binio21 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam. Mam dziwny problem. Mianowicie chodzi mi o niziutkie wyniki w 3d marku 2003. Gdy posiadałem mobo na socket A z athlonem 2200(bez o/c) miałem wynik 4800 punktów. Teraz na sprzęcie z podpisu mam 3600 punktów. Dziwne jest to ze mark chodzi cały czas dobrze, dopiero w teście NATURE strasznie wolno idzie a licznik fps pokazuje 0. Sterowniki mam wszystkie zainstalowane a system jest świeżo zainstalowany, więc nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 3dmark jest do testowanie karty graficzej a nie procka co innego w 01 bo tam proc miał spory wpływ na ogólna wydajnosc korzystasz z tych samych sterów co wcześniej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Tak, stery mam te same. A 3d mark zacina się w zawsze dokładnier w tym samym momencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 A do płyty głównej i AGP zainstalowałeś stery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 A do płyty głównej i AGP zainstalowałeś stery?Zainstalowalem wszystkie stery jakie były dołączone do płyty plus oczywiście stery do grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 odinstaluj stery od grafy,uzyj drivercleanera i zainstaluj najnowsze warcatsy 6.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Witam ponownie. Zmieniłem radka 9700 na winfasta 6600GT i wyniki w smarkach mam cały czas bardzo niskie. Smark 2003 znów zaczyna chaczyć w tym samym miejscu, tj. w teście NATURE. Wydaję mi się że jest to wina MOBO. Oczywiście mam świerzy system i wszystkie stery zainstalowane. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 a formata robiles po zmianie platformy? jesli nie to zrob, jak tak to zrob jeszcze raz ;) format->swieza winda->stery od chipsety agp itp->stery od grafy i wtedy testuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 No oczywiście że robiłem foramat(i to nie raz). Wszystkie stery też mam zainstalowane jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zobacz 3dmarka 2001, 05 i 06, jak w nich będzie ok, to bym się nie przejmował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zobacz 3dmarka 2001, 05 i 06, jak w nich będzie ok, to bym się nie przejmował. W Smarku 2005 mam 700pkt :mur: A więc wynik tragiczny:( 2001 i 2006 jeszcze nie próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 W Smarku 2005 mam 700pkt :mur: A więc wynik tragiczny:( 2001 i 2006 jeszcze nie próbowałem. stawiam na złe stery od MOBO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Sprawdzane na defaultowych ustawieniach w biosie? Jeśli nie, to od tego zacznij. To wygląda też na problem z SM2.0, w 03 właśnie test nature korzysta z SM2.0, a w 05 większość testów i dlatego taki wynik. Sterów do mobo nie instaluj z płytki, a pobierz najnowsze ze strony nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) W biosie próbowane i na default i na kręconym procku. Dziś jak wróce z uczelni spróbuję jeszcze jakiś pack sterów do nforce3 zainstalować i wtedy zobacze. W dziale Biosów i sterów właśnie widziałem jakieś ciekawe stery. Edytowane 16 Marca 2006 przez binio21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 No i zainstalowałem stery do nforca 6.67 i dalej to samo:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 A wiesz że w marku 01 odpowiada cały komp, a w tych późniejszych w większości grafa. Walnij format, zainstaluj niezbędne stery tylko i wtedy zapuść marka, i pokręć sprzęt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Ty masz jakieś problemy z niską samooceną i ilością postów starasz się ją podnieść? Człowieku, po cholerę powtarzasz takie ogólniki, jeśli autor tematu już n-razy pisał o formatowaniu i o sterownikach? Postfucker, jego m*ć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 No właśnie, ile razy można formata robić :mur: Sterów też już próbowałem najróżniejszych wersji. Smarki mi tak chodzą beznadziejnie od momentu jak zmieniłem platformę na nforce3 :mur: I na radku 9700 i na 6600gt mam równie marne wyniki. Tylko mi już proszę nie mówcie że mam formata robić, bo to jest przecież oczywiste po zmianie platformy czy kart graficznych. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Może temperaturę chipsetu masz za wysoką i zamula? Chyba, że masz zmienione chłodzenie. Edytowane 17 Marca 2006 przez emgie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 a gry normalnie chodza? jak tak to olej smarka, bo w niego chyba nie grasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Może temperaturę chipsetu masz za wysoką i zamula? Chyba, że masz zmienione chłodzenie. Chłodzenia nie zmieniałem, ale nawet na świeżo włączonym kompie Smarki przymulają. A nie sądze żeby chipset się zagrzał w kilka minut. a gry normalnie chodza? jak tak to olej smarka, bo w niego chyba nie grasz I chyba tak zrobie, bo gry to żeczywiście dobrze chodzą. Tylko wkurzające troche te Smarki są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...