Skocz do zawartości
Kubek11

SiSoft Sandra i pamięc

Rekomendowane odpowiedzi

W ogole z ta plyta MSi sa jakies jaja, nie moge zainstalowac XP bo sie wiesza, przetaktowac rowniez nie bo zamiast w gore zegar idzie w doł itp. fsb jest na 100 mhz ale w biosie pamiec ustawiłem na 133 a WCPUID pokazuje pamiec rowniez na 100 mhz. Moze to wina biosu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile masz pamieci i w ilu kościach/bankach na mobo. Miałem podobny problem na K7vza ale tylko gdy były wszystkie miejsca na pamięci zajete (3x128MB) gdy zmniejszyłem do 2x128MB jest 133Mhz (tylko wtedy miałem stary bios, teraz jest nowy ale juz nie mam trzeciej 128Mb :( ). Wtedy tez tego szukałem na róznych forach i niestety nic nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wszystkim za porady udało mi sie ustawic kombinowaniem w biosie, troche dziwne bo wczesniej na starszym biosie tez miałem podobne ustawienia i bylo ok, teraz na nowym jest inaczej. Moja płyta jest dosc dziwna bo ma przy jednym oznaczeniu modelu jest kilka wersji płyty z chipsetami typu Km133 zamiast kt133 i ztad moze te komplikacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wszystkim za porady udało mi sie ustawic kombinowaniem w biosie, troche dziwne bo wczesniej na starszym biosie tez miałem podobne ustawienia i bylo ok, teraz na nowym jest inaczej. Moja płyta jest dosc dziwna bo ma przy jednym oznaczeniu modelu jest kilka wersji płyty z chipsetami typu Km133 zamiast kt133 i ztad moze te komplikacje.

Jest kilka wersji Microstara MS-6340 (MS-6340M) bios musi być dokładnie do Twojej wersji płyty. Sprawdź zwłaszcza wersję REV. 3.x czy 5.x być może wgrałeś niepoprawny bios :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi