Skocz do zawartości
gruszek

Głośny Samsung

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie samsunka 200GB i.... bzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyczy mi (mam WC) :(

Jak go wyciszyć? położyłem na podkładce pod myszke (taka grubsza) ale nic to nie dało... a jeszcze bym chciał żęby był stabilny, żebym mógł przenosić kompa.

Napisąłem tu bo nie wiedziałem w jakim temacie ;) a w WC chodzi też o wyciszenie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojego seagate owinełem w podkoszulke dość grubą i dałem żeby z jednej strony wentylator AC ten za 7zł wiał i jest kilka razy ciszej a że dysk jest stary 10lat to chałasuje nawet w ilde

troche prowizorka ale liczy sie efekt :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie samsunka 200GB i.... bzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyczy mi (mam WC) :(

Jak go wyciszyć? położyłem na podkładce pod myszke (taka grubsza) ale nic to nie dało... a jeszcze bym chciał żęby był stabilny, żebym mógł przenosić kompa.

Napisąłem tu bo nie wiedziałem w jakim temacie ;) a w WC chodzi też o wyciszenie..

Jeśli nie planujesz składać WC dla HDD :P to skocz do działu AC. Ja wpakowałem dysk w starą obudowę od CD + duuużo gąbki i bloczek :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój samsung jest cichutki dry.gif

a mój wibruje jak stara kobyła :P

Samsungi zdaje się mają Volume Management czy Noise Management or sth icon_smile3.gif

ale to się tyczy pracy głowic a mi wibrują kręcące się talarze (czy coś takiego) :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za linka elf :) dysk muszę mieć pod cdromem bo tam gdzie był na fotkach to ja mam pompkę ;) i jeszcze opracuję coś żeby się trzymało jakoś na śrubkach bo nie chcę fruwającego dysku w razie przenoszenia kompa ;)

Jackass_Ass: nie chcę ani wydawać kasy, ani rozbudowywać mojego WC bo ono by tylko podgrzało dysk zamiast go ochłodzić ;) (poza tym jest nieszczelne, ucieka mi około kieliszek wody na miesiąc :/ i nie mogę tego zlokalizowac bo co ucieknie to pewnie zaraz wyparuje - znacie na to jakiś sposób?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za linka elf :) dysk muszę mieć pod cdromem bo tam gdzie był na fotkach to ja mam pompkę ;) i jeszcze opracuję coś żeby się trzymało jakoś na śrubkach bo nie chcę fruwającego dysku w razie przenoszenia kompa ;)

Jackass_Ass: nie chcę ani wydawać kasy, ani rozbudowywać mojego WC bo ono by tylko podgrzało dysk zamiast go ochłodzić ;) (poza tym jest nieszczelne, ucieka mi około kieliszek wody na miesiąc :/ i nie mogę tego zlokalizowac bo co ucieknie to pewnie zaraz wyparuje - znacie na to jakiś sposób?)

pewnie z reza Ci paruje ;)

a dysk najleatiwej podwiesic podcdromem wlasnie, tez mam samsunga 200gb i mnie wnerwiał, zawiasiłem go na gumkach, ale zrobiłem tak, ze najpierw przekąłdam przez otwory gumke wiarze z boku ja, a potem przekladam z gory na dol i pomiedzy to dysk - pewnie nikt nie kuma, zaraz narysuje ;)

//edit

post-111179-1138921389_thumb.jpg

moje wypociny w paint. Czerwone to dysk, szare scianki koszyka na cdromy, czarny gumka. Oczywoscie gunka jest napoiecta juz w pierwszej czesci i sa takie dwie do jednego dysku z przodu i z tylu. Oczywiscie mam nawiew wentylka 80tki @ 5V

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi