pirex Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam serdecznie! Posiadam dysk Barracudy 120GB. Porzyczyłem go dziś koledze by wrzucił mi na dysk kilka nowych gierek gdyż miał. Podczepił swój dysk do komputera... Podłączyłem go do siebie i na partycjach potworzyły mi się po dwa pliki nie pamiętam już nazw, ale były to cyfry i słowo backup i coś jeszcze - usunełem je... I zobaczyłem, że w moim katalogu z Muzyką znikneło ponad 50% piosenek a za ich miejsce pojawiły się pliki o nazwie i bez żadnego rozszerzenia... Nie mogę ich usunąć nawet w trybie awaryjnym... Czy mogę odzyskać jakoś te pliki jeśli nie to jak pousuwać te i? P.S. Przy usuwaniu tych plików i wyskakuje mi: Nie można usunąć pliku: Nie można odczytać z pliku lub dysku źródłowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Witam serdecznie! Posiadam dysk Barracudy 120GB. Porzyczyłem go dziś koledze by wrzucił mi na dysk kilka nowych gierek gdyż miał. Podczepił swój dysk do komputera... Podłączyłem go do siebie i na partycjach potworzyły mi się po dwa pliki nie pamiętam już nazw, ale były to cyfry i słowo backup i coś jeszcze - usunełem je... I zobaczyłem, że w moim katalogu z Muzyką znikneło ponad 50% piosenek a za ich miejsce pojawiły się pliki o nazwie i bez żadnego rozszerzenia... Nie mogę ich usunąć nawet w trybie awaryjnym... Czy mogę odzyskać jakoś te pliki jeśli nie to jak pousuwać te i? P.S. Przy usuwaniu tych plików i wyskakuje mi: użyłeś scandisk-a z parametrem /F ? do usunięcia tych plików użyj programu: unlocker Edytowane 3 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...