Skocz do zawartości
EDDY

Athlon XP w 0.13

Rekomendowane odpowiedzi

orientujecie sie ile kosztuje AthlonXP2000+ w 0.13 mikrometra?

i dla pewnosci sie spytam, czy na mojej plycie to pojdzie bez problemow?

jakie jest Vcore dla tego procesora, bo ja najnizsze po moim modzie mam 1.85V (efektywnie 1.87V), wiec tyle ile zazwyczaj wynosi najwyzsze dostepne na plycie glownej;) i czy nie zaszkodzi mu to zbytnio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem pewny ale chyba xp2000 0.13 ma juz magistrale 166.... a twoja plytka takiej nie obsluguje........

no wlasnie, zapomnialem, moje pamieci nie sa wystarczajace, ale przeciez zawsze moge zmniejszyc fsb i zwiekszyc mnoznik ;-)

vcore to 1.65V ( chyba trzeba bedzie zmienic moda.... )

tego to napewno nie zrobie ;), mam rezystor przylutowany na stale do regulatora napiecia, wiec nie bede tego odrywac, bo jeszcze cos popsuje ;-), a nie napisales jeszcze ile takie cudo kosztuje?

moze skusze sie na 2400+? tylko czy w Polsce dostane i za ile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek pewnie bedzie ci chodzil bo z tego co widze to aktualnie masz magistrale 162MHz

aktualnie mam 145MHz (po co za bardzo meczyc proca;-))

Chyba 166 plytka udzwignie ( daj jakis lepszy cooler na chipset..... )

Durona 1GHz puszczalem na fsb 200MHz, wiec mysle, ze pojdzie ;-)

mysle, ze wiatraczek powinien wystarczyc na moim chipsecie, jest dosc spory i powinien wystarczyc (w koncu, to jest najlepsza plyta 2001 roku, a nie jakis chlam ;-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek pewnie bedzie ci chodzil bo z tego co widze to aktualnie masz magistrale 162MHz

aktualnie mam 145MHz (po co za bardzo meczyc proca;-))

Chyba 166 plytka udzwignie ( daj jakis lepszy cooler na chipset..... ) 

Durona 1GHz puszczalem na fsb 200MHz, wiec mysle, ze pojdzie ;-)

mysle, ze wiatraczek powinien wystarczyc na moim chipsecie, jest dosc spory i powinien wystarczyc (w koncu, to jest najlepsza plyta 2001 roku, a nie jakis chlam ;-))

Amen :) BTW Duronek na 200fsb - bardzo ladnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jednak ma 133MHz (266DDR) i moge kupic, bo pamieci takie mam niestety (kiedys byly jeszcze 333, ale to bylo droogie wtedy, a terazczekam na spadek cn, ktory nastapi w lutym;-)), tylko ciagle pozostaje jedno pytanie: ILE TO KOSZTUJE?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnia cena XP2400 z Komputronika to 945 zł. Nie wiem czy XP2000 w 0,13 jest już polsce. Epox 8KHA+ obsługuje prpcki do XP2400 bo wyższe modele są już na magistrali 166mhz. Napięciem się nie martw, bo u mnie nieodblokowany chodził O.K. na magistarli 152 mhz przy napięciu 1,8v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

945PLN, to troche za duzo, wolalbym juz kupic nowa grafe, bo teraz mam 8MB :), albo poczekam, az bedzie mozna kupic 2000+ w 0.13, ciekawe na ile da sie podkrecic ten procek?

PS. widze, ze masz WC od Mate ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...