nowy186 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam! Mam problem, bo chcem nauczyć się programowania w TP, ale nie wiem od czego zacząć... nie wiem nic, nie wiem jak się buduje algorytm, od czego się go zaczyna, czym kończy, jak ktoś zna jakieś linki gdzie są początki i opisane wszystkie ... nie wiem jak to się nazywa, chodzi mi np o WRITE, WRITELN itd. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt_rix Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam. Bardzo polecam książki zwiazane z tematem, ktore mozna znalezc w prawie kazdej bibliotece. W internecie az roi się od kursów np w .pdf lub .html. poszukaj w google, napewno znajdziesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eros_14 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Ja ci polecam na początek nauczyć się struktury programu potem pętli i co one robią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 http://ofkurs.kgb.pl/ Potstawa to -> schematy blokowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxnak37 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 schematy blokowe to -> katorga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__max Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Schematy blokowe mogą się przydać jedynie do zrozumienia podstawowych struktur sterujących wykonaniem programu (pętle, instrukcje warunkowe). Później podstawa to raczej pascalopodobny pseudokod... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sppit Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Turbo Pascal jest najprostszym językiem. Najlepiej od razu uczyć się jego składni. Nie ma sensu bawić się w jakieś pseudokody. Zacznij od prostych programików opartych na pętlach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KlaxoN Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Kurs pascala - kurs stary ale jary :wink: :-P Powstał chyba w 1997 roku :P. Ale według mnie i tak jest to dobry kurs, nawet na teraz. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Ostatnio szukałem czegoś do pascala i natknąłem się na przyjemny kurs : http://turbopascal.helion.pl/index.htm W sam raz dla początkujących... Co do schematów... Ekhhmmm.... Może proste funkcje, jakies malutkie programiki, ale nic więcej, bo jak by mi ktoś kazał narysować schemacik do bazy danych ( ostatnio na zaliczenie pisałem... ) to bym się popłakał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...