flasht Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Gdziestam na allegro znalazlem programik, ktory ma az jedna interesujaca opcje: "Uruchamianie pliku wymiany dopiero przy zużyciu 95% pamięci" Jak cos takiego zrealizowac? Gdzie to sie ustawia w Windowsie XP/2003 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Gdziestam na allegro znalazlem programik, ktory ma az jedna interesujaca opcje: "Uruchamianie pliku wymiany dopiero przy zużyciu 95% pamięci" Jak cos takiego zrealizowac? Gdzie to sie ustawia w Windowsie XP/2003 ? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=56399 w tm temacie jest na pierwszej stronie. Szukaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=56399 w tm temacie jest na pierwszej stronie. Szukaj! No nie chce Cie martwic, ale nie o to mi chodzilo. Niezaleznie od tego jaki by ten pagefile nie byl, windows zawsze z niego korzysta nawet jak jest duuuzo wolnej pamieci fizycznej. Mam 2GB i chcialbym zeby pagefile byl uzywany TYLKO w ostatecznosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 mam to zastosowane ( odpowiedz jest w tym temacie na 100% ) tylko teraz nie moge go znalezc oo jest : Po zapełnieniu około 80% wielkości RAM system zacznie używać pliku wymiany. Tyle, że te 20% w pewnym sensie się marnuje (nie dosłownie, zostanie użyte, tyle, że nie optymalnie, bo Windows wcześniej zaczyna "kręcić dyskiem"). HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\ SessionManager\Memory Management-> wartość DWORD NonPagedPoolSize (0 = kontroluje ten parametr system). Modyfikując ten parametr musisz skorzystać ze wzoru: pojemność Ram po, której ma zostać uruchomiony plik wymiany* 1024(wartość trzeba podać w KB) np. 230*1024= 235520 (wartość dziesiętna). Nie wolno przekraczać wielkości Ram-u, bo będzie BARDZO ŹLE. Parametr można bezpiecznie ustalić na 90% (np. Dla 256MB jest to 230MB), ewentualnie 95%. 100% tylko dla ekstremalistów. UWAGA osoba, która opublikowała ten trick- "Powtórzę się ponownie - lepiej pozostawić na 0" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 mam to zastosowane ( odpowiedz jest w tym temacie na 100% ) tylko teraz nie moge go znalezc oo jest : Po zapełnieniu około 80% wielkości RAM system zacznie używać pliku wymiany. Tyle, że te 20% w pewnym sensie się marnuje (nie dosłownie, zostanie użyte, tyle, że nie optymalnie, bo Windows wcześniej zaczyna "kręcić dyskiem"). HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\ SessionManager\Memory Management-> wartość DWORD NonPagedPoolSize (0 = kontroluje ten parametr system). Modyfikując ten parametr musisz skorzystać ze wzoru: pojemność Ram po, której ma zostać uruchomiony plik wymiany* 1024(wartość trzeba podać w KB) np. 230*1024= 235520 (wartość dziesiętna). Nie wolno przekraczać wielkości Ram-u, bo będzie BARDZO ŹLE. Parametr można bezpiecznie ustalić na 90% (np. Dla 256MB jest to 230MB), ewentualnie 95%. 100% tylko dla ekstremalistów. UWAGA osoba, która opublikowała ten trick- "Powtórzę się ponownie - lepiej pozostawić na 0" To u mnie jest jakos inaczej: Np obecnie (1024 w sumie): wolne fizycznej 700MB, zuzycie pliku stron: 400MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...