Skocz do zawartości
p3p3

Gdzie włączyć nowy dysk?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić nowy dysk

Diamonda 80Gb z8Mb cashu?

Mam IBM z 2Mb cashu ale robi się ciasno

Pytanie czy przewalić cały system na nowy dysk i wpiąć go jako master czy może wpiąć go jako slave?

co wg Was jest lepsze?

(domyślam się że przewalanka sysu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne ale nie rub tego w sposub zgrywania tylk zainstaluj nowa winde na diamonda jest on lepszy od ibm i bedziesz bardziej zadowolony z jego pracy;) Tylko zastanow sioe czy oplaca sie 80gb ostanio czytalem ze sa modele wadliwe ale ryzyk fizyk.Diamonda na master a ibm slave;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam kupić nowy dysk

Diamonda 80Gb z8Mb cashu?

Mam IBM z 2Mb cashu ale robi się ciasno

Pytanie czy przewalić cały system na nowy dysk i wpiąć go jako master czy może wpiąć go jako slave?

co wg Was jest lepsze?

(domyślam się że przewalanka sysu)

stary a napisz jaki masz konfig i zasiłkę........dysk to kolejne obciążenie dla zasiłki

a ja poprostu jestem taki przezorny na tym punkcie by już kilka sfajek zaliczyłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasiłaka świeża no name 300W (Enlight 230W leży na półce do oddania siostrze albo mamie)

Soltek 75-KAV

Antek 1700 XP (lekko kręcony0

LG cdr-w 32x (kręcony biosowo na 40x)

540Mb sdram

dvd AOpen

MSI G4 Ti 4200 VIVO (kręcona)

NEC 791 SB

2 extra wiatraki (jeden w gniazdo PCI, drugi na przód obudowy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam od kilku tygodni w2k

ten IBM całkiem fajnie działa (cichy, mało grzeje. ATA-100) bad sectorów nie ma

instalka windy to miki ale kilkadziesiąt programów,patche, drukarki, skanery, sieć domowa, etc to bardzo boli.

Co myślicie o opisanej wcześniej sztuczce:

wstępna instalka a później kopia zapasowa starej Patrycji C. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dwa dni temu kupiłem Caviara 80 Gb 8Mb Cache i wcale nie jest potrzebna nowa instalka systemu,

Racja Gchost jest do bani w robieniu kopi systemu.

Ale istnieje program który moze zgrac wszystko uwzgledniając nowy rozmiar dysku !!!

Poszukaj programu: Paragon Drive Backup Compact evaluateuation

Musi to być pełna wersja programu bo demo tego nie potrafi !!!

Ten program czyni cuda :)

Z dyskiem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 300 no name moze dzialac jak te 230Enlight no to jasne ze wsadzaj diamonda na master i nowy systemmu zapodaj!!!NIE ZGRYWAJ

ten Enlight napewno wytrzymuje - testowalem na podobnej konfiguracji i pewnie ma taki sam zapas mocy jak 300 W no name - wiec spokojna glowa:)

co do dysku to mozesz zrobic ten mniejszy jako dysk podstawowy czyli system i najwazniejsze rzeczy:) a drugi jako kopia zapasowa + <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly

lub drugie rozwiazanie ten nowy dychol jako podstawowy a ten mniejszy jako magazyn na filmy, muze - moze sluzyc jako przenosny.

ja osobiscie mam takei dyski jak w moim konfigu i dysk glowny to nowy Seagate 80 gb a dodatkowy to Seagate 30 gb - trzymam na nim to co sie nie miesci na 80 gb, instaluje gry, sciagam pliki na ten dysk (wtedy podstawowy nie jest tak obciazony i mozna swobodnie pracowac na wielu aplikacjach) no i to moj dysk przenosny tak bym to ujal :)

a co do tego Maxtora to wersja 2mb wymiata rowno a nie chce wiedziec co czyni 8mb:) kryj sie Barracudo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...