partyboy666 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 witam, jaka plyte byscie polecili do pentiuma d 920 (2rdzenie, 65nm) do 600zl ?? chcialbym zeby miala pciex, sata2 oraz 2x PCI. Chce zlozyc kompa z platforma intela a w tej chwili nie mam zielonego pojecia jaki chipset jest dobry itd. a jak zobaczylem ceny niektorych ~1200zl to szczena opada... chcialbym jeszcze cos wycisnac z tego pentaka D oraz zamontowac scythe ninje.. dzieki i pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) MSI 945P NEO-F, ASUS P5LD2, GIGABYTE 945P-G - wszystkie płyty kosztują ok 400zł i występują też w "bogatszych" wersjach (MSI - PLATINUM, ASUS - DELUXE, GB - PRO) bogatsze wersje posiadają FireWire i RAID SATA i są oparte o nowoczeny chipset INTEL 945P EXPRESS. Edytowane 3 Lutego 2006 przez malkovich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) MSI 945P NEO-F, ASUS P5LD2, GIGABYTE 945P-G - wszystkie płyty kosztują ok 400zł i występują też w "bogatszych" wersjach (MSI - PLATINUM, ASUS - DELUXE, GB - PRO) bogatsze wersje posiadają FireWire i RAID SATA i są oparte o nowoczeny chipset INTEL 945P EXPRESS. msi odpada ponieważ zepsuje się zaraz po podłączeniu na gigabaycie nie pokręcić wiec też odpada zostaje tylko Asus wiec albo P5LD2 lub cos na chipsecie 955 np: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+P5WD2 Edytowane 3 Lutego 2006 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 msi odpada ponieważ zepsuje się zaraz po podłączeniu na gigabaycie nie pokręcić wiec też odpada zostaje tylko Asus wiec albo P5LD2 lub cos na chipsecie 955 np: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+P5WD2Dlaczego MSI ma się zepsuć po podłączeniu? Jakoś podłączałem kilka płyt MSI i żadna się nie zepsuła. ASUS jak dla mnie odpada bo to tajwańska podróba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 na RAIDzie mi nie zalezy, a firewire mam w sb audigy 2.. chce zeby byla podatna na OC i miala dobty chipset.. w sumie moglbym kupic tego ausa, ale czy warto tyle placic jak nie widac roznicy ?? :) - dosia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 to kup tego asusa P5LD2 kosztuje ok 430PLN i wg opinii niektórych posiadaczy dobrze kręci pentiumy. mi osobiscie nie zalezy na OC... GIGABYTE podobno slabiej kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...