Skocz do zawartości
kris.zag

Jaki Bios?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z pracą kompa. Pracuję w standarcie na fsb 166 mhz, jak ustawię na 200 mhz po jakimś czasie wywala mi się komp (niebieski ekran jakieś błędy pamięci). Na stndartowych ustawieniach temp procka 43 stpnie C. Wiem jednak że nie powinno być problemów z wyższymi ustawieniami a jednak jest coś nie tak.Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie leży problem może w wersji biosu mam orginalny nf7d27. Wkurza mnie to inni pacują bez broblemów na 400mhz a ja na 333mhz. Podwyższałem napięcie na procku bo tak mi doradzono ale to nic nie dało. Może zmiana na jakiś inny bios coś by pomogło. :sad:

Posiadam abit nf7-s v2.0, barton 2500, radeon 9800 pro przeróbka, dual 2x512 ram kingston 400mhz CL3.0, zasilacz tagan 380W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega zalozyl temat a ja sie podlaczam :lol: wgralem bios nf7d27, no i niestety samemu ustawia mi fsb i mnoznik.

ale nie tu moj problem :D chcialem wgrac ktorys ze zmodowanych biosow i mam pytanie czy beda one chodzic na nf7-SL v.2.0.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z pracą kompa. Pracuję w standarcie na fsb 166 mhz, jak ustawię na 200 mhz po jakimś czasie wywala mi się komp (niebieski ekran jakieś błędy pamięci). Na stndartowych ustawieniach temp procka 43 stpnie C. Wiem jednak że nie powinno być problemów z wyższymi ustawieniami a jednak jest coś nie tak.Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie leży problem może w wersji biosu mam orginalny nf7d27. Wkurza mnie to inni pacują bez broblemów na 400mhz a ja na 333mhz. Podwyższałem napięcie na procku bo tak mi doradzono ale to nic nie dało. Może zmiana na jakiś inny bios coś by pomogło. :sad:

Posiadam abit nf7-s v2.0, barton 2500, radeon 9800 pro przeróbka, dual 2x512 ram kingston 400mhz CL3.0, zasilacz tagan 380W

hmm moze napiecie za male na RAMie, lecz moge sie mylic. zobacz jeszcze ustawienia timingow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy problem mój może wynikać z rodzaju biosu?????

Moje dodatkowe ustaawienia:

Row active dealy 8

Ras to Cas delay 3

Row precharge delay 3

Cas Latency time 3.0

AGP Frequency 66 MHz, CPU FSB/DRAM ratio Auto, CPU INterface na disaled

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...