gorky1000 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) witam, jestem szczesliwym nabywca dfi lanparty ultra d i procesora a64 x2 4200, przy uruchomionym everescie p[okazuje mi temp procesora 38-45 stopni w zaleznosci od obciazenia (nie dziwne bo boxowe chlodzenie) i az 51 stopni na plycie glownej a 55 procesora graficznego (pasywne chlodzeie) czy to nie zaduze temperatury na plycie i karcie graf? w biosie CPU CORE TEMPERATURE - 38 PWM AREA TEMPERATURE - 48 CHIP SET TEMPERATURE - 44 otwarta buda Edytowane 2 Lutego 2006 przez gorky1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtakg Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) hej Ja mam AMD64 3200 Venice w Everescie mam temperatury: dysk 36 plyta glowna 30 procesor 70 w biosie pokazuje mi 33 Nie mialem wczesniej takiego procesora (wiec nie wiem czy to jest normalne) a na poprzednim mialem temp 56 Czy 70 to nie jest troche za duzo ? Edytowane 3 Lutego 2006 przez gtakg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jak na venice 70C to jest o wiele za duzo ale moze byc zepsuta dioda termiczna dlatego s[rawdz radiator czy rzeczywiscie jest taki goracy albo druga mozliwosc ze rediator zle przylega do procka sprobuj go zdjac i nałozyc od nowa paste. @groky1000 Temp dla grafy jest jak najbardziej prawidłowa wiekszosc graf chłodzonych pasywnie wytrzymuje temp 90C. A co do NB to moze jest troche za wysoka ale tutaj raczej niech sie wypowiedza uzytkownicy dfi. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Jak na venice 70C to jest o wiele za duzo ale moze byc zepsuta dioda termiczna dlatego s[rawdz radiator czy rzeczywiscie jest taki goracy albo druga mozliwosc ze rediator zle przylega do procka sprobuj go zdjac i nałozyc od nowa paste. @groky1000 Temp dla grafy jest jak najbardziej prawidłowa wiekszosc graf chłodzonych pasywnie wytrzymuje temp 90C. A co do NB to moze jest troche za wysoka ale tutaj raczej niech sie wypowiedza uzytkownicy dfi. pozdr dalem wiatraki w biosie na maxa i procesor 35, plyta 39, grafa 40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 witam, jestem szczesliwym nabywca dfi lanparty ultra d i procesora a64 x2 4200, przy uruchomionym everescie p[okazuje mi temp procesora 38-45 stopni w zaleznosci od obciazenia (nie dziwne bo boxowe chlodzenie) i az 51 stopni na plycie glownej a 55 procesora graficznego (pasywne chlodzeie) czy to nie zaduze temperatury na plycie i karcie graf? w biosie CPU CORE TEMPERATURE - 38 PWM AREA TEMPERATURE - 48 CHIP SET TEMPERATURE - 44 otwarta buda W przypadku mojego DFI bios zawyżał temperature o 10st, upgrade rozwiązał problem złego odczytu. Poczytaj, może twoja płyta też ma taki dziwny defekt, chociaż na s754 dużo DFI tak miało. Poszukaj. Pozatym sprawdź temp w biosie jak już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cONmAN Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Ja mam teraz A64 Manchester3200+@2,55GHz chłodzony ACfreezerem64pro i w grach i pod obciazeniem Sp2004 temp dochodzi do 48stC;( ma ktos jakas rade na to ? u mojego kolegi Venice3000@2,53Ghz ma tem maks 38stC na tym samym chlodzeniu. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...