YackOO Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Od wczoraj moja karta dźwiękowa zaczęła chyba dawać oznaki starości/zużycia. Słuchaniu muzyki, czy też graniu cały czas towarzyszą szumy i trzaski, jak przy źle ustawionej stacji radiowej. Pierwszy raz zauważyłem to na słuchawkach i wystraszyłem się niezmiernie, że to ich wina, ale na głośnikach miałem ten sam efekt. Co więcej, po przełączeniu się na zintegrowaną kartę dźwiękową (soundstorma) wszystko jest w porządku. Przeinstalowałem sterowniki (używam kx project) na defaultowe dołączane do płyty z kartą i dalej było to samo... Czy da się jakoś zniwelować trzaskanie i znaczną stratę jakości dźwieku? może ktoś się spotkał z tym problemem... Szkoda by było wyrzucać kartę do kosza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Zmień slot. Odinstaluj sterownki i zainstaluj nowe. http://www.softwarepatch.com/utilities/creativelive3.html Chwile się ściągają, więc nie wyłączaj okna jak klikniesz download. Edytowane 2 Lutego 2006 przez Rocca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YackOO Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zrobiłem, jak mówieś Niestety, żadnej różnicy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zrobiłem, jak mówieś Niestety, żadnej różnicy :( podkręcałeś kompa ?? p.s jak podkręcam za bardzo szyne to terz mam trzaski itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YackOO Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Tak, podkręcałem kartę graficzną. GF FX 5600 256 mb z 325/400 na 350/589, podkręcana programem Rive Tuner Od grudnia tak chodzi i nie bylo żadnych problemów Przywróciłem defaultowe ustawienia, zrobilem reset i dalej żadnej poprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...