X-(L) Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Witam, z góry uprzdzam, ze w komputerach nie jestem zbyt dobry i jeśli moje pytania będą wydawać sie glupie to wybaczcie <_< Kupiłem ten komputer http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79089500 Tak wygląda w środku: I w związku ze związkiem mam pytania: Chciałem rozszerzyć mu pamięć do 256 RAM, wiem już że potrzebna jest jakaś pamięć BX. Znalazłem taką: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82885303 teraz powiedzcie mi czy dobrą do tego kompa, czym się różni jedno i dwustronna i czy jak mam z tego co widać dwa sloty i oba zajęte (czyli pewnie 2x po 64 RAM) to musze kupić 2x po 128 RAM czy moge jedną pamięć 256? Pozdrawiam Edytowane 3 Lutego 2006 przez X-(L) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 sprawdz na jakim chipsecie jest plyta głowna, jesli na intelu BX to wlasnie takie pamieci beda ci potrzebne. sokoro masz juz 2 banki zajete, to dokup kostke 256 i zostaw sobie jedna 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-(L) Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 i jak będę miał wtedy 256+64? Można tak i to działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 mozna tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-(L) Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Na pewno ;)?? A czym sie różni pamięć dwu od jednostronnej? Edytowane 3 Lutego 2006 przez X-(L) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Dwustronna ma kostki po obu stronach plytki - ma dwa razy wiecej kostek o 2 razy mniejszej pojemnosci. Z tego co wiem, BX nie potrafil adresowac kosci wiekszych niz 16MB, co dawalo maksymalny modul 256MB po 16 kostek 16MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-(L) Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 czyli to czy dwu czy jednostronna to wszystko jedno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...