Skocz do zawartości
Szosiuu

Czy Dual Jest Możliwy Ze Zwykłych Ddr ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich. mam pytanko: aktualnie przesiadam sie z AGP na PCI Express i moja nowa płyta DFI Infinity na obsługe duala. Ze starego sprzętu zostala mi pojedyncza kostka Geil 512 cl 2,5 valu (czy jakos tak). Czy mogę ją użyć dokupując drugą ( taką samą ) w nowej płycie jako DUAL ?? czy musze kupić "dualne" pamiątki?

Bede wdzięczny za pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinna działać bez problemu u mnie w dualu pracowała genialna bh6 (maks 270 mhz 1,5-2-2-0 nf4) i Setiec sąłb było 2,5-3-3-11. Wszyko na Nforce 2 Abit An7 kostki 2x512 i pracoway na fsb 210 :] wiecej bh6 niechciała :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinna działać bez problemu u mnie w dualu pracowała genialna bh6 (maks 270 mhz 1,5-2-2-0 nf4) i Setiec sąłb było 2,5-3-3-11. Wszyko na Nforce 2 Abit An7 kostki 2x512 i pracoway na fsb 210 :] wiecej bh6 niechciała :D

czyli niemusze kupować dualnych pamięci. nie ma jednak gwarancji ze coś nie zadziała? A czym się różnią dualne od zwykłych skoro zwykłe pracuja jako duale ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PAmieci do duala sa z jednej seri wyszły jedna za druga czyli są podobmne do siebie w najwyższym stopniu

o kurcze a ja myslałem ze to jakieś inne ustrojstwo. No dobrze czyli teraz na co muszę zwrócić uwagę dokupując drugą kostkę. Powiedzmy ze pujdę do sklepu , co mam zanotować dla sprzedawcy (zczytać z mojej pojedynczej kości ) aby kupić optymalnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kurcze a ja myslałem ze to jakieś inne ustrojstwo. No dobrze czyli teraz na co muszę zwrócić uwagę dokupując drugą kostkę. Powiedzmy ze pujdę do sklepu , co mam zanotować dla sprzedawcy (zczytać z mojej pojedynczej kości ) aby kupić optymalnie ?

powiedz ze chcesz Geil Value i to wszsytko :] najlepiej spisz numer seryjny, moze cos dobierzasz najblizszego. Ewentulanie standardowe timingi, ale chyba wszsytkie revizje maiły te same.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz ze chcesz Geil Value i to wszsytko :] najlepiej spisz numer seryjny, moze cos dobierzasz najblizszego. Ewentulanie standardowe timingi, ale chyba wszsytkie revizje maiły te same.....

oki. tak też zrobie. czyli marka, timingi, i seria. A takie ostatnie pytanko: czy gdybym wcisnął innego producenta mogły by się pogryść ? czy wogóle dąży się dopasowując kości do wydajności czy zeby się nie pożarły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki. tak też zrobie. czyli marka, timingi, i seria. A takie ostatnie pytanko: czy gdybym wcisnął innego producenta mogły by się pogryść ? czy wogóle dąży się dopasowując kości do wydajności czy zeby się nie pożarły?

Moga sie "pogryzc" lecz nie musza. Bez sprawdzenia "organoleptycznego" trudno jest powiedziec. Przewaznie do pracy w dualu wystarcza takie same timingi pamieci (by SPD) i niekonieczna musza byc od tego samego producenta. Najlepiej zamow druga taka sama kosc, wtedy prawdopodobienstwo, ze beda pracowaly w dualu i bezproblemowo jest najwieksze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moga sie "pogryzc" lecz nie musza. Bez sprawdzenia "organoleptycznego" trudno jest powiedziec. Przewaznie do pracy w dualu wystarcza takie same timingi pamieci (by SPD) i niekonieczna musza byc od tego samego producenta. Najlepiej zamow druga taka sama kosc, wtedy prawdopodobienstwo, ze beda pracowaly w dualu i bezproblemowo jest najwieksze.

czyli rozumiem ze nie bede miał 100% pewności, powiecmy 90%(?) dzieki Panowie za pomoc. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi