Fordziq Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam Was. Słuchajcie, co myslicie o zakupie pamięci GOODRAM? Może gdzieś jest lista kompatybilności, z którymi płytami działają lepiej, z którymi gorzej, a może są takie, na których GOODRAMY w ogóle nie działają. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Pamieci jak pamieci , nic szczegolnego jesli chodzi o oc tutaj masz kompendium tanich pamieci -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=171507 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 pamięci bardzo słabe...nie polecam bo podobno często oddawane do serwisu...pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fordziq Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 wampir napisał(a): Pamieci jak pamieci , nic szczegolnego jesli chodzi o oc tutaj masz kompendium tanich pamieci -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=171507 A pod tym linkiem, który podałes piszą dobrze o GOODRAMie: Goodram BP PCB CL 2,5 -> są to pamięci, które polecam, gdyż są robione właśnie na infineonie moje robią max 2,5-4-4-8 1T 240 MHz, a miałem też parke, która robiła 248 MHz 2,5-3-3-8 1T [2x512 MB]. Pamięci łatwo poznać po cechach, które wyżej opisałem, w dodatku zaznaczę, żę PB PCB jest ok. 3 mm mniejsze od normalnego, czyli pamięci są mniejsze od innych To ja juz nie wiem, co o nich sądzić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Jak mawiają: Goodram jest dobry bo jest tani i dobry. :D Nie wszystkie Goodramy są robione na kościach Infineona. Jak chcesz trochę pokręcić to Patrioty KH są całkiem niezłe i niewiele droższe od Goodramów. Edytowane 3 Lutego 2006 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 ja narazie 4 miesiac uzywam goodramow i zero zastrzezen :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 jesli wybierzesz na Infineonach i na BP PCB to mozesz sie spodziewac przyzwoitego OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leho_13 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Ja nie narzekam na "Wilka" czy jak to się mówi na GOODRAM. Jedne koście mi się spaliły ale to stare 4 letnie 133. Te chodzą bez zarzutu tylko nie wiem jak je kręcić bo chodzą na 134.0 MHZ bez kręcenia i nic się nie tnie. Więc nie wiem czy warto kręcić a jak tak to jak bo mam 4 letniego kompa jedyna wymiana to ram jak by ktoś chicał speca to: Proc.: Pentium IV S478 Willamette 1.708,5-6 GHZ (nie wiem czy warto kręcić lub sklapować) Ram: DDR "Wilczuś" GOODRAM PC3200 400 mhz K. Graf.: nVidia Geforce 2 Mx400 64mb MB: Abit BD7 Chip: i845D Jeśli ktoś ma jakieś info o kręceniu albo modzie mojej grafiki to bym prosił info bo jak narazie tylko powerstrip. PS. Oceńcie mojego kompa biorąc pod uwage że ma 4,5 roku. Skala 0-10. Z góry THX PS2. Dostępne Wartości w biosie to: CL: 1,5 2 2,5 (Aktualnie 2,5) RAS# to CAS#: 2 3 (Aktualnie 3) RAS# Precherge: 2 3 (Aktualnie 3) Act to Precherge Delay(chyba TRAS): 5 6 7 (Aktualnie 6) Aktualne taktowanie: 134.0 MHZ Edytowane 26 Lutego 2006 przez leho_13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...