Skocz do zawartości
Siemien

Spaliłem Dysk Twardy I Płyte Główną

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sytuacja przedstawia sie następująco: Kupiłem koledze nagrywarke DVD i podpiąłem ją na jednym zasilaniu z dyskiem twardym tzn poprzez fabryczny rozgałęźnik zasilania jaki juz tam był.

Efekt jak w temacie.

Nie pytajcie mnie o konfiguracje bo to komp kolegi i nie wiem dokładnie co on tam ma. Płyta chyba asus pod p4. Zasilacz na pewno nie markowy.

Prosze o odpowiedz na pytanie czy to ze spaliła sie płyta i dysk to moja wina (głupota nie boli ale czasami kosztuje ;) człowiek w koncu uczy sie całe życie) czy też to poprostu wina tego zasilacza.

Z góry serdecznie dziękuje za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi

Mam kolejne pytanie

Kumpel wymienil spalony sprzęt ale jeszcze na nieszczęście nie wymienił zasilacza.

Jego konfiguracja:

Płyta: asrock P4i65PE

Procesor: p4 2,4

Grafika: redeon 9200

Dysk: segate Barracuda 80GB

Napędy: Nagywarka DVD LG, Nagrywarka LiteOn CD, Nepęd DVD LG no i FDD ;)

RAM: 1X256 + 1X512

Ja sie na tym poprostu nie znam wiec prosze was o pomoc w doborze zasilacza do tego sprzętu.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem że na tym forum ludzie piszą dużo mądrych rzeczy z tym że ja jestem kompletnym laikiem w tych sprawach i trudno mi wyciągnąć z tych wypowiedzi jakieś konkretne (właściwe) wnioski.

Prosiłbym serdecznie o jakieś konkretne propozycje co do tego zasilacza jeśli nie sprawi wam to drodzy forumowicze kłopotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi