adzio_tuning Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 niedawno kupilem w/w plyte :) zlozylem ja z procem Celeron D326 2.53GHz. wszystko gra ale przed ladowaniem windowsa wystepuje komunikat: "Reboot and Select proper Boot device or insert Boot media in selected Boot device and press a key" wyswietla sie za kazdym razem :mur: nie wiem czy to przez to ze nie przeinstalowalem windowsa?? czy moze to byc wywolywane przez bledne ustawianie IRQ?? na plycie nie przestawialem zadnych zworek. bylbym bardzo wdzieczny gdyby mi ktos pomogl :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Po zmianie plyty ZAWSZE trzeba przeinstalowac windowsa albo przynajmniej naprawic starą instalacje [czasem sie nie udaje] bo nawet nie ruszy... wiec na pewno Cie to nie ominie. Jednak u Ciebie problem wydaje sie byc inny. Mianowicie powinno wykryć starą instalacje, ale raczej jej nie odpalisz. Wygląda na to ze nie wykrywa wogole dysku... sprawdz w biosie w IDE/SATA devices czy wykrywa tam Twoj dysk, sprawdz czy dobrze wszystko podlaczyles... pozatym ASUS'y czasem maja kaprysy z dyskami. Pisal o tym Yomo w temacie o dothanie, mial rozne problemy z dyskami, Powinienes tam zajrzec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...