Piotr_Sz Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Jak można wyłączyć udostepnianie plików w emule Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 pijawka :[ won dla takich ludzi nie powinnien istniec taki program :| na szczescie nie mozna tego zrobic jezlei cos zasysasz to jednoszcesnie udostepniasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Sz Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Stary wyluzuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Na szczęscie Pietia ma rację. Popieram jego zdanie na ten temat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Wyłączyć raczej ciężko, ale można ładnie pasmo wysyłania przyciąć np NetLimiterem. Co nie zmienia faktu, iż należy to robić tylko w ostateczności. Gdy każdy zacznie tak robić, to nagle okaże się, iż nie ma od kogo ściągać, bo nikt nie będzie nic udostępniał. P2P to sieć oparta ta symbiozie - każdy każdemu pomaga, a nie tylko na czerpaniu korzyści.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 @ULLISSES ha jezlei utniesz upload to utniesz rowniez download :] z tego co pamietam ratio wynosi ( dow/up ) 3:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Pietia(lania) napisał(a): @ULLISSES ha jezlei utniesz upload to utniesz rowniez download :] z tego co pamietam ratio wynosi ( dow/up ) 3:1 Dokładnie jak nie udostępniasz nie pobierasz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Chcecie powiedzieć, iż jeśli z jakiegoś powodu (np przycięcie pasma lub nawet faktu, iż mało kto ode mnie ściąga) mam nisku UPLOAD, to program z premedytacją przycina mi DOWNLOAD (sztucznie go zaniża)? Nigdy nie czytałem żadnych instrukcji i helpów do programów P2P (po prostu biorę, ustawiam i używam), ale jeśli tak jest w rzeczywistości, to nowych rzeczy się dowiedziałem właśnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 w teorii tak jest , kwestia nie jest wymuszenie uploadu , tylko ograniczenie go ( cholera zle sie wyrazam ) ale mam nadzieje ze wiesz co mam na mysli moze przyklad : ustawiam w opcjach lacze 1 mega : up na powiedzmy 512 ( powoduje to automatyczne ustwianei ilosci polaczen per file i globalnie ) jezeli teraz w mulku zmienie ( bo np upload mi zapycha down ) na 328 , to odpowiednio proporcjonalnie spadnie down przynajmniej taka jest teoria , hociaz pojawiaja sie rozne mody mogace obejsc to cos ( ale ich nei podam bo nie ladnie sie nei dzielic ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 To o czym piszesz jest dla mnie oczywiste. Ja jednak mówię tutaj o "odgórnym" obcięciu transferu UP przy pomocy programu Netlimiter, który obcina transfer dla konkretnego procesu (aplikacji) bez ingerencji w nią. NetLimiter nie rozróżnia programów - widzi tylko nazwę procesu, jego exeka i jego połączenie. Po prostu tnie pasmo dla wybranego programu - symyluje, iż nasz ustalony limit to max naszego łącza. Dlatego mogę swobodnie ustawić w Emule lacze 1 Mbit, przydzieli ileśtam dla UPLOAD (około 333Kbity wg tego, co mówicie). Potem sobie włącze NL i przytne pasmo wysyłania dla tego programu na 4 KBajty. Program teoretycznie jest przekonany, iż wszystko jest ok. Moje pytanie brzmi: Czy on przypadkiem nie wykrywa (sprawdza), iż w rzeczywistości jednak wysyła tylko 4KB i w konsekwencji czy nie przycina DOWNLOAD do 12 KB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 DL nie będzie przyciety. W przypadku muła będzie tak. Najpierw będziesz miał coraz dluzsze kolejki do plików. W pewnym momencie jezeli DL, znacznie przekroczy UL będziesz banowany zarówno przez inne mułki jak i servery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Zasada w p2p zawse jest tka, że im więcej wyślesz tym więcej pobierzesz. Inaczej sie nie da, dlatego generalnie najbardziej 'premiowani' są CI którzy udostępniaja bardzo dużo, moga szybciej pobierać, więcej udostępniać i tak w kółko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Sz Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Czytałem w Chipie że mają teraz scigać tych co udostępniają pliki jestem ciekawy czy mówią serio czy tylko straszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 heh nie martw nic mowia juz tak od 4 lat ... pozatym jak sie kapna ze udostepniasz ? przeciez mozesz nazwac plik 700 mega z urodzin babci jako nei wiem ( jakas nowosc ) i co ? nic temat juz byl pozatym nie badz pijawka a p2p nie jest dla ludzi tchorzliwych , podejmujesz ryzyko licz sie z kara i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Sz Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Słyszałem że jeśli ma sie firewall i korzysta się z laptopa to trudniej jest namierzyć (czy to prawda) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pccmaniak Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Piotr_Sz napisał(a): Jak można wyłączyć udostepnianie plików w emule Sam by chcial a innym by niedał. Oj ty nieładnie nieładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastapl Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Piotr_Sz napisał(a): Słyszałem że jeśli ma sie firewall i korzysta się z laptopa to trudniej jest namierzyć (czy to prawda) jesli korzystasz z jakiejs sieci wifi (hot spota) to raczej ciezko bedzie ci namierzyc bo skad niby ktos ma wiedziec ze byles w zasiegu tego hotspota kiedy akurat ktos (ty) sciagal/wysylal przez p2p. jesli masz podpisana z kims umowe (jakims providerem) to nawet najlepszy laptop i firewall cie nie uratuja :) Edytowane 5 Lutego 2006 przez mastapl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 u mnie działa tak: UL - 10Kb/s i dopiero wtedy DL można ustawić unlimited. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...