Skocz do zawartości
@jaro@

Cd Problemu Z Tagan - Prosze O Szybka Odpowiedz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Mam krotkie pytanie i chciałbym się upewnić co do interpretacji pomiaru zasilacz Tagan U01 420W .

Chodzi mi dokładnie o linię 3.3V .

Od wczoraj wszystkie programy diagnostyczne wykazują napięcie na tej linii 3.08V .

Podłączyłem miernik - wynik 3.12V .

Puściłem Tagana na jałowym biegu (mostek zielony z czarnym + dysk + cd) pomiar miernikiem - 4.6V

To chyba nie jest normalne ? .

Proszę o szybką i treściwą odpowiedz na pytanie : Tagan do wymiany ? .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za szybką odpowiedź .

W chwili obecnej wiem juz na 100% że zasilacz do wymiany .

4.6V na linii 3.3V przy pomiarze napięcia na biegu jałowym .Po podłaczeniu płyty i reszty - 3.08 .Takie zasilanie powodowało wiesznie się kompa ,dziwne artyfakty w grafice 3D .

Po wymianie zasilacza napięcia idealne i zero problemów.

Tagan zaczął swoje dowcipy ok. miesiąca temu (problem opisywałem na tym forum -chodziło o dziwne wyłączenia siezasilacza i brak możliwości ponownego jego włączenia - wtedy jeszcze napięcia były idealne) .

Ogolnie się bardzo zraziłem do tych Taganów .Poprzednio mialem Chiefteca, ktory ciągnął kompa przez dwa lata .Oczywiście Chieftec chodzi do dziś ,Tagan wytrzymał miesiąc .

Dziękuje jeszcze raz za odzew ,a miernik w 100% sprawny i sprawdzony .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi