Speaker Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Cześć planuję kupno procka ale nie wiem co wybrać.Myśle nad Pentium 4 3.2 Może doradzicie co kupić oraz jaką płytę główną.Mam zamiar robić na nim prawie wszystko.Pasowało by coś póżniej podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Po pierwsze ile kasy masz na to? :mur: (od tego kazdy topic w co kupic powinien sie zaczynac) Po drugie do czego bedziesz kompa wykorzystywał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Poczekaj na następcę PRESCOTTA P4 630 - PENTIUM 4 631 w technologii 65nm (obbecnie 90nm). Bedą się zdecydowanie mniej grzały. Cena ma być taka sama jak obecny P4 630 (3.0GHz) - ja na taki już poluję ;) choć ja nie kręcę to myślę że nachodzące P4 Cedar Mill (seria 6x1) będą jeszcze bardziej podatne na OC ze względu na proces technologiczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speaker Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 malkovich napisał(a): Poczekaj na następcę PRESCOTTA P4 630 - PENTIUM 4 631 w technologii 65nm (obbecnie 90nm). Bedą się zdecydowanie mniej grzały. Cena ma być taka sama jak obecny P4 630 (3.0GHz) - ja na taki już poluję ;) choć ja nie kręcę to myślę że nachodzące P4 Cedar Mill (seria 6x1) będą jeszcze bardziej podatne na OC ze względu na proces technologiczny.Na ten cel przeznacze do ok. 1000 zł ale jak nazywa się następca PRESCOTTA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Maciag napisał(a): Po pierwsze ile kasy masz na to? :mur: (od tego kazdy topic w co kupic powinien sie zaczynac) Po drugie do czego bedziesz kompa wykorzystywał ? napisal do czego bedzie to wykozystywal (do wszystkiego a konkretniej :mur: )i ile masz na to pieniedzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Speaker napisał(a): Na ten cel przeznacze do ok. 1000 zł ale jak nazywa się następca PRESCOTTA?CEDAR MILL - P4 631 3.0GHz (cedar mill, następca prescotta) kupisz pewnie za ok 750zł (INTEL podał cenę 178$) za 1000PLN kupisz pewnie model 641 3.2GHz, jedna 631 spokojnie się podkręci nawet wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speaker Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 malkovich napisał(a): CEDAR MILL - P4 631 3.0GHz (cedar mill, następca prescotta) kupisz pewnie za ok 750zł (INTEL podał cenę 178$) za 1000PLN kupisz pewnie model 641 3.2GHz, jedna 631 spokojnie się podkręci nawet wyżej.Dzięki za pomoc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Za 1000 zł to idealny jest Pentium D 920 z Komputronika. A od konkurencji to np. A64 3700+ San Diego, choć w tym wypadku postawiłbym na Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...