komper Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Wrocilem wlasnie z zagranicy i postanowilem ze kupie komputer poprzez znajomego ktory tam jeszcze zostal.Mam troche pieniazkow i chce cos naprawde dobrego .Powiedzcie mi czy ten zestaw bedzie ok: AMD Athlon 64 X2 4800+ Procek musi być 2 rdzeniowy DFI LanParty UT RDX200 Podobno Dfi jest najlepsza do krecenia 2 x Radeon X1900 Xt crossfire 512MB Podobno xt ida tak samo jak xtx to beda wystarczyc Pamieci nie wiem jakie chcialbym 4 gb najlepiej ale 2 starcza w zupelnosci Zasilacz tez nie wiem ale te radki beda pobierac sporo mocy. Ogolnie rzecz biorac chce miec naprawde wydajna platforme bo najblizsze pol roku bede siedzial na chacie bo watpie zebym jakis dobry kontrakt zalapal.Bede siedzial i gral i chce grac w najwyzszych detalach. Prosze o propozycje mam budzet spory bo zarobki mialem niezle i moge sobie na to pozwolic. ps.prosze nie pisac co to za debil ktory tyle kasy na kompa wydaje,przed wyjazdem gralem duzo tylko nie mialem pieniedzy na sprzet do najnowszych gier.Nacharowalem sie i teraz chce sie tym cieszyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Widzę, że jesteś w bardzo komfortowej sytuacji :) . A więc tak: -procek napewno amd x2, ale ja bym wziął 4400 (nie warto tyle przepłacać) -mobo dfi -grafę x1900xt (jedna to i tak duży zapas mocy, ale jak Ci nie wystarczy to za jakiś czas wymienisz na G71) -2x1Gb ramu ocz lub patriot, 4Gb nie wykorzystasz w grach (nie odczujesz żadnej różnicy) -jakaś mocna zasiłka, np: tagan 530W -muzyczna x-fi -raptor na system + samsunga ok.250Gb na dane Reszta wg uznania. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 wszystko Ok..pamietaj o mocarnym zasilaczu...i 2gb pamieci w zupelnosci wystarczy...w praktyce to bardzo mala jest roznica w grach miedzy 1gb a 2 gb ale dla wygody 2gb styknie... albo czekaj na socket AM2 :] ... aha..do gier lepiej bedzie jak kupisz se Athlona FX..ale skoro musi byc dwurdzeniowy to ten athlon jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matic^ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Hmmm twoj zestaw jest torche dziwny :lol: . Kup to Procek: A64 x2 3800 Plyta : DFI lp ultra-d sli Ram: 2x 1gb g.skill hz Karta graf. : 2x 7800gt Wentyl cpu: Thermaltake Big Typhoon Dysk: Samsung sata 2 naped: Benq 1640 zasilacz: tagan 580 easy con obudowa: Thermaltake Tsunami > to juz towj wybor estetyczny wsumie wychodiz okolo 6000. Nie wiem po co ci dwurdzeniowy procek, w grach wiele nie zyskasz. I wsumie ot bym wzial jedna karte graficzna i ja podkrecil. Reszte wydaj na panienki :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Tak sobie przypomniałem... Skoro dwurdzeniowy to może FX60 :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matic^ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Nie niewprowadzajcie kolesia w zamet. Co z tego ze kupi kompa za 10 tys z super prockiem fx60 jak za kilka miesiecy wyjdzie cos zupelnie nowego :blink: . Szkoda kasy !! Jak chcesz kupic komputer dobry to wydaj ciezko zarobiona forse z rozsadkiem. Edytowane 3 Lutego 2006 przez Matic^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Generalnie na najblizsze pol roku jedna karta X1900XT w zupelnosci wystarczy by pograc w najnowsze gierki w najwyzszych detalach wiec po co przeplacac i brac dwie ;). A jak zabraknie Ci kiedys mocy to dokupisz sobie druga. Co do zasilaczy to polecam ten: Seasonic 500W http://zenfist.pl/pID/231.htm lub jak chcesz jeszcze wiecej mocy to kup Seasonic 600W http://zenfist.pl/pID/232.htm Sa to jedne z najlepszych o ile nie najlepsze zasilacze na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Przecież on sam napisał, że może tyle wydać bo chce mieć jak najwydajszego kompa do gier TERAZ, więc nie decyduj na co ma przeznaczyć swoją kasę... My tylko podajemy konfigi, a nie zmuszamy do zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matic^ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Nie chodiz o ot ze moze tyle wydac tylko zeby je madrze wydac !! Niehc wezmie 1 grafike bo ta calkowicie starczy, pozniej sobie dokupi 2. po co ma brac 4400+ jak mzoe ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tanszy 3800 i kupic te ramy co mu podalem, podkreci z placem w d... i ma 4800+ albo i wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ja wcale nie napisałem, że ma brać dwie grafy. Co do procka i innych części to każdy ma swoje zdanie, gdyby wszyscy myśleli tak samo to nikt by nie pisał na forum :) Eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komper Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Thanks za odpowiedzi,2 rdzeniowy procek chce bo pamietam mojego starego kompa wrzucilem se muze firewalla antywira gadu przegladarke i pare innyach rzeczy i komp mulil jak nie wiem co a podobno na 2 rdzeniowcach kilka aplikacji w tle i da sie cos jeszcze robic.Mowicie ze jeden x1900xt wystarczy ale jak bede gral w 1600x1200 to czy nie bedzie przycinac w np most wanted.Dla mnie plynne to nie 30 fps srednio,ja nie chce spadkow ponizej 30.Niedlugo ma wyjsc tez TES:Obvilion i od razu chce w niego grac na max detalach a co jak sie okaze ze karta nie da rady.Zrozumcie siedzialem kupe czasu za granica i nic nie robilem siedzialem w glupim hotelu gdzie byl tylko telewizor a poza tym pracowalem.Wrocilem i chce poczuc ze bylo warto.Za pol roku odnowia mi ten kontrakt i znow wroce do rzeczywistosci z 200 kanalami z czego rozumiem polowe po angielsku. Aha i plz napisze to jakos wedlug listy co wg was wytrzyma max grafe przez 6 miesiecy.I chlodzenie jakie ,w wodne i inne to chyba mi sie nie bedzie chcialo bawic ale jak bedize jakies gotowe bez zadnego skladania to moze byc. Edytowane 3 Lutego 2006 przez komper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matic^ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Spoko wez 2 rdzeniowego ale 3800+ i sobie go podkrecisz. Ja zamiast radka wybral bym 7800gtx. Powiadasz 1600-1200, jaki monitor masz ?? A za pol roku to ty mi zalatwiasz prace tam za granica :-P tez chce zarobic na kompa. Co od chlodzenia cpu to mozesz kupic big typhoon lub scythe ninja + fander 120 mm . Oba rozwiazania sa dobre choc do 2 wydajniejsze. Na grafe zalman lub pentos chyba ze lubisz miec suszarke. Edytowane 3 Lutego 2006 przez Matic^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komper Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 :P No monitor to mam stary tak wlasnie to nowy by sie przydal.A co do pracy to pewnie bys nie chcial po 2 tygodniach stwierdzilbys ze wolisz w polsce pracowac ,polakow traktuja tam jak smieci przynajmniej na poczatku i naprawde nie jest fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matic^ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Hmm, zalezy ile placa za miesiac :lol: . Do usa nie lubie jezdzic pozatym :lol2: . Monitorek ot bym wzial lcd samsunga 970p black. sam na niego poluje Edytowane 3 Lutego 2006 przez Matic^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Ja bym powiedział tak: jak masz w zasadzie nieograniczony budzet i chcesz kompa na 2 lata to: Athlon X2 4400+ http://sklep.benchmark.pl/pelny_18941.html Scythe Ninja + Fender DFI Expert http://sklep.benchmark.pl/pelny_23780.html Patriot 2 GB http://sklep.benchmark.pl/pelny_25569.html 7800GT Dual *2 (czyli 4 rdzenie) http://sklep.benchmark.pl/pelny_25023.html Raptor http://sklep.benchmark.pl/pelny_25480.html Thermaltake 680W http://sklep.benchmark.pl/pelny_18234.html Jak jeszcze bedzie mało to zamiast DFi i X2 i 4*7800GT: Gigabyte Quad http://www.pcprojekt.pl/?p=katalog_produkt...id_produktu=978 Intel 920 http://www.pcprojekt.pl/?p=katalog_produkt...id_produktu=972 4* GTX: http://www.pcprojekt.pl/?p=katalog_produkt...id_produktu=321 lub jeszcze lepiej: 8* 7800GT http://sklep.benchmark.pl/pelny_25023.html Edytowane 3 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matic^ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Wybieram bramke numer1 lecz czemu polecacie 4400+, wystarczy 3800 + o/c . Zasilka wedlugmnie srednia, wolalbym topwerta p6 lub seasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komper Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Fajnie te 2 asusy razem 4 rdzenie to juz jest niezle i pociagnie wszystko chyba,tylko prawie 7 tysiecy za karty to troche duzo ale za granica jest taniej to je wezme,tylko czy moze tak byc ze 4 rdzenie beda?Tzn to nie jest tak ze moze byc tylko 1 taka karta w sli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) moze. Był test gdzies i wyniki miał taki duel masakryczne. zaraz poszukam i wyedytuje posta prosze bardzo: http://www.tomshardware.com/2005/12/14/sne...quad_gpu_setup/ poza tym jakbys brał te asusy to nie potrzebujesz tego thermaltake tylko jakis taganik starczy bo one biora prad z gniazdka. Edytowane 3 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komper Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ok a co z karta dzwiekowa i jakimis naprawde dobrymi glosnikami.Chce miec takie efekty ze jak np ktos w grze idzie to slysze z ktorej strony i tylko w glosnikach po tej stronie.Jakosc dzwieku tesz musi byc swietna bardzo czysta ale i glosna.Pamietam jak gralem w cs 1.5 to slyszalem w glosnikach ze ktos idzie ale nie wiedzialem skad pomimo ze mialem 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Kupuj dwurdzeniówkę i nie słuchaj ich :wink: W przyszłości bardzo się przyda w grach, weźmy np. taki Crysis (następca Far Cry'a) ma w pełni wykorzystywać dwurdzeniowe procki. Co do tego 4x 7800GT to nie mam pytań :blink: Taki sprzęt nie wystarczy Ci na rok, żeby grać w rozdzialce 1600 x coś tam, AAx8 i AFx16 i max detale.... TAKI SPRZĘT WYSTARCZY CI NA 10 LAT :D No może trochę przesadzam, ale też bym chciał taki mieć... Aha i nie bierz Pentiuma jak ktoś już wyżej radził tylko Athlona :-P No i jeszcze wyjaśnijmy od razu jedną rzecz, będziesz podkręcał procka czy nie? Bo jak tak to weź 3800, podkręci się do prawie takich samych wartości jak 4800 :wink: Edytowane 3 Lutego 2006 przez _q_b_a_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komper Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 No tak bede krecil wszystko chyba:)Procka mojego starego podkrecalem ale nie mialem jakiegos super chlodzenia i slaby zasilacz to szedl chyba tylko o cos ponad 100 mhz.Karty tez bede krecil ramy tez takze wszystko co trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 @_q_b_a_ W sumie to nie wiem gdzie wy tam widzicie 8xkarty asusa sa dwurdzeniowe - 2 rdzenie na 1 PCB. Jakby wział płyte Gigabyte pod LGA z 4 slotami PCIE*16 to w każdy wsadziłby taka dwurdzeniówke i jak wychodzi z prostego rachunku miałby 4*2 7800GT czyli 8*7800GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komper Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Nie no az tyle pieniedzy to nie moge wydac to by mnie kosztowalo grubo ponad 20 tysiecy to bez przesady ale az takim debilem to nie jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) z takim debilem to nie jestem.manie posiadana mocnego kompa nie mozna nazwac debilizmem. I osoby która chce miec aż tak mocnego kompa nie mozna nazwac debilem. Jest on po prostu pasjonatem, chcącym móc zagrac w rozdzielczosci 1920*1440 z AAx6 i AF*16. I sadze ze sa tacy ludzie na swiecie lecz nie bija oni rekordów w markach a jesli nawet to nie zameszczaja ich na orbie tylko trzymaja dla siebie. Edytowane 3 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 To kup jedna karte graficzna X1900XT lub GF7800GTX, procesor X2 3800/4400, 2GB pamieci, dobra zasilke, dwa szybkie dyski do RAID'a. W zupelnosci Ci wystarczy na najblizszy rok do grania. Pakowac kase po to by miec 50FSP wiecej w grach, ktorych i tak nie "odczujesz" bo bedziesz mial wyswietlana wystarczajaca ich ilosc jest imo bezsensownym wyrzucanie kasy w bloto. Co z tego, ze bedziesz mial najlepszy sprzet, ktorego mocy nie wykorzystasz. Zaoszczedzona kase przeznaczyl bym np. na X360 lub na cos innego wg uznania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komper Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Nie no zle mnie zrozumieliscie te 8 kart kosztowaloby ok 28 tysiecy a to juz przesada ale takie 2 w sli jest ok jeszcze dostane je taniej za granica.A czemu nikt nie pisze nic o dzwieku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) jak chcesz miec dobry dzwiek to sobie kup Sound Blastera X-Fi (ok. 450-500 zł). głosniczki jakies creative lub logitecha wg. zasobnosci portfela. Edytowane 4 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 popieram rafaela odłoz juz jak tak bardzo chcesz 2k na grafike która wymienisz za 1.5-2lata przez ten czas (ja bym brał x1900) spokojnie ci wystarczy w granie 1280*1024 bo w nowszych grach które wyjda to moze juz dobrze nie caignac w 1600*1200 i po co pchac sie w sli co to za róznica czu bedziesz miał 120 czy 80fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komper Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Kumpel juz zamowi mi dzisiaj te 2 karty asusa i reszte z tego 1 zestawu guziqa.Znajac zycie to bede mial wszystko gdzies za 1.5 tygodnia.Sound Blastera wezme tego najlepszego z x-fi i glosniki Creative I-Trigue 5600 bo fajnie wygladaja i obudowe Thermaltake Kandalf czarna a do tego chlodzenie takie jakie proponowaliscie czyli big typhoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) @komper chłodzenie lepiej Scythe Ninja + fender. Jak masz zamiar krecic proca to bigtyphoon moze nie dac rady. Poza tym do X-Fi polecał bym jakies głosniki Creative Gigaworks. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84815989 Przy tej karcie rozwijaja skrzydła (kumpel ma taki duecik i jest istny kosmos) Edytowane 4 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...