Skocz do zawartości
xrobcio

Problem Z 64 Bitowa Plaforma...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...Dzis dostalem ostanie 2 czesci do kompa... 8)

Przesiadlem sie z Abit NF7-S (v2.0), A2.0+, GF 6600, 2x256 Kingston 400 CL3 na Abit AN8 Ultra, A 64 3200 Venice, GF 6600 MSI Diamond, 2x256 Kingston 400 CL 3 (czyli RAM bez zmian)...

Podczas instacji Win XP Pro SP2 prawdopodobnie jak wyszukiwal sprzetu (ekran caly czarny a w lewym gornym rogu mrugal kursor) szukal bardzo dlugo...Juz chcialem resetowac kompa ale nagle zaczelo sie instalowac... :lol:

Po instalacji win bardzo dlugo wgrywal sie...(okolo 2min) Zainstalowalem najnowsze sterewoniki do NF4, sieci, audio, grafiki (kolejnosc przypadkowa) wszystko ze strony abita...Wgralem nowy bios rowniez ze str abita...Ale problem jak byl tak jest...Windows laduje sie (niebieski pasek sie porusza okolo 50 razy) okolo 2 min...

Czy ktos wie jak mi pomoc :?: Juz nie wiem co mam zrobic...Windows byl instalowany 2 razy...

Narazie z O/C daje spokuj bo chce sie osfoic wiec opcji w biosie raczej mam default...

Jakies propozycje, sugestie, dodatkowe pytania :?:

Z tego co zauwazylem to dysk twardy zaczyna pracowac pod koniec ladowania (jakies 10 sek)...

Edytowane przez xrobcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz doszedlem dlaczego mi sie win tak dlugo laduje...

Chcialem w biose all powylaczac i porownac ladowniae win...

Ale spojrzalem na zworki na IDE 2...

Ustawienia IDE 1 i IDE 2

IDE 1

MASTER: Samsung 40gb /7200 2mb/ (zworka na Master)<-- praktycznie pusty bo jest 1 gra i 2gb pliku wymiany (2 partycje)

SLAVE: WD caviar 80GB /7200 8MB/ (zworka na Slave)<--- windows i reszta + 1,5 gb pliku wymiany (3 partycje w tym jedna NTFS)

Wiec zworki sa zgodnie ustawione z kablem od IDE...

IDE 2

przed zmiana (windows ladowal sie jakis niecale 2 min)

MASTER: pusty

SLAVE: naped CD-RW

i tu wlasnie byl moj blad bo kabel od IDE 2 byl podlaczony do napedu na MASTER a zworka byla na SLAVE...

po zmianie (windows przeleci niecaly 1 raz tym swoim niebieskim paseczkiem... :) )

MASTER naped CD-RW (zworka na MASTER)

SLAVE: pusty

Nie mam pojecia czemu dopiero teraz na to spojrzalem....Ale juz dziala...

P.S

Pozdro dla RepsOn-a od ktorego mam AN8 Ultra ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi