solid.snake Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 witam, do tej pory mialem stycznosc tylko z dyska mi ATA jednak chcialbym sie dowiedziec czegos na temat SATA, zastanawiam sie nad zakupem takowego (SATA). Moze ktos mi powiedziec czym wlasciwie rozni sie SATA od ATA? Czy dyski ATA i SATA moga jednoczesnie pracowac w jednym kompie? A jesli tak to czy sa moze jakies spadki na wydajności?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 witam, do tej pory mialem stycznosc tylko z dyska mi ATA jednak chcialbym sie dowiedziec czegos na temat SATA, zastanawiam sie nad zakupem takowego (SATA). Moze ktos mi powiedziec czym wlasciwie rozni sie SATA od ATA? Czy dyski ATA i SATA moga jednoczesnie pracowac w jednym kompie? A jesli tak to czy sa moze jakies spadki na wydajności?? Wystarczyło troszkę poguglować. SATA i ATA mogą razem pracować a różni jest zastosowany KABEL łączący. SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Nie odwiedzamy serwisów typu PCLAB, BENCHMARK i TOMSHARDWARE ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solid.snake Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) v.e.n.o.m: nie. Czy jesli mam standard SATA na plycie glownej to dyski SATA2 tez beda na niej dzialaly? Edytowane 2 Lutego 2006 przez solid.snake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam. Będą pod warunkiem że dysk będzie wyposażony w zworkę do ustawienia SATA 150/SATA300. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...