Skocz do zawartości
Ecuadoo

Podpisano Pakt "stabilizacyjny"- Pis-lpr-so Wasze Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przesadzajcie z tym totalitaryzmem :| Jednak Polacy maja troche inna mentalnosc niz Rosjanie, zreszta opozycja jest bardzo silna - niepozwoli.

Choc nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo. Gdybysmy mieli dyktora w wykonaniu Kaczki, to Polacy mieli by powod do kolejnego powstania narodowego. Wtedy wszyscy zjednoczyli by sie w walce z tyrania, mogli by sie poczuc jak ich dziadkowie - patryjoci i na te 5 min byli bysmy szczesliwi... :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

Czy w dzisiejszych czasach tak trudno zauważyć ironię?

Nie wiem czy to było skierowane do mnie, bo nie napisałeś ad persona, a dyskutantów jest tu więcej, ale gdyby tak, to odpowiem, że sporo ostatnio słyszę dookoła takiej mało wybrednej "ironii" i faktycznie mam problem z odróżnieniem tych, którzy ironizują, od tych którzy naprawdę wierzą w to co mówią i piszą. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy gadacie i piszecie!

Zachowujecie się jak przekupki na targu! Lub jak dzieci którym ktoś wziął zabawki.

Nie macie na to wpływu więc niereagujcie jest to naczelna zasada spokoju psychicznego.

Ja nie oglądam TV, nie słucham Radia, nie czytam gazet, moją stroną startową jest GOOGLE.com. Wszyscy moi znajomi którzy prowadzą firmy, nikt się tym nie interesuje, a Wy się podniecianie jakby to było koniec świata.

Było SLD, był komunizm, jest teraz PIS, będzie PO, znów wróci SLD.... nic się nie zmieni. Głosowało 54% społeczeństwa na PIS. Jest reszta, kurcze sami prorocy, śmiać mi sie chce, jak czytam te komenatrze. Ja to nazywam niezdrową podniętą i psychologią tłumu (ale to już nauka o tym mówi)

Ludzie zarabiają teraz, Lis i inne Media zwiększają swoją oglądalność, zarabiają coraz więcej. Pracowałem dla firmy która zajmuje się wywieraniem wpływu. Oglądałem jeden program profesora LISA. Mógłbym co 30 sekund stopawać i mówić jakie techniki stosuje. Żygać mi się chce, jak TRVAM i POLSAT, obydwie telewizje używają jednego i tego samego.

Każdy rząd ma swoich obywateli w [gluteus maximus]. PO chodzili by do synagogi, SLD do muzeum oglądać Bogów Greckich, PIS chodzi do kościoła. To wszystko się nieliczy, ja mam swoją ekonomie i swoje problemy i żaden ROKITA, LEPPER czy KACZYŃSKi nie ma na to wpływu, bo mamy gospodarkę wolnorynkowę i tylko to sie liczy.

Zamiast oglądac i podniecać się sytuacją, przeczytajcie powieśc, idzcie na siłownie, do kina lub ukończcie jakiś kurs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast oglądac i podniecać się sytuacją, przeczytajcie powieśc, idzcie na siłownie, do kina lub ukończcie jakiś kurs.

no tak, po co placic te przykladowe 18-20% podatkow skoro mozna 40-50%, przelicz sobie to na kupione powiesci lub osobogodziny w kinie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@niko2003

Jak nie ogladasz telewizji, nie sluchasz radia, nie czytasz gazet i w ogole nie interesujesz sie polityka to co Cie sklonilo do przeczytania topiku traktujacego o polityce?

Skoro Cie to nie interesuje to nie wchodz tu i nie pisz, ze zachowujemy sie jak przekupki tylko przeczytaj jakas powiesc, idz na silownie, do kina lub skoncz jakis kurs i niech Twoj spokoj psychiczny zostanie zachowany.

Wroc do swojego fantasylandu jak trafnie okreslil Costi Twoj swiat i pozwol nam sie podniecac obecna sytuacja w kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlaczcie jedynke, szybko;] Zaczął sie wlasnie program "100 dni rzadu Marcinkiewicza" :lol:

@Niko

Takich bzdur sie po Tobie nie spodziewalem. Widze, ze nie potrafisz przyznac sie do bledu. Decyzje rzadu nie maja wplywu na zycie obywateli?? To jest teraz Twoj argumnet?? Tonący brzytwy sie chwyta...

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy gadacie i piszecie!

Zachowujecie się jak przekupki na targu! Lub jak dzieci którym ktoś wziął zabawki.

Nie macie na to wpływu więc niereagujcie jest to naczelna zasada spokoju psychicznego.

Ja nie oglądam TV, nie słucham Radia, nie czytam gazet, moją stroną startową jest GOOGLE.com. Wszyscy moi znajomi którzy prowadzą firmy, nikt się tym nie interesuje, a Wy się podniecianie jakby to było koniec świata.

Było SLD, był komunizm, jest teraz PIS, będzie PO, znów wróci SLD.... nic się nie zmieni. Głosowało 54% społeczeństwa na PIS. Jest reszta, kurcze sami prorocy, śmiać mi sie chce, jak czytam te komenatrze. Ja to nazywam niezdrową podniętą i psychologią tłumu (ale to już nauka o tym mówi)

Ludzie zarabiają teraz, Lis i inne Media zwiększają swoją oglądalność, zarabiają coraz więcej. Pracowałem dla firmy która zajmuje się wywieraniem wpływu. Oglądałem jeden program profesora LISA. Mógłbym co 30 sekund stopawać i mówić jakie techniki stosuje. Żygać mi się chce, jak TRVAM i POLSAT, obydwie telewizje używają jednego i tego samego.

Każdy rząd ma swoich obywateli w [gluteus maximus]. PO chodzili by do synagogi, SLD do muzeum oglądać Bogów Greckich, PIS chodzi do kościoła. To wszystko się nieliczy, ja mam swoją ekonomie i swoje problemy i żaden ROKITA, LEPPER czy KACZYŃSKi nie ma na to wpływu, bo mamy gospodarkę wolnorynkowę i tylko to sie liczy.

Takich głupot dawno nie czytałem :D :razz: Co za "trafne" prownanie TV TRWAM I POLSAT... hmm, nie wiem co napisac bo mi slow brakuje... :mur:

Polityka nie ma wplywu na zycie... hehe... masz znajaomych ,prowadza firmy, tylko poczekaj jak rzad cos bedzie kombinowal ze skladkami ubezp. zobaczymy czy Ty i reszta Twoich przyjaciol nie bedzie sie tym interesowac... Jakbysmy zyli w Ugandzie to moze faktycznie, nie mialoby to znaczenia, ale zyjemy w Polsce kraju nalezacego do UE...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

... żaden ROKITA, LEPPER czy KACZYŃSKi nie ma na to wpływu, bo mamy gospodarkę wolnorynkowę i tylko to sie liczy.

...

To, że się tym nie interesujesz, wyjaśnia głupoty jakie wypisujesz, ale nie zmienia faktu, że polityka nadal ma ogromny wpływ także na Twoje życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://wiadomosci.onet.pl/1255330,11,item.html - PiS nominuje kolejnych "bezpartyjnych specjalistow" :lol: . Cholera, jak ten Marcinkiewicz nie wstydzi sie powtarzac tych klamstw?

Prezydent podkreślił, że prace Rady mają służyć głównie "obiektywnemu informowaniu obywateli".

(...)

Zdaniem prezydenta, media mogą być stronnicze tylko pod warunkiem, że dla obywateli jasne jest kogo reprezentują.

Brak mi slow:/

http://wiadomosci.onet.pl/1255338,12,item.html - komentarze w prasie zagranicznej.

I jeszcze jeden optymistyczny news:> - http://biznes.onet.pl/0,1255399,wiadomosci.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez nowa przewodniczaca KRRiT jest czlonkiem PiSu, a w tej partii sa tylko obiektywni ludzie i nikt nie posadza ich o stronniczosc :lol:

"Jestem przeciwnikiem mediów partyjnych - one zresztą nie mają dzisiaj żadnych szans" - podkreślił prezydent. "Natomiast jestem też przeciwnikiem mediów, które w sposób oczywisty jedne fakty wyolbrzymiają, inne pomijają" - dodał Kaczyński.

Czy Kaczynskiemu chodzi o wyolbrzymienie faktu w jaki sposob zostali potraktowani przedstawiciele mediow "partyjnych" podczas podpisania paktu? :lol: Te bezpartyjne, obiektywne, nie stronnicze i w ogole jedyne godne ogladania i sluchania media to pewnie TV TWAM i Radio Maryja.

N/C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaczynski jeden jak i drugi chcieli dac nauczke mediom, zreszta nie raz otwarcie wypowiadaja sie o tym jaki to Polsat i Tvn jest zly, ze zdaja pytania, i utrudniaja rozmowe na antenie. A tego nie ma w TV TRWAM - tam mozna sie wypowiadac swobonie, nikt nie czeka na blad - takie bzdury mowil Jarek Kaczynski, no coz, trzeba sie przyzwyczaic do tego ze media ojca dyrektora beda teraz niezwykle silne. Kaczyzm sie wzmacnia. To sa fakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe komentarze z zachodu na temat sytuacji w Polsce:

Autokratyczna polityka rządzących w Polsce narodowych konserwatystów prowadzi do skrajnej polaryzacji w polskiej polityce, mediach, gospodarce i społeczeństwie - uważa niemiecki dziennik "Handelsblatt".

Francuski dziennik "Le Figaro" ocenia, że Polska ewoluuje w stronę coraz bardziej wyrazistego nacjonalizmu, co jest powodem niepokoju w Brukseli. Francuski dziennik komentuje sytuację polityczną w Polsce i jej konsekwencje dla Unii Europejskiej.

Przedstawiciele Unii Europejskiej powiedzieli w poniedziałek, że polski pakt stabilizacyjny wzmocnił w UE obawy o polskie reformy ekonomiczne i terminarz przyjęcia euro - napisał Reuters w korespondencji z Brukseli.

Krajom zachodnim nie mozna zarzucic braku obiektywizmu, chociaz w oczach Jarka i Lecha te komentarze sa z pewnoscia bezpodstawnym atakiem na ich ugrupowanie i uklad rzadzacy.

UPDATE

Mamy juz 6 luty, a wg Lecha budzet mial byc uchwalony do konca stycznia. Co jest, czyzby zmienil zdanie na temat terminu uchwalenia budzetu na rok 2006? Szybko rozwiazac ten sejm i przeprowadzic nowe wybory. No chyba, ze papcio Rydzyk nie pozwala na nowe wybory :lol: Samoobrona i LPR z pewnoscia daly duzy "stos" talarow na tace i przyspieszonych wyborow nie bedzie :lol:

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krajom zachodnim nie mozna zarzucic braku obiektywizmu

Troszke nie na temat, ale: uwazam, ze zachodnim mediom mozna zarzucic brak obiektywizmu tak samo jak kazdym innym. W koncu kazdy redaktor/gazeta reprezentuje jakies poglady. Z trzech podanych chyba Reuters jest najblizszy obiektywizmu, gdyz ogranicza sie do podawania suchych faktow.

Nie zebym bronil Kaczek (jeszcze tego by brakowalo :roll: ), ale IMHO wiesci z zachodnich miediow tez nalezy traktowac z wlasciwym krytycyzmem, nie podchodzac do nich jak do prawdy objawionej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke nie na temat, ale: uwazam, ze zachodnim mediom mozna zarzucic brak obiektywizmu tak samo jak kazdym innym. W koncu kazdy redaktor/gazeta reprezentuje jakies poglady. Z trzech podanych chyba Reuters jest najblizszy obiektywizmu, gdyz ogranicza sie do podawania suchych faktow.

Nie zebym bronil Kaczek (jeszcze tego by brakowalo :roll: ), ale IMHO wiesci z zachodnich miediow tez nalezy traktowac z wlasciwym krytycyzmem, nie podchodzac do nich jak do prawdy objawionej.

zgadzam sie z toba - "prawde objawiona" moga tylko podawac media ojca dyrektora :)

kolejne doniesienia z rzydzyklandu

http://wiadomosci.onet.pl/1255702,11,item.html

a wladza na to oczywiscie pozwoli

http://wiadomosci.onet.pl/1255696,11,item.html

a to juz przegiecie

http://wiadomosci.onet.pl/1255707,11,item.html

Edytowane przez atek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://wiadomosci.onet.pl/1255698,11,item.html :lol: :lol: :lol: . Chociaz nie - przepraszam. To nie jest smieszne :? . W ogole pomysl rozdawania 1000 zł wszystkim, niezaleznie od dochodow (SIC!) jest naglupsza rzeczą, jaka mozna bylo wymyslec:///

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://wiadomosci.onet.pl/1255698,11,item.html :lol: :lol: :lol: . Chociaz nie - przepraszam. To nie jest smieszne :? . W ogole pomysl rozdawania 1000 zł wszystkim, niezaleznie od dochodow (SIC!) jest naglupsza rzeczą, jaka mozna bylo wymyslec:///

Ta, wczoraj w Faktach zauwazyli, ze premierowi tez sie becikowe nalezy (akurat mu sie urodzilo)...

Co do opisywanej luki - obawiam sie, ze taka papranina moze sie stac standardem w ustawodawstwie obecnej "koalicji".

Gdy sie czlowiek spieszy, to sie diabel cieszy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, wczoraj w Faktach zauwazyli, ze premierowi tez sie becikowe nalezy (akurat mu sie urodzilo)...

Co do opisywanej luki - obawiam sie, ze taka papranina moze sie stac standardem w ustawodawstwie obecnej "koalicji".

Gdy sie czlowiek spieszy, to sie diabel cieszy :?

A propos, znacie to? Co to jest: 1/3 mężczyzny, 1/3 kobiety i 1/3 diabła? Jan Maria Rokita :lol: . Pasuje to tego powiedzonka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi