Speo Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Chce w domu założyć sieć na ok 5-6 komputerów, póki co jest jakaś lipna bo działa strasznie wolno.... posiadam router D-Link dl-604 z tego co mi wiadomo to ma on przepustowość 10/100Mb i do tego mam pare switchów i kabel jakiś lipny, każdy komputer w domu ma karte sieciową 100MB a ze 2 mają 1GB. Chciałbym zacząć od kabla, czy jest różnica mędzy kablami ? Jaki kabel polecacie żeby sieć 100MB dobrze działała ? co jeszcze można zrobić aby sieć działała szybciej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 http://www.lan.prv.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 w sumie kabel to standardowo UTP kat.5 założyć sieć na ok 5-6 komputerów mam pare switchów do 5-6 kompow pare switchow??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...