolicach nie ma jakiegoś zasilacza, transformatorka. Podejrzewam słabe pole magnertyczne związane z siecią 230V. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Własnie nie, też o tym myślałem, nawet lampę wyłączałem z sieci. Obydwa monitory były w różnych miejsca zamieniane w róznych pomieszczeniach, nawet w różnych miejscach Polski:) Objawy występowały tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...