gruszek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Kupiłem sobie samsunka 200GB i.... bzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyczy mi (mam WC) :( Jak go wyciszyć? położyłem na podkładce pod myszke (taka grubsza) ale nic to nie dało... a jeszcze bym chciał żęby był stabilny, żebym mógł przenosić kompa. Napisąłem tu bo nie wiedziałem w jakim temacie ;) a w WC chodzi też o wyciszenie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ja swojego seagate owinełem w podkoszulke dość grubą i dałem żeby z jednej strony wentylator AC ten za 7zł wiał i jest kilka razy ciszej a że dysk jest stary 10lat to chałasuje nawet w ilde troche prowizorka ale liczy sie efekt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Kupiłem sobie samsunka 200GB i.... bzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyczy mi (mam WC) :( Jak go wyciszyć? położyłem na podkładce pod myszke (taka grubsza) ale nic to nie dało... a jeszcze bym chciał żęby był stabilny, żebym mógł przenosić kompa. Napisąłem tu bo nie wiedziałem w jakim temacie ;) a w WC chodzi też o wyciszenie.. Jeśli nie planujesz składać WC dla HDD :P to skocz do działu AC. Ja wpakowałem dysk w starą obudowę od CD + duuużo gąbki i bloczek :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Mój samsung jest cichutki <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Samsungi zdaje się mają Volume Management czy Noise Management or sth :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruszek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Mój samsung jest cichutki dry.gif a mój wibruje jak stara kobyła :P Samsungi zdaje się mają Volume Management czy Noise Management or sth icon_smile3.gif ale to się tyczy pracy głowic a mi wibrują kręcące się talarze (czy coś takiego) :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ale to się tyczy pracy głowic a mi wibrują kręcące się talarze (czy coś takiego) :/Dlatego gąbka ROX :) A bloczek 2 kawałki blachy miedzianej 2 rurki i 2 kolanka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=155629 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruszek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 dzięki za linka elf :) dysk muszę mieć pod cdromem bo tam gdzie był na fotkach to ja mam pompkę ;) i jeszcze opracuję coś żeby się trzymało jakoś na śrubkach bo nie chcę fruwającego dysku w razie przenoszenia kompa ;) Jackass_Ass: nie chcę ani wydawać kasy, ani rozbudowywać mojego WC bo ono by tylko podgrzało dysk zamiast go ochłodzić ;) (poza tym jest nieszczelne, ucieka mi około kieliszek wody na miesiąc :/ i nie mogę tego zlokalizowac bo co ucieknie to pewnie zaraz wyparuje - znacie na to jakiś sposób?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) dzięki za linka elf :) dysk muszę mieć pod cdromem bo tam gdzie był na fotkach to ja mam pompkę ;) i jeszcze opracuję coś żeby się trzymało jakoś na śrubkach bo nie chcę fruwającego dysku w razie przenoszenia kompa ;) Jackass_Ass: nie chcę ani wydawać kasy, ani rozbudowywać mojego WC bo ono by tylko podgrzało dysk zamiast go ochłodzić ;) (poza tym jest nieszczelne, ucieka mi około kieliszek wody na miesiąc :/ i nie mogę tego zlokalizowac bo co ucieknie to pewnie zaraz wyparuje - znacie na to jakiś sposób?) pewnie z reza Ci paruje ;) a dysk najleatiwej podwiesic podcdromem wlasnie, tez mam samsunga 200gb i mnie wnerwiał, zawiasiłem go na gumkach, ale zrobiłem tak, ze najpierw przekąłdam przez otwory gumke wiarze z boku ja, a potem przekladam z gory na dol i pomiedzy to dysk - pewnie nikt nie kuma, zaraz narysuje ;) //edit moje wypociny w paint. Czerwone to dysk, szare scianki koszyka na cdromy, czarny gumka. Oczywoscie gunka jest napoiecta juz w pierwszej czesci i sa takie dwie do jednego dysku z przodu i z tylu. Oczywiscie mam nawiew wentylka 80tki @ 5V Edytowane 2 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...