Stolar Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Tak jak w temacie chce wywiercić dziurke w procesorze duron 1200 , w celu przerobienia go na breloczek :rolleyes: i tu jest problem bo nei wiem jakiego wiertełka użyć, tak żeby nie pękł on pod naporem wiertarki?? , gdyż laminat czy jakoś tak (nOOb jestem) wydaje sie być dosyć twardy i kruchy :huh: , przepraszam , jezeli nei w tym dziale co trzeba, albo ten temat jzu byl , wyszukiwarka nic nie znalazła , albo ja po prostu szukać nei umiem ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 jest ceramiczny?? musisz kupic wiertelko do szkla. w marketach budowlanych czesto mozna dostac. jest podobne do wiertla do metalu ale bardziej szpiczaste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orochimaru Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jeśli nie będziesz wiercił przez rdzeń (i tak by się to nie udało) to wystarczy zwykłe wiertło do metalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rner Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 uzbroj sie w cierpliwosc - inaczej sie pokruszy :/ - wiem co pisze z doswiadczenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 uzbroj sie w cierpliwosc - inaczej sie pokruszy :/ - wiem co pisze z doswiadczenia :P Dokładnie. Musisz wyczuć obroty w wiertarce; początkowo powoli, żeby się wiertło nie ześliznęło, potem możesz przyspieszyć (chyba, że masz za dużo czasu). No i żeby nic się nie ukruszyło nacisk na proca nie może być zbyt duży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 zgadzam się uważaj. Ja jeszcze nigdy ni wierciłem procka ale wiem jak łatwo łamie się w palcach barton 2500+ :lol2: jakoś tak pękł rdzeń na 2 częsci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 zapomnieliscie o najwazniejszym- proca trzeba NAPUNKTOWAĆ zeby wiertlo sie nie slizgalo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 zapomnieliscie o najwazniejszym- proca trzeba NAPUNKTOWAĆ zeby wiertlo sie nie slizgalo! Ale nie punktatkiem i młotkiem :D tylko jakimś szpikulcem, albo nożem tak jakby nawiercić wgłębienie, a potem cieniutkim wiertłem - np. 2 i powinno przejść - potem można większymi wiertłami, ale osobiście użyłbym dremla z końcówką z pilnikiem i wyszlifował :D otwór... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...