@jaro@ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam . Mam krotkie pytanie i chciałbym się upewnić co do interpretacji pomiaru zasilacz Tagan U01 420W . Chodzi mi dokładnie o linię 3.3V . Od wczoraj wszystkie programy diagnostyczne wykazują napięcie na tej linii 3.08V . Podłączyłem miernik - wynik 3.12V . Puściłem Tagana na jałowym biegu (mostek zielony z czarnym + dysk + cd) pomiar miernikiem - 4.6V To chyba nie jest normalne ? . Proszę o szybką i treściwą odpowiedz na pytanie : Tagan do wymiany ? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam. Z pomiarów wynika że zasilacz do wymiany z jednym ale czy miernik sprawny, czy pomiar 5V 12V jest poprawny faktem jest że przy napięciu 3V3--- 4V6 zasilacz powinien się wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@jaro@ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Dziękuje za szybką odpowiedź . W chwili obecnej wiem juz na 100% że zasilacz do wymiany . 4.6V na linii 3.3V przy pomiarze napięcia na biegu jałowym .Po podłaczeniu płyty i reszty - 3.08 .Takie zasilanie powodowało wiesznie się kompa ,dziwne artyfakty w grafice 3D . Po wymianie zasilacza napięcia idealne i zero problemów. Tagan zaczął swoje dowcipy ok. miesiąca temu (problem opisywałem na tym forum -chodziło o dziwne wyłączenia siezasilacza i brak możliwości ponownego jego włączenia - wtedy jeszcze napięcia były idealne) . Ogolnie się bardzo zraziłem do tych Taganów .Poprzednio mialem Chiefteca, ktory ciągnął kompa przez dwa lata .Oczywiście Chieftec chodzi do dziś ,Tagan wytrzymał miesiąc . Dziękuje jeszcze raz za odzew ,a miernik w 100% sprawny i sprawdzony . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...