WRB Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Pytanie pewnie wyda sie wam banalne, ale ja mam problem od miesiaca :cry: Czy ktos moglby napisac "krok po kroku" jak skonfigurowac siec przez Wi-Fi miedzy dwoma laptopami tak zeby bylo wspolne miejsce sieciowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Pytanie pewnie wyda sie wam banalne, ale ja mam problem od miesiaca :cry: Czy ktos moglby napisac "krok po kroku" jak skonfigurowac siec przez Wi-Fi miedzy dwoma laptopami tak zeby bylo wspolne miejsce sieciowe? musisz mieć jakiś AP, czyli punkt dostępu, tylko nie wiem do końca czy może to być jeden z komputerów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Możesz też pomiędzy dwoma kompami bezpośrednio. Dośc ważną informacją będzie między jakimi laptopami z jakim wlanem to ma byc. Producenci dają własne wlany i własne oprogramowanie. Niekiedy windowsowskie oprogramowanie ma błąd i nie chce obsłużyc wlana. Najlepiej lec na stronkę producenta laptopa. Ściągnij stery i oprogramowanie do obsługi. Zainstaluj wszystko i popróbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) obie karty musza pracować w trybie Ad-hoc, i miec rożne wartości identyfikujące poza tym musza być w tej samej strefie adresowej (adresy IP, maska pod sieci) i w tej samej grupie (tu nie musza ale lepiej jak są), i mieć włączone udostępnianie zasobów (pliki drukarki itd..) Edytowane 4 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...