Skocz do zawartości
Stv

Konkretna Nagrywara Dvd, Co Polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chce kupic nagrywarke ale jesszcze nie zdecydowalem ktora.

Suche testy to nie wszystko wiec prosze o pomoc.

Czytalem na forum ze polecacie NECa, BENQa...

Otoz tak: ja chce by moja DVD czytala wszystko i nagrywala wszystko.

Tzn:

DVD +/-R

+/-RW,

+/-R DL

+/-RW DL

DVD RAM !!!!!!! (Zaloze sie ze to mi sie kiedys przyda a roznie to w zyciu bywa!:) )

Zalezy mi na tym zeby byla w miare cicha,

ale... wazniejsze: DOBRA KOREKCJA BLEDOW!!! (mam pare dobitych plyt i chce je zreanimowac, a na razie samsung ani LG ich nawet nie widza i zawieszaja system, dla wyjasnienia: plyty multisesion dvd, 3 sesje, porysowane okreznie, tak jak ida rowki. Jeden sprzet to przeczytal, ale nie wiem co to bylo bo nie moge sie skontaktowac z kumplem)

Teraz mam CD RW LiteOna LTR 52328S i jestem zadowolony (no, moglaby byc cichsza...)

Co do Light Scribe...

Lepiej zeby bylo, ale nie musi byc na 100%

Choc.. jak kupowac DVD RW to cos porzadnego, zebym byl zadowolony i nie musial nic zmieniac za pol roku, takie moje zdanie. A napisy na plytkach sie rqaczej przydadza. :P

Prosze o wasze opinie.

Jakie DVDRW macie, jak sie sprawuja, czy jestescie zaadowoleni itd...

Jeszcze raz w skrocie: szukam DVD z DVD RAM i DL, wypas korekcja bledow i cena do max 200-230 PLN.

Rozwazam NECa 4550A.

Czy ktos go ma? Dajcie znac jak sie sprawuje.

Dzieki.

PS: zazwyczaj kupuje dobre plyty, np Verbatim, TDK, Phillips, ale jak ktos przyniesie mi jakis tani wynalazek to tez chcialbym go odczytac bez problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam BenQ DW1650. Używam i sprawuje się bardzo dobrze. Kolekcja błędów jest Bardzo Dobra. Do tej pory wypaliłem ok. 50 płyt DVD i 30 CD i wszystkie są prawidłowo odczytywane na różnych odtwarzaczach (w tym stacjonarnych).

Pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi