Skocz do zawartości
WRB

Jak Skonfigurowac Siec Wlan Miedzy Dwoa Laptopami ?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie pewnie wyda sie wam banalne, ale ja mam problem od miesiaca :cry:

Czy ktos moglby napisac "krok po kroku" jak skonfigurowac siec przez Wi-Fi miedzy dwoma laptopami tak zeby bylo wspolne miejsce sieciowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie pewnie wyda sie wam banalne, ale ja mam problem od miesiaca :cry:

Czy ktos moglby napisac "krok po kroku" jak skonfigurowac siec przez Wi-Fi miedzy dwoma laptopami tak zeby bylo wspolne miejsce sieciowe?

musisz mieć jakiś AP, czyli punkt dostępu, tylko nie wiem do końca czy może to być jeden z komputerów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz też pomiędzy dwoma kompami bezpośrednio. Dośc ważną informacją będzie między jakimi laptopami z jakim wlanem to ma byc. Producenci dają własne wlany i własne oprogramowanie. Niekiedy windowsowskie oprogramowanie ma błąd i nie chce obsłużyc wlana. Najlepiej lec na stronkę producenta laptopa. Ściągnij stery i oprogramowanie do obsługi. Zainstaluj wszystko i popróbuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obie karty musza pracować w trybie Ad-hoc, i miec rożne wartości identyfikujące poza tym musza być w tej samej strefie adresowej (adresy IP, maska pod sieci) i w tej samej grupie (tu nie musza ale lepiej jak są), i mieć włączone udostępnianie zasobów (pliki drukarki itd..)

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi