Pablo25 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam ! Mam pytanie. Posiadam płytę główną Gigabyte GA-K8NSNXP s.754 nForce3 250 i chciałbym dokupić HDD. I teraz pytanie ?! Chciałem kupic dysk Serial Ata II - czy ta płyta to obsłuży i czy jest sens wydawać więcej pieniędzy na niego czy kupic Serial Ata I - czy pojawis się jakaś znacząca róźnica w prędkościach itd? No i pomóżcie jakiej firmy (chcę o pojemności 160 GB) czy WD czy Samsung czy może coś innego ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 1) Wystarczy SATA 2) Maxtor i jeszcze raz Maxtor WD to piecyki a Samsungi się psują :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynakm Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Podobnie jak kolega v.e.n.o.m polacam Maxtora, WD sam mam i rzeczywiście mocno się grzeje. Z nowymi Samsungami to nie wiem jak jest, ale mam starego Samsunga 4.3GB B) i ma się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ja polece samsunga spinpoint, i nie rozlatują sie tak jak pisza koledzy wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Nowe Samy może są ok. Ja miałem niemiłe doświadczenia z Samsungami :/ Edytowane 2 Lutego 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zacznijmy od tego ze to nie ten dzial... Polecam czytac regulamin... Jesli juz przechodzimy do dyskow to NIEpolecam dyskow Hitachi... Normalnie ciagniki.. Jak zaczyna czytac/zapisywac to wszystko zaglusza :| Obecnie najglosniejsza czesc w kompie... Zastanawiam sie nad wymiana na SATA II i chyba wezme sobie Samsunga, Maxtora albo Seagate ( ale tylko serii 9 )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 1) Wystarczy SATA 2) Maxtor i jeszcze raz Maxtor WD to piecyki a Samsungi się psują :P maxtora ja miałem ale go rozwaliłem- zrobiłem zwarcie ale po 2 misiacach według mnie są bardzo ciche teraz nie bede miał maxtora bo nie mają w magazynie i mi wymienią na inn samsung WD albo cos czy na DFI LP NF4 ultra-D poczuje różnice jak troszke dopłace i wezme SATA II wzamian Maxtora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Only Samsung... szybki, cichy, niezawodny... Obecnie Samsungi nie mają sobie równych czego nie można było powiedzieć o starszych modelach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Only Samsung... szybki, cichy, niezawodny... Obecnie Samsungi nie mają sobie równych czego nie można było powiedzieć o starszych modelach. a różnica jest duża miedzy sata i sata II? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Troche...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Troche......dużo mi to mówi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 www.pclab.pl www.benchmark.pl www.tomshardware.pl To bardzo fajne stronki o kompach, polecam poczytać........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ja nie wiem co jest z tymi dyskami WD może z SATA jest inaczej ale na ATA to tez wszyscy pisali ze grzeją się po ponad sześć dych i głośne, ja natomiast mam WD 1600JB dziła jak dzik jego max temp to około 32C i jest cichutki głośniejsze już są mostefy na mobo i co ważne jest szybki a tobie polecam któregoś z nowych samsungów te nowe nie maja porównania do starych szajsungów a stanowczo odradzam IBM Hitachi i Maxtor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ja bym brał samsunga naprawde cichutki i szybki. Samsung sie od niedawna zmienił i robi jedne z lepszych dysków a nie jak kiedyś. Miałem Maxtora i nie polecam był strasznie głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 www.pclab.pl www.benchmark.pl www.tomshardware.pl To bardzo fajne stronki o kompach, polecam poczytać........ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jakie doborowe towarzystwo nie moge. a co do dysku to tylko spinpoint 4c nic innego, wiec 160 tki nie dostaniesz, jedyni 2004c albo 2504c ;) zimne ciche, szybkie, czego chciec wiecej............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 A może Seagate Baracuda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...