kadet1212 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Witajcie! Mam płytę główną GA-BX2000 i ona w ogóle nie zapamiętuje ustawień. (po wyłączeniu zasilania wracają ustawienia domyślne i płyta pika) Zmieniłem bateryjkę BIOSU, bo to uznałem za podstawowy problem, ale nic nie pomogło. Wymiana zasilania też nic nie pomogła. Czy można coś zrobić żeby nie wymieniać całej płyty, ewentualnie czy powode takiego zachowania może być coś innego? Dzięki Edytowane 3 Lutego 2006 przez kadet1212 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witajcie! Mam płytę główną GA-BX2000 i ona w ogóle nie zapamiętuje ustawień. (po wyłączeniu zasilania wracają ustawienia domyślne i płyta pika) Zmieniłem bateryjkę BIOSU, bo to uznałem za podstawowy problem, ale nic nie pomogło. Wymiana zasilania też nic nie pomogła. Czy można coś zrobić żeby nie wymieniać całej płyty, ewentualnie czy powode takiego zachowania może być coś innego? Dzięki Jeśli masz możliwość wymienienia kości EPROM (tej gdzie jest bios zapisany) na inna (lecz z takiej samego modelu płyty) to mógłbyś sprawdzić czy to nie pomoże, jeśli pomoże to eweidentnie masz kośc uszkodzoną. Ewentualnie może baterie źle umieściłeś i coś nie łączy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...