Stv Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam. Chce kupic nagrywarke ale jesszcze nie zdecydowalem ktora. Suche testy to nie wszystko wiec prosze o pomoc. Czytalem na forum ze polecacie NECa, BENQa... Otoz tak: ja chce by moja DVD czytala wszystko i nagrywala wszystko. Tzn: DVD +/-R +/-RW, +/-R DL +/-RW DL DVD RAM !!!!!!! (Zaloze sie ze to mi sie kiedys przyda a roznie to w zyciu bywa!:) ) Zalezy mi na tym zeby byla w miare cicha, ale... wazniejsze: DOBRA KOREKCJA BLEDOW!!! (mam pare dobitych plyt i chce je zreanimowac, a na razie samsung ani LG ich nawet nie widza i zawieszaja system, dla wyjasnienia: plyty multisesion dvd, 3 sesje, porysowane okreznie, tak jak ida rowki. Jeden sprzet to przeczytal, ale nie wiem co to bylo bo nie moge sie skontaktowac z kumplem) Teraz mam CD RW LiteOna LTR 52328S i jestem zadowolony (no, moglaby byc cichsza...) Co do Light Scribe... Lepiej zeby bylo, ale nie musi byc na 100% Choc.. jak kupowac DVD RW to cos porzadnego, zebym byl zadowolony i nie musial nic zmieniac za pol roku, takie moje zdanie. A napisy na plytkach sie rqaczej przydadza. :P Prosze o wasze opinie. Jakie DVDRW macie, jak sie sprawuja, czy jestescie zaadowoleni itd... Jeszcze raz w skrocie: szukam DVD z DVD RAM i DL, wypas korekcja bledow i cena do max 200-230 PLN. Rozwazam NECa 4550A. Czy ktos go ma? Dajcie znac jak sie sprawuje. Dzieki. PS: zazwyczaj kupuje dobre plyty, np Verbatim, TDK, Phillips, ale jak ktos przyniesie mi jakis tani wynalazek to tez chcialbym go odczytac bez problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 taką jaka mam w opisie plusy: cicha, szybka, niezawodna minusy: trochę długo rozpoznaje typ nośnika (jakieś 3-4sek) poza tym polecam przedewszystkim ciszaaaa i niezawodność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meme Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 BENQ 1650 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Bierz Benqa 1640/50 albo jakiegoś LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Polecam BenQ DW1650. Używam i sprawuje się bardzo dobrze. Kolekcja błędów jest Bardzo Dobra. Do tej pory wypaliłem ok. 50 płyt DVD i 30 CD i wszystkie są prawidłowo odczytywane na różnych odtwarzaczach (w tym stacjonarnych). Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaxxx Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Polecam BenQ 1640. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54486 I jeszcze jeden przydatny link: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 a ja polecam: NEC ND-4551 LABELFLASH NEC ND-3551 LABELFLASH LabelFlash jest o wiele lepsze od LightScribe, a NECi sa naprawde niezle... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 NEC 4550A... mam go i jest świetny... szybki i niezawodny... przy tym czyta i nagrywa wszystko... nie popsułem żadnej płyty na nim. Jak najbardziej dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Polecam Benq 1640. Odradzam natomiast Nec'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...