Mowca Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Niedawno dostalem starego kompa. Ten pc obecnie posiada akcelerator voodo banshee i niewiem jak mam go zainstalowac... W Menadzerze urzadzen --> karty grafincze pokazuje mi ze jest zainstalowana jakas "Standardowa karta graficzna PCI (VGA)". Nigdy dotadne instlowalem takich 3dfx`ow wiec moze cos zle robie. Wie ktos moze jak zainstalowac tego voodoo? Edytowane 3 Lutego 2006 przez Mowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Niedawno dostalem starego kompa. Ten pc obecnie posiada akcelerator voodo banshee i niewiem jak mam go zainstalowac... W Menadzerze urzadzen --> karty grafincze pokazuje mi ze jest zainstalowana jakas "Standardowa karta graficzna PCI (VGA)". Nigdy dotadne instlowalem takich 3dfx`ow wiec moze cos zle robie. Wie ktos moze jak zainstalowac tego voodoo? Sterowniki oczywiście masz do Banshee ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 na necie poszukaj sterownikow do voodoo to jakies sa http://www.falconfly.de/banshee.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mowca Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) No pewnie ze sterowniki mam. Sciagnelem je odrazu. Mam najnowsze lub jedne z nowszych. Jakies "vb-w9x-figs-1.04.00.exe" Hm... A moze problem tkwic w directx`e? Bo ja mam zajnstalowanego 9.0b? Moze ma byc starsza wersja? Edytowane 2 Lutego 2006 przez Mowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 No pewnie ze sterowniki mam. Sciagnelem je odrazu. Mam najnowsze lub jedne z nowszych. Jakies "vb-w9x-figs-1.04.00.exe" Hm... A moze problem tkwic w directx`e? Bo ja mam zajnstalowanego 9.0b? Moze ma byc starsza wersja? Windowsa masz 98/Me ? Pytam, bo do takiego ściągnąłeś stery :) Napisz jeszcze może jaką masz płytę (chipset)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mowca Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Windowsa masz 98/Me ? Pytam, bo do takiego ściągnąłeś stery :) Napisz jeszcze może jaką masz płytę (chipset)... Mam wina98se. A co do plyty to chyba jest Siemens, bo tylko taki napis maly znalazlem na niej. A chipset jes intela. A tu dane z Everesta: Pole Wartość Właściwości płyty głównej ID płyty głównej <DMI> Nazwa płyty głównej SNI AG D1131 Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel GTL+ Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz Efektywna częstotliwość taktowania 67 MHz Przepustowość 532 MB/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali SDR SDRAM Szerokość magistrali 64-bitowy(a) DRAM:FSB Ratio 1:1 Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz Efektywna częstotliwość taktowania 67 MHz Przepustowość [ TRIAL VERSION ] MB/sek - chipset Pole Wartość Właściwości mostka północnego (Northbridge) Mostek północny (Northbridge) Intel 82443BX/ZX Supported FSB Speeds 66 MHz, 100 MHz Obsługiwane typy pamięci EDO, PC66 SDRAM, PC100 SDRAM Numer wydania / Stepping 03 / C1 Typ obudowy 492 Pin BGA Wymiary obudowy 3.5 cm x 3.5 cm Napięcie rdzenia 3.3 V In-Order Queue Depth 4 Taktowanie pamięci CAS Latency (CL) 2T RAS To CAS Delay (tRCD) 2T RAS Precharge (tRP) 2T Refresh Period (tREF) 15.6 us DRAM Idle Timer 16T Liczba gniazd pamięci Gniazdo DRAM nr 1 64 MB (SDRAM) Gniazdo DRAM nr 2 32 MB (SDRAM) Kontroler AGP Wersja AGP 1.00 Stan AGP Wyłączone Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 8 MB Obsługiwane szybkości AGP 1x, 2x Fast-Write Nieobsługiwane Side Band Addressing Obsługiwane, Wyłączone Producent mikroukładu płyty głównej Nazwa firmy Intel Corporation Informacje o produkcie http://www.intel.com/products/browse/chipsets.htm Uaktualnienie sterowników http://support.intel.com/support/chipsets/index.htm Driver Update http://driveragent.com?ref=59 Problemy i Sugestie Problem AGP jest wyłączone. To może zmniejszyć wydajność. Mam jeszcze jedno pytanie. DirectX`a powino si einstalowac przed czy po instalacji sterow dla tego mojego voodulca? Edytowane 3 Lutego 2006 przez Mowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...